Вхід | Реєстрація

Ціни на житлові об'єкти наразі сягнули свого дна і знижуватися не будуть

Відтак, усім, хто має намір придбати житло, з цим зволікати не варто. Так вважають фахівці у галузі нерухомості. Проте, аби не стати жертвою шахраїв чи недобросовісних забудовників, експерти радять уважно перевіряти документи та консультуватися з кваліфікованими юристами. Про нинішні тенденції на ринку житлової нерухомості та про «підводні камені» купівлі-продажу такого майна – у нашому наступному сюжеті.
Власне житло - потреба кожної людини. Проте, зараз купити будинок чи квартиру може дозволити собі далеко не кожен. Ціни здаються зависокими, банки майже не видають кредити. До того ж, дехто не поспішає вкладати гроші у нерухомість, остерігаючись коливання курсу валюти чи то приходу нової влади. Аби дізнатися, що очікує ринок житлової нерухомості у Полтаві найближчим часом, ми звернулися до голови Полтаського обласного відділення Асоціації фахівців з нерухомості України. Ігор Лебедик впевнений: зниження цін на житло найближчим часом чекати не варто.
Ігор Лебедик, голова Полтавського обласного відділення АФНУ:
- Ціни на нерухомість досягли свого дна. Спостерігаємо навіть збільшення цін. Різкого зниження вартості не буде. Це однозначно, це є думка професіоналів.
Якщо брати, говорить експерт, то зараз. Ігор Лебедик закликає остерігатися вкладати кошти у недобудовані об'єкти, адже 100%-ї гарантії, що вони будуть вчасно введені в експлуатацію, немає. Також фахівець радить звертати увагу на документи, які оформляються при купівлі квартири.
Ігор Лебедик, голова Полтавського обласного відділення АФНУ:
- Є документ про право власності. Ніякий інший договір (інвестиційний, договір дольової участі, спільного фінансування будівництва) не дає 100% гарантії людині, що вона є власником цього об'єкта нерухомості.
Придбання житла - операція ризикована, адже через неуважність чи недбалість можна отримати від такої купівлі не задоволення, а зіпсований настрій та судову тяганину. Адвокат Юрій Моторний з власного досвіду знає: при купівлі житла варто бути насторожі, адже тут є чимало «підводних каменів». Наприклад, часто новий власник після придбання нерухомості виявляє приховані технічні недоліки, будівельний брак.
Юрій Моторний, адвокат:
- Ми б радили, коли люди мають намір придбати житло (а це - витрата значних коштів), щоб вони залучали до огляду когось зі своїх знайомих, професійних будівельників, які знаються на тому, що тут має місце.
Також при купівлі нерухомого майна існує ймовірність стати жертвою шахраїв, котрі незаконно стають власниками житла та перепродають його. Зокрема, якщо квартиру вам пропонують за ціною, нижчою, аніж середня на ринку, та ще й намагаються продати її якомога швидше, ви, напевно, маєте справу з шахраями.
Речник полтавської міліції Юрій Сулаєв говорить: випадки шахрайства на ринку нерухомості реєструються не надто часто. Проте, аби не потрапити на гачок аферистів, адвокат Юрій Моторний радить після вибору вподобаного помешкання та перед його придбанням обов'язково порадитися з кваліфікованим юристом.
Юрій Моторний, адвокат:
- Фаховий адвокат, який має досвід роботи у житловому праві, зуміє підказати клієнту, як убезпечити себе від тих чи інших неприємностей і що необхідно робити.
Отже, якщо намір придбати житло є, варто робити це, не прив'язуючись до коливань курсу валюти чи владних перетворень у державі. Та головне: аби не стати жертвою шахраїв, уважно перевіряйте майбутню власність та усі документи.

Автор: Олександр Крумін, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 лютого 2010, 11:54 | Полтава | Фінанси
1. Сергій / 16 лютого 2010, 13:02
Брехня, ріелторам тільки і треба, що роздмухувати ажіотаж на ринку. Я почнуть банки заставлене майно продавати, тоді і буде дно (можливо). А наразі всі сидять і чекають.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації