Вхід | Реєстрація

Випускники будуть з першою стипендією

Випускники будуть з першою стипендією

На кінець серпня у Царичанському районі припадає чи не найбільша кількість місцевих свят.
У Царичанській громаді вже відсвяткували свої дні селище Царичанка, села Преображенка, Дубове, Новостроївка та Івано-Яризівка. На черзі — Бабайківка.

Офіційні урочистості з нагоди Дня Державного Прапора і Дня Незалежності у районі відбулися 23 серпня біля пам’ятника Тарасу Шевченку на центральній площі та у великій залі райдержадміністрації. У суботу, 26 серпня, на стадіоні Діброва  царичани святкували день селища. На учасників чекали дві цікаві події: показові виступи 25‑ї окремої повітряно-десантної бригади та концертна програма відомого і популярного театру пісні «Джерела» з Києва.

Розпочалося свято із офіційної частини. Голова громади Геннадій Сумський привітав присутніх та подякував депутату облради Гошгару Мухтарову за фінансову допомогу ансамблю «Дівчата» для поїздки на Сорочинський ярмарок.

Після коротких привітальних промов відбулося нагородження земляків, які відзначилися вагомими трудовими успіхами. Вони отримали грамоти, подяки, квіти, цінні подарунки, грошові премії від виконкому селищної ради та депутатського корпусу.

Уже стало традицією вручати першу стипендію цьогорічним випускникам шкіл району, які вступили до вищих навчальних закладів, а також золотим і срібним медалістам. Понад 70 юнаків і дівчат цього вечора отримали першу заохочувальну стипендію в розмірі 500 гривень та квіти.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять усіх загиблих на фронтах. Після цього глядачі на трибунах спостерігали за виступами спритних десантників, які демонстрували своє вміння у військовій справі: як вести бій, захищатися, орієнтуватися на місцевості, прийоми рукопашного бою та багато іншого. По закінченні виступів усі бажаючі мали змогу оглянути військову техніку, яка була представлена десантниками.

Військовий комісар Олександр Світенко вручив відзнаки Президента України учасникам бойових дій в АТО Олександру Підкопаному, Івану Рубаняку, Сергієві Решетняку.

Відомий в Україні квінтет «Джерела» порадував святкуючих цікавим концертом. Співаки виконували українські народні пісні в оригіналі та в сучасному аранжуванні. Звучали і композиції 80‑х, 90‑х років, як сучасних вітчизняних, так і зарубіжних авторів.

Святкуючі купували шашлики, всілякі смаколики, відпочивали за столиками,танцювали у дискотечному клубі «Енерджі». Для дитячих розваг було ціле містечко атракціонів, гойдалок, іграшок тощо. Бажаючі могли покататися на конях за символічну плату.

 

Мешканці Преображенки вигравали у лотерею поросят, вівці та круті велосипеди

24 серпня відбувся день села у Преображенці.

О 20‑й годині у місцевому клубі розпочалася офіційна частина з концертом. Цього вечора селян вітали голова Царичанської ОТГ Геннадій Сумський, Гошгар Мухтаров та місцеві очільники. Було багато грамот і подарунків. Отримали подарунки і тринадцять першокласників, які йтимуть до школи цього року; шість немовлят, що народилися у 2017 році; найстарша жителька села Ольга Галій, 1922 року народження; сім’ї, які відзначили срібний ювілей подружнього життя — Сергій і Таміла Бражники, Сергій і Любов Дарагани, Григорій та Алла Блаженки; активісти села та багато інших. Місцеві самодіяльні артисти дали чудовий концерт. Особливо запам’яталися виступи школярів і вокального ансамблю «Дівчата». Після концерту була розіграна лотерея. Квиток коштував 25 гривень, але й призи були того варті. Вигравали поросят, овець, гарний посуд. Суперпризи — два велосипеди. Завершилося свято салютом та запальною живою музикою, під яку танцювали всі, не зважаючи на вік.

 

У Дубовому багато орденоносців та Героїв трудової слави

У Дубовому та прилеглих до нього селах Турове, Селянівка, Тарасівка відзначали день села у п’ятницю 25 серпня. Свято проходило перед місцевим клубом. Виступи очільників, депутатів підкріплювались врученням нагород і подарунків. На території вищезазначених сіл проживають багато заслужених людей: орденоносців, Героїв трудової слави. Це Семен Різник, Дем’ян Різник, Василь Баранов, Олександра Цись, Марія Лубко, Віктор Баранов, Володимир Габ, Олександр Габ, Ніна Васильківська, Марі Шепетя.

У ход свята були відзначені найстарші жителі Парасковія Котельникова з села Дубове, якій 94 роки; Григорій Шепетя з села Селянівка, 93 роки; Ганна Ляшенко з Турового, 87 років; Ганна Баранова з Дубового, 85 років. Відзначили і наймолодших мешканців сіл, першокласників, активістів громади.
Концерт приготували місцеві діти, які охоче беруть участь у всіх святах громади.

Далі були святкова лотерея, змагання рукоборців та піднімання гирь, катання на конях,  традиційний шашлик з чарчиною. Товариство «Грант» забезпечило святкуючих смачною кашею, яку приготувала Тетяна Пантюхова.

Завершилося гуляння дискотекою, яка вирувала далеко за північ.


Автор: Олена МАРЕНИЧ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 вересня 2017, 17:30 | Царичанка | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації