Вхід | Реєстрація

Увага! Кишенькові злодії — жінки!

Увага! Кишенькові злодії — жінки!

До редакції звернулася жителька Ліщинівки, яка стала жертвою кишенькових злодіїв. Постраждала розповіла, що її обікрали цілком пристойні на вигляд жінки.

Вікторія, назвемо жінку так, повідомила, що у неділю 29 жовтня у неї з сумки витягли гаманець із грошима. У той же день і в тому ж місці схожим способом обікрали ще одну жительку Кобеляцького району. За словами постраждалих, злодіями були дві жінки, абсолютно не схожі на потенційних злочинців. Про те, що крадуть представниці прекрасної статі, підтверджують і записи з камер спостереження.

Потрібно підкреслити, що кишенькові злодії в Кобеляках дуже полюбляють орудувати в магазині, у якому продають дешевий одяг. Там завжди людно, що створює для злочинців комфортні умови. На жаль, ми не маємо права оприлюднювати правильну назву магазину. Тому назвемо його «Внесезон». Він знаходиться у центрі Кобеляк і там продають одяг. Так що, будьте уважні.

У поліції знають про цю проблему. Кримінальні провадження по заявах жертв відкривають, але й упіймати злодіїв поки що не можуть.

Тут потрібно зауважити, що кишенькові злодії завжди вважалися своєрідною елітою кримінального світу. І навіть, якщо зловмисника затримали «на гарячому», то не факт, що вдасться довести його провину. Згадайте легендарний фільм «Місце зустрічі змінити не можна». Там упійманий на крадіжці злодій Кірпіч миттєво викинув гаманець своєї жертви. І «оперу» Жеглову, аби довести провину злочинця, довелося самому порушити закон і підкинути речовий доказ йому в кишеню. Але жеглових на всіх не вистачить. Тому будьте уважні, перечитайте і пам’ятайте поради, як не стати жертвою кишенькового злодія.

 

Хто вони, кишенькові злодії

Кишеньковим злодієм може виявитися будь-яка людина: починаючи від дитини і закінчуючи благообразними бабусями й дідусями. Дитина найчастіше просто крутиться під ногами дорослих, відволікаючи на себе увагу, бабусі ковзаються і спотикаються, хапаючись за одяг перехожих. І в цей час викрадають гаманці чи гроші.

Зазвичай, кишеньковий злодій «працює» в парі, а часом — у групі. «Операція» завжди блискавична і, як правило, проходить за одним і тим же планом. Всупереч стереотипу, що склався, кишенькові злодії орудують не тільки в місцях великого скупчення людей: у громадському транспорті, на ринках, у великих торгових центрах, у чергах і так далі.

Професійний кишеньковий злодій може «пощипати» вас навіть тоді, коли ви просто йдете по вулиці, інсценувавши раптове падіння (ви, звичайно ж, кинетеся піднімати людину) або попросивши показати на карті маршрут проїзду. Головне — відволікти на кілька секунд вашу увагу і приспати пильність.

Куди б ви не ховали свій дорогоцінний гаманець (на дно сумки, у кишеню брюк, у внутрішню кишеню піджака), професіонал завжди знайде спосіб, як його вилучити. Особлива категорія ризику — представниці прекрасної половини людства. Якщо чоловіки (принаймні, більша їх частина) тримають готівку і мобільники у внутрішніх кишенях одягу, то жінки все найцінніше довіряють своїй сумочці, із якої навіть для непрофесійного «щипача» нескладно вийняти все, що потрібно.

 

Так як же вберегтися від кишенькового злодія?

Існує кілька простих правил, дотримання яких, зрозуміло, не гарантує вам повну безпеку, але допоможе звести до мінімуму ризик попастися в руки кишенькового злодюжки.

  1. Якщо ви знаєте, що на вас чекає поїздка у громадському транспорті, то не тримайте при собі великої суми грошей.
  2. Не залишайте в кишенях верхнього одягу, а також у зовнішніх кишенях господарських сумок (особливо в рюкзаках) гаманці з грошима та інші цінності.
  3. Не кладіть гаманці з грошима в сумки (пакети) поверх покупок.
  4. Якщо вам необхідні гроші в невеликій кількості, носіть їх у внутрішніх кишенях піджаків і брюк, котрі застібаються на «блискавку».
  5. Дамські сумочки на ремені притримуйте долонею або ліктем руки.
  6. У громадському транспорті будьте особливо уважні при посадці й висадці. Притримуйте кишені з грошима і документами. Дамські сумочки тримайте якомога ближче до себе.

Існує ще одне «золоте» правило, про яке багато хто з нас навіть не замислюються: «не спокушайте злодія даремно». Не слід афішувати наявність у вас дорогих речей (найчастіше це стосується мобільних телефонів), виставляти напоказ прикраси і годинник, діставати без зайвої потреби гроші, а тим більше — перераховувати їх у всіх на виду. Адже, знаючи напевно, де лежить ваш гаманець або мобільник, кишеньковий злодій легко зорієнтується, як вас обдурити. Словом, будьте пильні!


Автор: Матеріал підготував Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 листопада 2017, 16:01 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації