Вхід | Реєстрація

Не поспішайте нести гроші лікарям

Не поспішайте нести гроші лікарям

Навколо медичної реформи, що запроваджується в Україні, курсує чимало чуток. А дехто відкрито спекулює на цій болючій для більшості українців темі.

У вівторок, їдучи в автомобілі, автор цієї статті звично слухав якусь передачу на «Радіо Рокс». Під час трансляції новин один із ведучих повідомив, що ті громадяни, які вчасно не заключать договори на обслуговування з лікарями сімейної медицини, будуть змушені платити за послуги.

Через кілька хвилин був уже в кабінеті заступника керівника Кобеляцького центру медико-санітарної допомоги Наталії Джевели. Керівник установи Любов Коломієць на той момент перебувала у відрядженні.

Наталія Джевела підтвердила, що навколо медичної реформи виникають найрізноманітніші, інколи навіть зловісні чутки. Вона сказала:

— На жаль, на цій справі часто відверто спекулюють. У телепередачах, а особливо у соцмережах, розповсюджують інформацію про величезні суми, які людям нібито доведеться платити за первинну медичну допомогу, за проведене хірургічне втручання, за прийняті пологи. Звичайно, що ця інформація є недостовірною. Недостовірною по тій простій причині, що на сьогоднішній день відсутні документи, які регламентують процес і процедуру оплати медичних послуг. Але люди, особливо похилого віку, страшенно лякаються, почувши про десятки тисяч гривень, які їм доведеться заплатити лікарям. Тому я, користуючись нагодою, хочу заспокоїти наших земляків. На сьогоднішній день не існує жодних розцінок на послуги лікаря. Можу сказати, що нас, лікарів первинної ланки, націлюють на те, що нововведення будуть запроваджуватись поступово. Люди заключатимуть угоди з сімейними лікарями протягом кількох місяців. І, швидше за все, далеко не кожен визначиться навіть за півроку. Але медики будуть безкоштовно надавати допомогу і тим, у кого не буде договорів із ними.

Наталія Джевела пообіцяла, що в разі отримання будь-яких нормативних документів, що регламентуватимуть надання медичних послуг, медики миттєво інформуватимуть про них громадян. У тому числі й через засоби масової інформації.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 грудня 2017, 10:15 | Полтавщина | Спорт і здоров'я


1. Седой / 3 грудня 2017, 11:40
користуючись нагодою, хочу заспокоїти наших земляків. На сьогоднішній день не існує жодних розцінок на послуги лікаря. Можу сказати, що нас, лікарів первинної ланки, націлюють на те, що нововведення будуть запроваджуватись поступово. Люди заключатимуть угоди з сімейними лікарями протягом кількох місяців. І, швидше за все, далеко не кожен визначиться навіть за півроку. Але медики будуть безкоштовно надавати допомогу і тим, у кого не буде договорів із ними. :)))))))
Заспокоила??? Скоро умереть будет выгоднее, чем жить. Доскакались. В 2017 году от МВФ получили 1 млрд, отдали 1,28 млрд. Хороший бизнес. Спонсировали Поросенка?
2. Адекватник / 3 грудня 2017, 16:01
1.Седой
«Скоро умереть будет выгоднее, чем жить.»

И умирать дороговато. Правда, сейчас начали дешевые гробы делать из ДВП. Скоро умирание пропишут в законе, заставят покупать страховку на умирание и похороны и пропишут предельный возраст жизни, естественно, он будет меньше пенсионного, и тогда уже полный СУГС! "Они воспевают раннюю смерть, считая ее главной обязанностью человека по отношению к обществу!" (Иван Ефремов, "Час Быка" - научно-фантастический роман)Для большинства роман «неподъемный» и непонимаем, хотя еще с советских времен есть в библиотеках. И еще, вспомнил, хоронить будут исключительно в вышыванках. У кого не будет вышыванки, тот сєпар и москаль и ему пропуск на кладбище давать не будут. Уже сейчас в больших городах люди без средств хоронят своих родственников в посадках. Правда, скоро и посадок не будет.

Змінено 03.12.2017, 16:14
3. Адекватник / 3 грудня 2017, 16:11
1.Седой
«Але медики будуть безкоштовно надавати допомогу »

То автор перестарався. Безкоштовна допомога, навіть у стаціонарі, зводиться до написання рецептів чи переліку ліків, на які у більшості немає грошей. І навіть раніше, при злочинній владі, грошей тих на ліки не вистачало. Правда, при злочинній владі онкохворим безкоштовно давали знеболюючі, про що отута писав сам Шкарбан, а зараз і цього немає. Одна надія що таки приймуть, бо тільки й балакають, закон про автаназію, чи як там воно правильно називається, і тоді вже можна буде законно й самому умертвлятися. Хоча теж і за це гроші братимуть, заяву треба буде писати, чергу займати. Але, думаю, попри розмову про відміну пільг, пільги на умерщвлєніє таки залишать, особливо для ветеранів війни і праці, дітей війни, чорнобильців, і може й атошникам повезе.

Змінено 03.12.2017, 16:13
4. Ltava / 3 грудня 2017, 16:20
3.Адекватник
« І навіть раніше, при злочинній владі, грошей тих на ліки не вистачало. »

А за який період Ви вважаєте владу злочинною ? Ну просто для розуміння стартової лінії розмови про коштовно -безкоштовну медицину .


Змінено 03.12.2017, 16:25
5. Ltava / 3 грудня 2017, 16:37
1.Седой
« Скоро умереть будет выгоднее, чем жить.»
Ну Є, до слова , померти завжди було вигідніше чім жити - економічно . Особливо якщо ти бездара і ледарь та не здатний себе прогодувати а не те що рідних. Так ото із жалості родичі кормлть щоб не додавлювати .
6. Ltava / 3 грудня 2017, 16:47
"""Наталія Джевела пообіцяла, що в разі отримання будь-яких нормативних документів, що регламентуватимуть надання медичних послуг, медики миттєво інформуватимуть про них громадян.""" Головна проблема реформи в тупості її реалізаторів . :((
7. Адекватник / 3 грудня 2017, 17:06
4.Ltava
«А за який період Ви вважаєте владу злочинною ? Ну просто для розуміння стартової лінії розмови про коштовно -безкоштовну медицину »

Та то треба було в дужках писати. То свідомі називають злочинною поперідню владу. Насправді, злочиннішої влади ніж зараз ще не було. Коли виженуть Петю, прийде ще злочинніша.
8. Адекватник / 3 грудня 2017, 17:10
5.Ltava
«Особливо якщо ти бездара і ледарь та не здатний себе прогодувати а не те що рідних.»

Це ви такі розумні, поки ще молоді. Коли постарієте, якщо влада це допустить, коли будете не в змозі дійти і до сільпо і при цьому отримуватимете пенсію, якої ледь вистачатиме на хліб, отоді можна буде з вами й побалакати, так сказать, на рівних. Цікаво було б почути, що ви тоді будете "співати". А ще, якщо такі розумні, будуть вас називати баздарою і ледарем.
9. Ltava / 3 грудня 2017, 17:13
Люба влада це стаціонарний бандит ! Невже такі елементарні речі потрібно розповідати ?
10. Адекватник / 3 грудня 2017, 17:54
9.Ltava
«Люба влада це стаціонарний бандит ! Невже такі елементарні речі потрібно розповідати ?»

Потрібно розповідати про "якщо ти бездара і ледарь та не здатний себе прогодувати... ". Так що не перескакуйте.
11. ЛУНА / 3 грудня 2017, 19:23
Знаете ли,с 1991 года у нас бесплатной медицины не было.Ведь платили в разные сомнительные фонды,врачам и т.д.Бюджет в идеале ее не вытянет,да и я так вижу попытки власть делать не собирается.Конечно в том виде,в каком нам анонсируют медицинскую реформу,с ее непонятной системой и поза облачными ценами на услуги это утопия и террор.Но медицина необратимо будет платной,страховой,контрактной или какой еще,но за деньги.Тут главное не принцип,а доступность.Конечно аортокорональное шунтирование-более 100тыс.гр.,или абсцесс кожного покрова -7тыс.гр -это п....так не будет.
12. don / 3 грудня 2017, 19:34
Адекватник вже цынами на гроби зацыкавився
13. Ltava / 3 грудня 2017, 19:45
8.Адекватник
« коли будете не в змозі дійти і до сільпо »

: ))) Сільпо ?!!! :))) Ну не можу , у ВАС дійсно прорблеми із свідомостю . Яке в нахрен сільпо 7
14. Адекватник / 3 грудня 2017, 19:52
13.Ltava
«: ))) Сільпо ?!!! :))) Ну не можу , у ВАС дійсно прорблеми із свідомостю . Яке в нахрен сільпо 7»

Да, таки не здря тебе в стройбат заслали. По-перше, то алегорично я написав. А по-друге, таки погано бути безтолковим. Посилання на www.work.ua

Змінено 03.12.2017, 19:57
15. Адекватник / 3 грудня 2017, 20:08
11.ЛУНА
«Знаете ли,с 1991 года у нас бесплатной медицины не было.»

Знаю. Значить нас дурять ще з 91-го. "Стаття 49. Кожен має право на охорону здоров’я, медичну допомогу та медичне страхування.

Охорона здоров’я забезпечується державним фінансуванням відповідних соціально-економічних, медико-санітарних і оздоровчо-профілактичних програм.

Держава створює умови для ефективного і доступного для всіх громадян медичного обслуговування. У державних і комунальних закладах охорони здоров’я медична допомога надається безоплатно; існуюча мережа таких закладів не може бути скорочена. Держава сприяє розвиткові лікувальних закладів усіх форм власності." Посилання на zakon3.rada.gov.ua
16. Адекватник / 3 грудня 2017, 20:10
11.ЛУНА
«Ведь платили в разные сомнительные фонды,врачам и т.д»

Не все платили, и я там писал, что существовали хоть какие-то льготы для определенных категорий. Например, писал о бесплатном предоставлении обезболивающих. Сейчас их проще и дешевле купить у наркоманов.
17. ЛУНА / 3 грудня 2017, 21:00
15.Адекватник
«Знаю. Значить нас дурять ще з 91-го»

Конечно дурят!
16.Адекватник
« и я там писал, что существовали хоть какие-то льготы для определенных категорий. »

Так и я,вроде,говорю о доступности жизненно необходимых услуг и о защищенных категориях населения.Бюст увеличить можно и дорого.
15.Адекватник
«Держава створює умови для ефективного і доступного для всіх громадян медичного обслуговування. »
Вот видите,создает........условия.
15.Адекватник
«. У державних і комунальних закладах охорони здоров’я медична допомога надається безоплатно»

Когда писали,знали что дурят,а сейчас это особенно цинично.
18. Адекватник / 3 грудня 2017, 21:32
17.ЛУНА
«Так и я,вроде,говорю о доступности жизненно необходимых услуг и о защищенных категориях населения.»

Где вы об этом говорили(писали)?
17.ЛУНА
«Когда писали,знали что дурят,а сейчас это особенно цинично.»

Кого вы имеете ввиду?
19. ЛУНА / 5 грудня 2017, 06:10
18.Адекватник
««Когда писали,знали что дурят,а сейчас это особенно цинично.»

Кого вы имеете ввиду?Законодателя на старте.Исполнительную систему в процессе.[[ЦИТАТА|18|Адекватник|«Так и я,вроде,говорю о доступности жизненно необходимых услуг и о защищенных категориях населения.»

Где вы об этом говорили(писали)?»

Ну хорошо!Доступность медицины не сколько ожидаемый в после реформы фактор,сколько желаемый.К сожалению.
11.ЛУНА
«Тут главное не принцип,а доступность»
20. Адекватник / 5 грудня 2017, 09:19
19.ЛУНА
«Ну хорошо!Доступность медицины не сколько ожидаемый в после реформы фактор,сколько желаемый.»

Ах желаемый! Ну, тогда да, согласен. Но желать можно все что угодно, это из серии "дурень думкою багатіє". Только надо всегда помнить, что розовые очки бьются стеклами внутрь. Мы ведь уже жили ожиданиями. Потом свидомые сказали, что неправильно жили и ожидания были неправильные. Будем "жити по-новому". А на деле, выходит, что только бирку с названием ожиданий сменили. А ведь не только, как оказалось, еще и присвоили когда-то общенародную собственность.
19.ЛУНА
«Законодателя на старте.»

Таки да. А то я чуть было не подумал, что вы на меня наехали
21. Седой / 5 грудня 2017, 11:33
На Полтавщині перестала діяти програма «Доступні ліки» — її обіцяють відновити з 2018 року. Кто без инсулина помрет в декабре в зачет не идет, "програма ж перестала діяти".
22. Чудо Юдо / 5 грудня 2017, 11:42
Сєдой, а при чому тут інсулін до "Доступних ліків"?
Чув щось перднуло, та не знаєш де воно?
23. Седой / 5 грудня 2017, 12:36
пердишь ты по всем темам и искать не надо :))
24. Ltava / 5 грудня 2017, 17:19
22.Чудо Юдо
« а при чому тут інсулін до "Доступних ліків"?»

Інсулін фінансуєтьс зовсім по іншій програмі , правда теж не без проблем але поки фінансується . самаж програма доступних ліків не допрацьована , має велику корупційну складову і нажаль направленна більше на підрімку аптечної мережі та щос і хворим "капає".
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації