Вхід | Реєстрація

Корови не винні

Корови не винні

24 вересня в селі Бутенки сталася велика пожежа на тваринницькій фермі. У вогні згоріли майже тисяча тонн кормів. Лише завдяки тому, що загорання вчасно помітили, вдалося врятувати корів та будівлю ферми.

Пожежу помітили близько першої години ночі. Спочатку з вогнем боролися виключно місцеві жителі. Потім приїхали пожежні караули із Бутенківського комбінату хлібопродуктів, Кобеляк, Решетилівки і навіть Полтави. Але цих сил не вистачило, аби ліквідувати вогонь, що буквально пожирав затюковані сіно й солому. Рятували будівлі, на які полум’я могло перекинутися в будь-який момент.

Пожежа сталася на фермі, що належить фермерському господарству «Володарес». Власником є Владислав Скрильник, місцевий житель. А його батько Микола Скрильник очолює Бутенківську сільську раду.

Дивіться відео «Уночі в Бутенках ледь не згоріла тваринницька ферма»

Коментуючи подію, сільський голова не приховував, що вважає пожежу результатом спланованого підпалу з метою вплинути саме на нього. Розповідає Микола Скрильник:

— Загорання сталося близько першої години ночі. Мені на мобільний подзвонив місцевий житель Олександр Терещенко. Він сказав, що підпалили ферму і солому. Повідомив, що разом з іншими людьми рятує худобу. Я миттєво подзвонив на 101 і поїхав на місце події. Пожежу спочатку гасили власними силами. Прибігли на місце і почали рятувати худобу й боротися з вогнем двадцять місцевих жителів. Я до глибини душі зворушений допомогою, яку надали ці люди. Вони ж теж ризикували своїм життям і здоров’ям, адже вогняна стихія такого масштабу здатна на все. Тому висловлюю величезну вдячність землякам, які прийшли на допомогу в таку тяжку хвилину. Дякую і вогнеборцям, котрі оперативно прибули на виклик. Так, вони не змогли врятувати сіно і солому. Але це вже було неможливо. Уявіть, загораються з кількох боків скирди сіна і соломи, дме сильний вітер. Боротися з такою стихією практично неможливо. Згорів річний запас кормів, близько тисячі тонн. Щодо того, що це був підпал, у мене сумнівів немає. Гроза, яка вирувала вночі, закінчилась за кілька годин до пожежі, електромереж поряд немає. А загорілося в чотирьох різних місцях. Я написав заяву у поліцію. Відкрито кримінальне провадження. Вважаю, що підпал пов’язаний із моєю професійною діяльністю як сільського голови і виборами, що пройдуть у кінці жовтня. Хочу наголосити, що такими методами мене не залякаєш. Ніхто не примусить мене відмовитися від участі у виборах.

Володимир Федан, начальник відділу поліції, підтвердив, що кримінальне провадження за ознаками статті 194‑ї Кримінального Кодексу України відкрите.

Микола Скрильник уже подав свою кандидатуру на участь у виборах голови об’єднаної Бутенківської територіальної громади. Крім нього, станом на 27 вересня виборча комісія зареєструвала кандидатуру Сергія Ляха, землевпорядника Бутенківської сільради. За словами Петра Сільмана, голови виборчої комісії, почали надходити заяви і від громадян, які боротимуться за депутатські мандати.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 вересня 2017, 14:18 | Котельва | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації