Вхід | Реєстрація

Україна переходить на «зимовий» час

Україна переходить на «зимовий» час

У ніч на неділю стрілки годинника потрібно буде перевести на одну годину назад.

Закінчується останній тиждень, коли країна живе за «літнім» часом. У ніч на неділю держава переходить на «зимовий» час. Тобто, 29 жовтня о 4:00 стрілки годинника треба буде перевести нa годину назад.

У Міністерстві економічного розвитку нагадали, що годинник переводять згідно з постановою Кабміну від 13 травня 1996 року №509 «Про порядок обчислення часу на території України» в останню неділю березня о 3 годині на 1 годину вперед і в останню неділю жовтня о 4 годині на 1 годину назад.

Оскільки стрілки годинника потрібно буде перевести на годину назад, ми матимемо можливість довше поспати. Лікарі пояснюють, що перехід на зимовий час люди переносять набагато легше, ніж на літній. Та не зважаючи на те, що час для сну збільшиться, організм звикатиме до змін не менше двох тижнів.

 

Як не відчути перехід

Зі слів медиків, перехід на зимовий час може негативно позначитися на самопочутті людини. Може виникнути порушення сну, з’являться проблеми з концентрацією уваги, дратівливість, знизиться працездатність. Щоб уберегти себе від подібних стресів, варто за тиждень до переходу на зимовий час починати лягати спати пізніше. Кожен день на 15 хвилин. Також слід обмежити вживання алкоголю і кофеїну.

 

І трішки історії…

Уперше практику переведення годинника застосували у Великобританії ще в 1908 році. Такий захід був зроблено для раціональнішого розподілу електроенергії протягом доби. В Україні «літній» і «зимовий» періоди з’явились у 1981 році. Сьогодні цю практику використовують у 110 країнах. До речі, більше 160 країн не переводять стрілки своїх годинників узагалі.

Перехід на літній і зимовий час в Україні намагалися скасувати в 2011 році. Однак це рішення не ввели в дію через скарги жителів західних регіонів (де вранці було занадто темно), а також у зв’язку з проведенням футбольного Євро-2012.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 жовтня 2017, 11:53 | Полтавщина | Суспільство


1. don / 26 жовтня 2017, 22:24
Всі пишуть що від цього тільки негативні наслідки, але і надалі переводять час. Ну 100 років тому електроенергії не вистачало, тому і переводили, а зараз чого не вистачає
2. Maksym / 29 жовтня 2017, 10:16
Давайте хоч я напишу, що від цього тільки позитивні наслідки.
Найголовніший навіть не електроенергія, а доцільніше використання світлого часу доби. Так його більше припадає на години нашої активності. Переходи на зимовий/літній час не повюд однаково виправдані, це залежить від географіної широти. Україна цілком лежить у поясі найбільшої ефективності зміни часу. Як і більшість европейських країн. Більша частина Росії і головне Москва розташувалася північніше. І зовсім немає сенсу у переході для південних країн, на кшталт Бурунді. але й у деяких із них переводять годинники, з політичних причин.
А про негатив з року в рік передруковують один одного "британські медики", забуваючи про наслідки щоденного сидіння до двох ночі за комп`ютером.
3. Адекватник / 29 жовтня 2017, 12:00
Коментар видалено за порушення пункту 2.9 Правил користування сайтом
4. Maksym / 29 жовтня 2017, 14:04
3.Адекватник
«Макс, ти попав під іудейський розводняк.»

Я вам ще більше масонсько-сіоністського сліду підкину. Якщо не помиляюся, здається переводити стрілки годинників першим всерьйоз запропонував Вєньямін Франклін, той що на стодоларах.
Доречі, вас не дивує те, що масони сотні років винищують людство, а воно тільки додає мільярд за мільярдом. Не про Україну звісно мова, яка тупцяє у пошуку власного шляху, а про решту світу.
5. Адекватник / 29 жовтня 2017, 14:30
Коментар видалено за порушення пункту 2.9 Правил користування сайтом
6. Адекватник / 29 жовтня 2017, 14:40
Коментар видалено за порушення пункту 2.9 Правил користування сайтом
7. Адекватник / 29 жовтня 2017, 14:44
Коментар видалено за порушення пункту 2.9 Правил користування сайтом
8. Адекватник / 29 жовтня 2017, 16:26
3.Адекватник
«Коментар видалено за порушення пункту 2.9 Правил користування сайтом»

• 2.9 Заборонені коментарі, які не стосуються теми матеріалу, під якими розміщені.
Ну й чому цей видалений комент не стосується теми? "2.Maksym
«Давайте хоч я напишу, що від цього тільки позитивні наслідки.»

Ніяких позитивних наслідків .... перевод стрілок не має. Це звичайне дресування "овец обреченных на заклание" і підрив здоровя населення для скорочення його популяції. Сидіння за компом - справа добровільна. Мало де хто сидить. Може хто взагалі не спить. До речі, організм корів пристосований до дійки не по ... постановах а по сонцю. І так не лише в корів. Уже сам той факт, що в Росії вперше перевели стрілки після революції 17-го , багато про що говорить і викриває авторстсво. Хотілося авторам хоча б по годиннику бігти поперед усієї планети. Пізніше, здається в 1930 році, після розгрому Сталіним троцькістської опозиції, а по суті - банди, стрілки повернули назад. Пізніше, вже в 1981, з реваншем троцькізму в СРСР, знову почали чудити із годинником. Україна зараз вернулась до «нормального» часу. Маніпуляції із стрілками почалися із переводу та так званий літній час. Для тугодумів поясню, що літом переведьте їх хоч на годину, хоч на дві - від цього ніякого економічного ефекту не буде, бо й так видно з 4 ранку і до 22-х. Крім того, основні своживачі електрики заводи, шахти, електротрнспорт і їм по барабвну чи ніч чи день. Здоровоглузді країни не цей лохотрон не западають. Серед таких країн Китай, Японія, Індія, повернулась Росія, азіатські країни і навіть США. І тут ні до чого їх географічне розташування. Макс, ти попав під .... розводняк." Трішко його «обрізав» викинувши трійку слів мабуть неугодних. Без обрізання у нас ніяк. Тут хтось про матюки писав, так матюкатись можете скільки завгодно і адмін не відреагує. А на інше, хоч і по суті написане реагує.
9. don / 30 жовтня 2017, 08:52
4.Maksym
«винищують людство, а воно тільки додає мільярд за мільярдом»

китайці слухають розповіді про міровий сіонізм і при цьому і далі розмножуються без перекурів
8.Адекватник
«Без обрізання у нас ніяк.»

без хелловіну також
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації