Вхід | Реєстрація

Мрія кожної дитини – знайти свою родину

Мрія кожної дитини – знайти свою родину

Проблема сирітства в Україні,  на жаль, не втрачає своєї  актуальності і на сьогодні, адже тисячі дітей щодня  з надією чекаю на своїх маму і тата. Одним з шляхів її подолання є усиновлення - прийняття усиновлювачем у свою сім’ю особи на правах дочки чи сина, що здійснене на підставі рішення суду,  відповідно до вимог Сімейного кодексу України та постанови КМУ „Про затвердження Порядку провадження діяльності з усиновлення та здійснення нагляду за дотриманням прав усиновлених дітей ” від 8 жовтня 2008 р. № 905 (зі змінами).

Повідомляємо, що на  первинному  обліку в службі у справах дітей Кобеляцької райдержадміністрації  наразі  всього перебуває 67 дітей, які залишилися без батьківського піклування, з яких:  21 дитина-сирота та 46 дітей, позбавлених батьківського піклування, з них  на обліку з усиновлення  перебуває 25  дітей.  Але прикро, що  відсутні  громадяни або сім’ї, які б  бажали стати кандидатами в усиновлювачі.

В 2017 році начальником служби у справах дітей підготовлено і  видано відповідні висновки про доцільність усиновлення  4 дітей -  1 сім’ї усиновлювачів  - громадянам України,  які  згідно рішення Кобеляцького районного суду  усиновили 1 дівчинку  9 років та  2  сім’ям усиновлювачів -  іноземних громадян Республіки Аргентини та Канади  (за направленням Мінсоцполітики),  які  згідно рішення Козельщинського районного суду  усиновили   3-є  дітей  (2 дівчинки  10 років та хлопчика 9 років ( сестричку та братика)), які перебували на вихованні в Кобеляцькій спеціальній школі-інтернат.

Головним завданням усиновлення є надання дітям-сиротам та дітям, які залишились без батьківського піклування, благополучних умов виховання в сім’ї, стабільних та гармонійних умов її життя.

Дітям, які втратили родину, може допомогти кожен, хто небайдужий: одні – усиновлять, інші – допоможуть дитині знайти батьків, треті – нададуть фахову консультацію тим, хто виявив бажання усиновити, або тим, хто вже усиновив.

Держава підтримує  осіб, що вже є усиновлювачами,  які усиновили дитину-сироту або дитину, позбавлену батьківського піклування, і мають право:

  • на грошову допомогу при усиновленні дитини, у розмірі як при народженні першої дитини; при усиновленні двох і більше дітей розмір допомоги не змінюється;
  • на отримання відпустки по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку;
  • на отримання одноразової оплачуваної відпустки тривалістю 56 календарних днів без урахування святкових і неробочих днів (при усиновленні дитини віком старше трьох років);
  • на отримання щорічної оплачуваної відпустки тривалістю 10 календарних днів.

Усиновлення – це особлива дорога батьківства: благородна і складна, переповнена емоціями, очікуваннями, тривогами…  Наразі  служба у справах дітей здійснює нагляд за умовами проживання та виховання  25 усиновлених дітей  громадянами нашого району (до досягнення дитиною 18 років).  Тому, саме в цей день – День усиновлення  від щирого серця вітаю тих відважних батьків, які здійснили цей відповідальний крок і взяли дитину у свою родину: бажаю їм розуміння, доброти, терпіння та здоров’я, адже бути батьками – це один із найважливіших обов’язків, який необхідно  виконати у житті..
Забезпечити кожній дитині гідне життя – першочергове завдання дорослих  батьків, найближчого оточення та відповідних служб.

Давайте не будемо байдужими і допоможемо   дитині здійснити найзаповітнішу  свою мрію  бути разом з родиною,  отримати найдорожчих  людей,  яким  висловити найбажаніші слова «мої мама і тато»

ЗРОБІТЬ ПЕРШИЙ КРОК, ЗВЕРНІТЬСЯ ДО СЛУЖБИ У СПРАВАХ ДІТЕЙ особисто або   по телефону (05343)3-14-08.


Автор: Надія Коваленко, Начальник служби у справах дітей Кобеляцької райдержадміністрації


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 жовтня 2017, 10:24 | Кобеляки | Благодійність
1. Адекватник / 5 жовтня 2017, 11:39
"Благотворительность – больше родит потребностей, чем устраняет нужд" (Ключевский) А де аналіз причин призвівших до такого становища у незалежній, передовій, правовій, соціальній, гейропейській державі? Начальник служби РДА про це нічого не пише. Це треба розуміт так, що державі в особі РДА по-барабану звідкіля такі діти набралися.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації