Вхід | Реєстрація

На колегії розповіли про захист від земельного рейдерства

На колегії розповіли про захист від земельного рейдерства

26‑го вересня у Новосанжарській райдержадміністрації відбувається засідання колегії. Присутнім керівникам та головам сільських рад розповідають про протидію рейдерству, нові можливості оформлення спадщини на місцях та розгляд питань про спірні земельні ділянки.

На початку засідання колегії голова райдержадміністрації Сергій Бульбаха представляє присутнім гостей із Полтави. Місця у президії займають представники обласного управління юстиції та реєстраційної служби.

— Вони познайомлять вас із питаннями, які актуальні не лише для нашого району, а й для всієї України, — пояснює голова РДА.

Першим бере слово начальник управління юстиції в Полтавській області Олег Тимченко. Розповідає про те, що при обласній державній адміністрації створений штаб, який має захистити аграріїв області від рейдерства. Очолює цей штаб заступник голови ОДА Роман Товстий.

— Ви можете звернутися до цього штабу, якщо виникає загроза захоплення урожаю або землі. Такі звернення вже були, ми допомагали аграріям захистити свою власність, — розповідає Олег Тимченко.

Наприкінці виступу називає номери «гарячої телефонної лінії». Стаціонарні телефони у Полтаві: 2–28–60, 2–28–38 та мобільний: (095)605–85–47.

Далі перед присутніми виступає приватний нотаріус Людмила П’ятенко. Розповідає про те, що органи місцевого самоврядування отримали можливість видачі права на спадщину та інших нотаріальних документів. Проте видавати їх юрист сільської ради зможе лише за умови, якщо має вищу юридичну освіту, стаж роботи не менше 3 років, а також пройде відповідне стажування та складе відповідний іспит.

Виступає перед присутніми також начальник відділення Новосанжарського бюро правової допомоги Андрій Чернуха. Він зазначає, що за 2017‑й рік до бюро звернулися 346 осіб (з них 36 — по земельних питаннях).

— Щодо рейдерства, то у Новосанжарському районі рейдерських захоплень не було, — констатує Андрій Чернуха.

Завершує юридичний блок питань колегії начальник відділу управління державної реєстрації Тетяна Гриценко. Розповідає про поширену проблему подвійної реєстрації земельних ділянок. Констатує, що один зі способів вирішення питання — звернення до суду. Також за телефоном 2–28–60 можна зателефонувати та звернутися за допомогою у складанні скарги щодо подвійної реєстрації земельної ділянки.

У продовження колегії присутні керівники доповіли про підготовку до опалювального сезону.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 жовтня 2017, 09:10 | Нові Cанжари | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації