Вхід | Реєстрація

Безпека руху — це життя

Останнім часом дуже актуальним є питання дорожньо-транспортного травматизму, зокрема, за участю дітей. Вони, іноді не знаючи Правил дорожнього руху, а часто не дотримуючись їх, потрапляють у дорожньо-транспортні пригоди, перебуваючи в ролі пішоходів, велосипедистів або керуючи мото- чи автотранспортом. Тому у Перегонівській школі приділяється особлива увага профілактиці дорожньо-транспортного травматизму та вивченню Правил дорожнього руху. Традиційним у школі є проведення щорічного Всеукраїнського конкурсу-рейду «Увага! Діти на дорозі!». Під час конкурсу-рейду розробляються план занять та заходів щодо профілактики дорожньо-транспортного травматизму, оновлюються стенди та матеріали про безпеку руху, визначаються маршрути руху дітей до школи та додому, пояснюється безпека руху, проводяться бесіди з дітьми, що користуються вело-, мото- чи автотранспортом. У школі діє команда ЮІР. Основним завданням юних інспекторів руху є пропаганда Правил дорожнього руху. Члени команди проводять бесіди з учнями початкових класів щодо безпеки руху, щорічно організовують і проводять загальношкільну гру-змагання: «Безпека руху», де учні всієї школи можуть показати свої знання з Правил дорожнього руху.
Питання щодо дорожньо-транспортного травматизму та його профілактики розглядаються на нарадах при директору та на батьківських зборах. До цього залучаються також і працівники ДАІ.
Так, нещодавно до Перегонівської ЗОШ І-ІІ ступенів було запрошено Олександра Нестеренка, інспектора з організації дорожнього руху Кобеляцької ДАІ. Від імені педколективу, адміністрації та команди ЮІР хочу винести велику подяку Олександру Васильовичу за проведену змістовну бесіду серед учнів та батьків щодо дотримання Правил дорожнього руху.
На майбутнє плануємо в школі ще більше покращити роботу з безпеки руху, щоб зберегти життя і здоров’я наших дітей.

Автор: Сергій МОСКАЛЕНКО, керівник команди ЮІР


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 лютого 2010, 11:42 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації