Вхід | Реєстрація

Склянка завжди наполовину повна

Склянка завжди наполовину повна

Одна дуже близька мені людина практично кожен ранок починає із поганих новин. У житті завжди можна знайти негативний привід: або вдома щось не ладиться, або по телевізору розказали про чергове підвищення тарифів, або ціни на щось підняли. Або іще щось сталося, але обов’язково таке, щоб із знаком «мінус».

І таке бачення світу далеко не поодиноке. Люди частіше і охочіше притягують до себе негатив, а не позитив. Чомусь так заведено у світі, що сумувати і нарікати на життя у більшості людей виходить краще, ніж радіти і знаходити приводи для оптимізму.

Новосанжарці у цьому — не виняток. Так, за останній тиждень мені довелося поспілкуватися з кількома людьми, дуже незадоволеними роботою Новосанжарської селищної ради. Мовляв, і тарифи на воду у неї завищені (ну це вже для Санжар, схоже, вічна тема. — Авт.), і у Ворсклі ряски багато, а її чомусь ніхто не виловлює, і взагалі — якось усе робиться не так, як слід.

А я собі тим часом думаю: ну, добре, нехай високі тарифи на воду, це явний «мінус». Нехай ряска у Ворсклі — це також «мінус», купатися із нею справді неприємно. Але давайте тоді помічати і те, що йде у «плюс». Ремонт Центральної нам обіцяли? Обіцяли. Зробили? Зробили. І навіть «лежачих поліцейських», нехай і тимчасово, але зрізали. А на їх місце тепер обіцяють покласти інших «поліцейських», таких, щоб днище машин не шкрябали. А у плюс до Центральної зробили капітальний ремонт іще кількох вулиць, на деяких з яких асфальту раніше історично не було.

Вуличне освітлення обіцяли зробити? Обіцяли. Зробили? Ще не скрізь, але там, де планували, зробили. Якось уночі мені доводилося повертатися додому вулицею Маджарянською, так я з подивом виявив, що вона світиться так, як проспект у якомусь мегаполісі.

Дитячі майданчики обіцяли встановити? Обіцяли. Встановили? Ну, нехай і з кількамісячним запізненням (незрозумілим, чесно кажучи, і автору), але встановили. За запізнення — «мінус», але за встановлення — таки «плюс».

А ще — капітальна заміна водогонів, а ще — бесідки на центральному пляжі, а ще — нові екологічні карети для тітоньок, які збирають сміття у місцях відпочинку і, власне, роблять Санжари чистими. Ще турніки у центральному парку, на які ми з синами щотижня ходимо підтягуватися.

Як на мене, плюсів назбиралося не так і мало. Просто їх потрібно помічати. Якщо налаштовуватися лише на негатив, то склянка завжди лишатиметься наполовину порожньою і ви, зрештою, ніколи не будете повністю задоволені життям, у якому, так, трапляються і неприємні моменти. А якщо бачити, що склянка ще й на половину повна, то ви завжди зможете знайти привід для радості.

Вчіться помічати хороше. Тоді і у вашому житті його буде більше.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 серпня 2017, 09:16 | Нові Cанжари | Редакційна


1. ukr2017 / 18 серпня 2017, 10:02
Читаю цього колишнього голову райдержадміністрації і думаєш,який він обмежений,що йому для щастя треба?Качельку і турнік щоб бавився,світло,щоб не спіткнувся і по голові не дали, як в Миргороді свободівцю
2. адекватник / 18 серпня 2017, 11:47
1.ukr2017
«Читаю цього колишнього голову райдержадміністрації»

Колись він ламав памятники і паплюжив радянське минуле. І тоді він не користувався своїм підходом "стакан наполовину повний", бо толі йому це було невигідно. Тоді у нього стакан був наполовину пустий. Тепер все навпаки. Взагалі то це має назву "подвійні стандарти", якими лохотронять пересічних. Користуючись його ж прийомом можна було стверджувати, що і в 33-му було не все так погано, навіть ресторани у містах працювали.
3. don / 18 серпня 2017, 13:47
попрацювали добре. чув в них фонд з/п близько 4 млн.
ото Федоренко туди і хоче вскочити. хоча могли б і зараз його працевлаштувати - ряску ганяти по річці
4. ЛУНА / 18 серпня 2017, 17:28
Да ряска на Ворскле меня неприятно удивила.С речкой проблемы!Ведь и воды в ней меньше обычного.Конечно не было дождя 2мес.,жара под 40,это непреодолимые вещи!Но подруга говорит что воду держит ГЕС в с. Кунцево,и ряску собрали там.а потом скинули на пляжи Санжар.А я еще видела видеоролик,как в Китае за сутки речка вообще ушла в пустоты ,которые образовались после выкачки нефти.Сейчас «предвзятым» можна все грехи повесить на местную власть,но проблема это государственная и областная.Вопрос волнует один:"Где спит экологическая инспекция?".
Да...,кстати...Сегодня шла на «мой» пляжик возле пешеходного мостика,опять удивлена,новая шикарная дорога.В нас. пункте где жила я и сейчас живут мои родители за последние 20 лет подобных дорог не делали.Так что ваш стакан полон больше чем на половину,это просто надо уметь видеть.
5. ukr2017 / 19 серпня 2017, 09:30
4.ЛУНА
«Сегодня шла на «мой» пляжик возле пешеходного мостика,опять удивлена,новая шикарная дорог»

Це ви Луна точно підмітили,що 20 років не робили,а це вдруг зробили і чомусь на Горбенка.
6. Pravdorub / 19 серпня 2017, 14:10
2.адекватник
«Колись він ламав памятники і паплюжив радянське минуле.»


Як я бачу, ви затятий "совєт"... хотілось би дізнатися, що ті совєти вам такого приємного зробили?
Звичайно ви почнете співати про теперішню владу в стилі "а що нинішня влада нам дає?", проте й я не в захваті від багато чого... як і більшість
а пам’ятники радянським вождям треба було ще знести в ’91... трішечки спізнилися. Не місце на українській землі ідолам комуністичного минулого, які окрім скорботи нічого не принесли...
7. don / 19 серпня 2017, 14:19
6.Pravdorub
«хотілось би дізнатися, що ті совєти вам такого приємного зробили?»

Всідайся позручніше і готуйся до кілометрових лекцій в переміжку з відеоматеріалами
8. don / 19 серпня 2017, 14:21
5.ukr2017
«,а це вдруг зробили і чомусь на »

Ти якийсь чудний. Чому всі нормальні люди ходять по асфальтованих тротуарах та вулицях, а інші дихають пилюкою. Дійшла черга і до вулиці Горбенка
9. Pravdorub / 19 серпня 2017, 14:23
7.don
«Всідайся позручніше і готуйся до кілометрових лекцій в переміжку з відеоматеріалами»


головне щоб від тих лекцій їх же авторів не знудило ;)
10. ukr2017 / 19 серпня 2017, 23:36
8.don
«а інші дихають пилюкою.»
А де у нас нормальні,а де ненормальні.
11. ЛУНА / 20 серпня 2017, 07:52
8.don
«. don / вчора, 14:21 Вставити цитату
5.ukr2017
«,а це вдруг зробили і чомусь на »

Ти якийсь чудний. Чому всі нормальні люди ходять по асфальтованих тротуарах та вулицях, а інші дихають пилюкою. Дійшла черга і до вулиці Горбенка»

[[ЦИТАТА|10|ukr2017|0. ukr2017 / вчора, 23:36 Вставити цитату
8.don
«а інші дихають пилюкою.»
А де у нас нормальні,а де ненормальні.

Да...ребята ...вам не скучно!В любом поселке есть два места расположения жилья :1)У пыльного асфальта и шумной дороги,но ходить можно в босоножках 2)у прохладной реки и тенистого леса ,но ноги лучше держать в сапогах.Хотя у вторых еще есть перспективы,а вот первым ....лес на асфальте не посадишь.
12. ukr2017 / 21 серпня 2017, 11:32
Вова санжарці все помітили позитивне що ти для них зробив головою РДА.Ми спочатку думали що ти все робив і робиш для нас а ти для Реки і його команди.Розуміємо,одними статтями ситий не будеш
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Редакційна
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації