На обідньому столі середньостатистичного мешканця Полтавщини поменшало м’яса, молока, риби і хліба. У той же час збільшилося споживання картоплі.
Держстат опублікував дані про споживання продуктів харчування в домогосподарствах. Зокрема, стала доступною інформація за 2016 рік про те, які саме продукти та в яких об’ємах споживали мешканці Полтавщини. Дані розраховані у середньому за місяць на одну особу.
Найбільше в раціоні звичайного полтавця молокопродуктів — 19 кілограмів, що на півкілограма менше, ніж у 2015 році. З року в рік зменшується і споживання м’яса (4,9 кг проти 5), риби (1,2 кг проти 1,3) і хліба (8,6 проти 9,1). Проглядається тенденція зменшення споживання продуктів з 2014 року.
Середньостатистичний полтавець у місяць їсть 19 яєць. Починаючи з 2014 року, у його раціоні все більш вагоме місце займає картопля. У 2016 році об’єм її споживання збільшився з 7,6 до 8,2 кілограма. Також збільшилася кількість фруктів, ягід, горіхів та винограду — з 2,7 до 3 кілограмів.