Вхід | Реєстрація

Бережіть природу і не плачте

Бережіть природу і не плачте
4 лютого у залі міської ради відбулась зустріч ветеранів з головним спеціалістом Кременчуцького відділення охорони навколишнього природного середовища Віталієм Мазняком та лікарем-психіатром Кобеляцької ЦРЛ Оленою Біденко.

«Синок, дивись в очі, в очах все написано»
Так Віталію Мазняку говорила бабуся і цими словами він охарактеризував зустріч з ветеранами: «Запрошуйте мене частіше, завжди радий з вами поговорити.»
Головний спеціаліст охорони навколишнього середовища розповів про екологічну ситуацію в районі, а також відповідав на питання від присутніх.
Члени ради ветеранів згадали екологу публікацію тижневика «ЕХО» («Річку чистять — тріски летять»), в якій говорилося про спиляні осики та їх зникнення. Нагадаємо, деревину вивозили представники фірми, яка веде розчищення річки Кобелячок. За їх словами, спиляні осики везли на утилізацію. Проте ці дії не були погоджені з головою Підгорянської сільської ради. Яка подальша доля деревини, що була зафіксована у вантажівці, Віталію Мазняку невідомо. Ветерани попрохали слідкувати за долею дубів, що ростуть біля Кобелячка, адже ці дуби вони садили колись власноручно.
Також ветерани цікавились: «Чи дійсно у Кобеляцькому районі великі ресурси уранових руд?» Віталій Іванович не підтвердив цю інформацію, однак і не спростував, підкреслюючи, що такими даними він не володіє.
Еколог наголошував на перспективі роздільного збирання сміття та його переробки, утилізації пластикових відходів. Проте, на сьогодні, це лише плани і коли вони будуть реалізовуватись на Кобеляччині — невідомо.

«Не плачте, а йдіть до мене»
Лікар-психіатр Олена Біденко проінформувала, що до неї частіше звертаються люди похилого віку з скаргами на роздратованість, плаксивість, поганий сон. Ці симптоми вона назвала невротичними розладами — неврозами. Якщо вищезгадані проблеми турбують більше двох днів лікар радить обов’язково звернутися до неї (другий поверх поліклініки, 27 кабінет). Також Олена Олексіївна попрохала присутніх звертатися, коли нічого не радує, нічого не потрібно. Такий стан називається — депресивним. До себе на прийом лікар запрошує тих, хто відчуває тривожні страхи, що не проходять. Лікар стверджує, що з цими та іншими проблемами можна і потрібно боротися.
Одразу помітно, що з присутніми говорить психіатр-фахівець. Атмосфера в залі засідань приємна, а люди — усміхнені. Лікар прохала дотримуватись режиму праці — відпочинку і пам’ятати про свій вік.
— Ви не згадуйте себе в 30–40 років! — звертається Олена Біденко. — У вашому віці головне працетерапія по самообслуговуванню. А якщо настає час зробити в квартирі ремонт, не робіть його самі, попрохайте рідних чи знайомих допомогти. Інакше, беручи на себе непосильну роботу, можете захворіти.
За словами лікаря, найчастіше до психіатра звертаються ті особи, які сильно прив’язані до своїх рідних, мнимі, тривожні. Тому Олена Біденко порадила не приймати проблеми близько до серця і все буде гаразд.

Автор: Любов ОНИЩЕНКО, ЕХО з регіону


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 лютого 2010, 11:48 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації