Вхід | Реєстрація

Царичанська ОТГ має свою стратегію сталого розвитку

Царичанська ОТГ має свою стратегію сталого розвитку

На чергу дня 28 сесії селищної ради 7‑го скликання, яка відбулася у понеділок 25 вересня, було винесено 11 питань.

Перші питання стосувалися фінансів. Депутати затвердили зміни до бюджету та селищних цільових програм на цей рік.

До Програми соціально-економічного та культурного розвитку додали ще ряд заходів: реконструкцію будівлі та облаштування прибудинкової території Преображенського ФАПу (1375462 гривні); реконструкція системи водопостачання західної частини Бабайківки (1464298 гривень) і східної (1372230 гривень); капітальні ремонти дорожного покриття по вулиці Молодіжній у Преображенці (539773 гривні) та по вулиці Гагаріна у Прядівкці (430218 гривень); реконструкція будівлі Прядівської амбулаторії та перепрофілювання її під загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів з облаштуванням території; реконструкція культурно-спортивного комплексу в Царичанці (ремонт даху, фасаду, внутрішніх приміщень, системи опалення та прилеглої території). Загальний обсяг фінансування Програми затвердили в сумі 10823935 гривень. Крім того, внесли зміни до Програм реформування і розвитку житлово‑комунального господарства та «Питна вода».

У ході сесії присутні заслухали інформацію секретаря селищної ради Євгенії Велегури та затвердили Стратегію сталого розвитку Царичанської ОТГ на 2017–2025 роки.

Голова громади Геннадій Сумський наголосив:

— Це масштабний документ. На сьогодні держава націлює на програмно-цільовий метод роботи. Тобто, робота і планування має бути направлена на 2–3 роки вперед. Якщо наш стратегічний план не співпадатиме із стратегією області, то нам ніхто не дасть коштів на фінансування об’єктів.

Присутні затвердили ряд проектів з реконструкції мережі вуличного освітлення, які будуть фінансуватися за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам. Геннадій Сумський зауважив, що проекти на освітлення вже розпочаті. Це реконструкція мережі вуличного освітлення в Івано-Яризівці (вулиця Автомобільна); Бабайківці (вулиця Центральна); Прядівці (центральна частина); Михайлівці (вулиця Вороного); Юр’ївці (центральна частина); Преображенці (вулиця Гагаріна, Горького, Надхівка); Гнатівці (вулиця Панікахи і Центральна); реконструкція системи водопостачання східної частини Бабайківки; капітальні ремонти доріг у Преображенці (вулиця Молодіжна), Прядівці (вулиця Гагаріна), Царичанці (вулиця Транспортна).

Зміни відбулися по проекту реконструкції системи водопостачання у селі Дубове, де передбачалося освоїти 7 кілометрів. Загальна кошторисна вартість проекту складає 3,5 мільйона гривень. Голова ОТГ пояснив:

— Є велика вірогідність, що цей проект ми до кінця року не встигнемо освоїти. Тому виникла необхідність замінити його на проект з водопостачання в Бабайківці. Але це не означає, що Дубове залишиться без цього проекту. Ми лише його переносимо на наступний рік. З весни наступного року ми розпочнемо роботу в Дубовому.

Також голова Царичанської ОТГ повідомив, що на наступний рік у громаді за рахунок державної субвенції будуть втілюватися у життя проекти щодо Царичанської ЗОШ (благоустрій навколишньої території, реконструкція системи опалення тощо), Прядівської ЗОШ, реконструкція стадіону «Діброва» та центральної площі Царичанки.

Крім того, Сумський приділив увагу відвідуванню школярами громади гуртків, секцій, школи естетичного виховання. Він наголосив:

— Хто з дітей нашої громади виявлятиме бажання відвідувати гуртки у БДЮТ чи заняття в музичній школі, буде організований підвіз шкільними автобусами. Діток туди і назад доставлятимемо без проблем.

Депутати погодили введення посади асистента вчителя з інклюзивного навчання в штатний розпис Царичанської опорної школи (доповідала Марина Журавель) та розглянули коротко земельні питання.


Автор: Олена МАРЕНИЧ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 жовтня 2017, 11:17 | Царичанка | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації