Вхід | Реєстрація

Молоканова не буде балотуватися на посаду голови громади

Молоканова не буде балотуватися на посаду голови громади

Через місяць у Бутенках та Дрижиній Греблі відбудуться перші в історії вибори голови та депутатів новоствореної об’єднаної територіальної громади. До них виявляють інтерес не лише жителі двох сільрад. Зайвим підтвердженням цьому є той факт, що представники кількох політичних партій уже телефонували до редакції «ЕХО», цікавлячись розцінками на політичну рекламу. А Кобеляками, жителі яких не є учасниками виборчого процесу, жваво гуляють чутки щодо кандидатур майбутніх претендентів на посаду голови об’єднаної громади.

Між тим, голова сільської виборчої комісії Петро Сільман, з яким вдалося поговорити у вівторок 19 вересня прямо на його робочому місці, пояснює, що процес реєстрації кандидатів ще не почався. Згідно з календарним планом, реєструвати претендентів на головну посаду в новій громаді почнуть із 25 вересня. Закінчиться процедура 4 жовтня. А з наступного дня розпочнеться агітація. Зараз члени комісії працюють над складанням кошторису та формують виборчі округи. Раніше на території Бутенківської сільради функціонували 14 округів, Дрижиногреблянської — 12, разом — 26. Зараз загальна кількість округів зменшиться до 22‑х.

Петро Сільман повідомив, що виборчий процес триває спокійно і згідно з календарним планом. Він висловив сподівання, що без ексцесів та скандалів пройдуть і самі вибори. Чутки щодо можливих кандидатур учасників виборчого процесу Сільман коментувати не став.

Натомість коментар дала дрижиногреблянський сільський голова Лариса Молоканова. Вона в той день перебувала в кабінеті Миколи Скрильника, що знаходиться на поверх вище приміщення виборчої комісії. Лариса Молоканова висловила здивування з того приводу, що в Кобеляках її «сватають» на посаду голови об’єднаної громади. Молоканова заявила:

— Так і напишіть: Лариса Молоканова не буде балотуватися на посаду голови. Депутатський мандат — це інша справа.

У свою чергу Микола Скрильник розповів:

— А я таким чуткам не дивуюся. Уже говорять, що й Зінаїда Норка буде балотуватися, називають й інші прізвища. Хоча, як відомо, ніхто своїх кандидатур ще не висував.

Крім того, сільський голова повідомив, що він з колегою якраз розглядають проект майбутнього центру з надання різних послуг. Якщо Мінрегіонбуд затвердить його фінансування, то у Бутенках поряд із територією, на якій розташовані будівлі колишнього МРЕВ, з’явиться новенький ФАП, центр з надання адмінпослуг та центр безпеки громади. До складу останнього увійдуть приміщення, де будуть базуватися пожежно-рятувальна частина і дільничний офіцер поліції.

— Якщо наша задумка вдасться, то Бутенки стануть першими в області, хто матиме такий центр, — сказав сільський голова. — Думаю, усе в нас вийде. У всякому разі поки що все задумане вдається втілити в життя. Тим більше, що Бутенкам всіляко допомагають і голова Кобеляцької РДА Таміла Шевченко, і депутат Полтавської облради Геннадій Коваленко. Завдяки його сприянню, у будівлі сільради днями встановлять банкомат. А в новому центрі буде й термінал. Тобто, наші люди не їздитимуть у Кобеляки, щоб провести платежі чи отримати готівку.

Сам Микола Скрильник підтвердив намір балотуватися на посаду голови об’єднаної громади.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 вересня 2017, 16:53 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації