Вхід | Реєстрація

Наші мами й татусі — найкращі у світі

Наші мами й татусі — найкращі у світі

Можливо, моя стаття видасться комусь банальною, можливо, не всі мене зрозуміють. Але я цього не боюся. Мені хочеться, нехай і не надто високим стилем, нагадати про найцінніше у нашому житті: про наших батьків, про материнську любов.

Напевне, чимало людей замислюються над питанням, чому ми так мало любові даруємо найріднішим людям? А й справді, чому? У нас знаходься слова подяки для різних начальників, сусідів, медиків, педагогів. Для всіх, всіх, всіх. А ось сказати щось хороше, тепле і світле своїм батькам ми не встигаємо. Чомусь не вистачає часу промовити «Дякую», «Пробач», «Я люблю вас мамо (чи тату)». Одразу перепрошую у людей, котрі це роблять. Напевне, вони живуть правильно, розуміють, хто в їх житті є найголовнішими. Тому буду говорити про себе. Хоча думаю, що поряд живуть сотні, якщо не тисячі, хороших і добрих людей, як і я, котрі чи то не встигають, чи соромляться виявити свої почуття до батьків.

Правильно кажуть, що все пізнається у порівнянні. От і мені нещодавно довелося порівнювати. Півроку я прожила в Грузії у сім’ї свого чоловіка. Їздила туди разом із ним та нашим сином. Побачене там вразило, інколи навіть шокувало. Звичаї і стиль життя кавказців, якими є грузини, у багатьох речах кардинально відрізняються від того, до чого ми звикли в Україні.

На Кавказі й до цього часу крадуть наречених. А їх заміжні жінки постійно перебувають вдома, виконуючи кожну забаганку чоловіка. Навіть одяг потрібно вибирати, питаючи згоди. І питати не лише чоловіка, а й свекруху. Родини у Грузії живуть разом поколіннями. У одному домі — батьки, діти, невістки, онуки. Усю хатню та іншу роботу по господарству виконують невістки. При цьому їх точку зору на ту чи іншу ситуацію навіть не запитують. Працювати і мовчати — ось доля невістки Кавказу. Можливо, у розумних пропорціях це й правильно: скромність, стриманість, ввічливість лише прикрашають жінку. І декому, хто ніколи не покидав меж України, кавказькі звичаї здадуться ідеалом. Але не все так ідилічно. Доводилось бачити, як жінки, вийшовши заміж, усе життя буквально страждають. Чоловік може зраджувати, грубіянити, зневажати свою дружину. А поскаржитися нікому, бо в домі свекрів живеш. Піти з сім’ї неможливо, дітей не віддадуть, а свої батьки додому не приймуть. Ось така ідилія.

І от, подивившись на кавказьке життя, я чітко зрозуміла, що наші батьки, наші мами є найкращими. Думаю, що найкращими у всьому світі.

Лише наші українські батьки допомагають дітям навіть тоді, коли тим уже й по сорок років виповнилося. Допомагають фінансово, морально, психологічно.

Лише наші батьки ночами встають до наших дітей, коли ті плачуть чи капризують.

Лише наші батьки у будь-який момент і з останніх сил готові мчати нам на допомогу, коли ми захворіли чи потрапили в біду.

Лише наші батьки будуть захищати нас до останнього. Інколи навіть тоді, коли ми буваємо неправі.

Запевняю вас, наші батьки — незрівнянні. Тому прошу всіх дітей, і двадцятирічних, і тих, кому вже за сорок чи навіть п’ятдесят, сьогодні, ні, навіть зараз, дочитавши цю статтю, передзвоніть мамі, татові і скажіть, що вони — найкращі у світі. Повірте, це так і є. І скажіть, як ви їх любите. І попросіть у них пробачення за незаслужені образи. Зробіть це негайно. Потім буде пізно.


Автор: Яна Мороз, село Сухинівка


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 грудня 2017, 09:13 | Кобеляки | Цікаве


1. земеля / 20 грудня 2017, 10:34
Яна, Вы умница написав такую статью. Я аналогично был шокирован, когда в свое время работал в Адзербайжане. Отношение к родителям это что-то - в хорошем смысле. Позвольте анекдот с бородой.
" Хохлушка вышла замуж за азера. И вот его родня учит: если муж идет с работы и у него тюбитейка на левом ухе то он злой - прячься, а если на правом - то он добрый - проси что хочешь. На что она ответила: вы ему передайте, что если он идет с работы и видит что я на крыльце стою руки в боки, то пусть домой лучше не заходит. А если меня нет на крыльце, то пусть приходит, я добрая"
2. Beri Mor / 20 грудня 2017, 12:13
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
1.земеля
« Позвольте анекдот с бородой.
" Хохлушка вышла замуж за азера. И вот его родня учит: если муж идет с работы и у него тюбитейка на левом ухе то он злой - прячься, а если на правом - то он добрый - проси что хочешь. На что она ответила: вы ему передайте, что если он идет с работы и видит что я на крыльце стою руки в боки, то пусть домой лучше не заходит. А если меня нет на крыльце, то пусть приходит, я добрая"»

Такий номер у неї вийшов би,якщо жили б в Україні(хоча навряд),а на Кавказі їй п.изда прийшла б за 5 хвилин.
3. земеля / 20 грудня 2017, 13:55
2.Beri Mor
«
Такий номер у неї вийшов би,»


Так это же анекдот, кто ж ее обидит. Уважаеый, ты же не сапожник, не ругайся. Перед детьми неудобно, да и твоему сыну не приятно когда батько ругается. В настоящих украинцев так не принято. Без обид.
4. Beri Mor / 20 грудня 2017, 14:51
3.земеля
«Уважаеый, ты же не сапожник, не ругайся.»

Я ні,дід по материній лінії сапожником був,видно гени й передалися,плюс служба на флоті,де також люблять міцне слівце,так що "не обессудьте",не можу донести свою думку без мату.
3.земеля
«. В настоящих украинцев так не принято. »

Зараз на жаль в кожного своє мірило справжнього українця.
5. Седой / 20 грудня 2017, 16:32
в классическом анекдоте концовка другая - Если я стою "руки в боки", то мне пофиг где у него тюбетейка
6. Седой / 20 грудня 2017, 16:33
4.Beri Mor
«Я ні,дід по материній лінії сапожником був,видно гени й передалися,плюс служба на флоті,де також люблять міцне слівце,так що "не обессудьте",не можу донести свою думку без мату.»

тогда ник поменяй, позоришь англичан
7. Beri Mor / 20 грудня 2017, 17:57
6.Седой
«тогда ник поменяй, позоришь англичан»

Земеля,а ти кажеш без матюків.Ну як тут не послати цього полукацапа,з його дешевими понтами?Як казав «незабвенний» Шариков-"обыкновенная прислуга,а форсу,как у комиссарши".Сиділо б на якомусь удмуртському сайті,п"ючи бояришник.Так ні,зараз припреться і буде розпинатися,що зараз він на Пікаділі і попиває "Хенесі",а не чистить унітази в якомусь Мухосранске.Короче пизд.ун веселий.

Змінено 20.12.2017, 17:58
8. земеля / 20 грудня 2017, 19:14
5.Седой
«в классическом анекдоте концовка другая»


Правильно подправил, я просто забыл. Спасибо Седой( Сивый по нашему)

4.Beri Mor
«,не можу донести свою думку без мату.»

Мариманы всегда правильные ребята были. Всегда их уважал. Тем более ты уже не на флоте. Эх, как вспомню службу, какие парни были. А как дружили, помогали друг другу. Про национальность и балачок не было. Ну иной раз про нас хохлов и сало смешные аникдоты.
9. Седой / 20 грудня 2017, 19:21
кроме Пикадилли про загранку ничего не слышал? Гайд-парк рядом, зайди :)) А Хенесси Парадиз предел мечтаний? Образцово мой унитазы пшекам, они и угостят. если повезет да труселя наденешь правильные. А я боярышник посмакую в Мухосранке, но без мата.
10. Beri Mor / 20 грудня 2017, 19:58
9.Седой
« Образцово мой унитазы пшекам, »

Миють унітази такі,як ти,одні пшекам,другі (як ти) кацапам,а я з діда-прадіда живу і працюю в Україні,як би важко тут не було,а тих хто поїхав підмивати інородців,та ще й пащекує зі співвітчизників в скрутний час-я зневажаю!!!Сказано м"яко,не в моєму стилі,але пожалію адміна.
9.Седой
«кроме Пикадилли про загранку ничего не слышал? Г»

Свого часу побував там,де тобі і не снилося,і цьому є свідки,які проживають в Кобеляках,а не якісь твої старовіри.
11. Седой / 20 грудня 2017, 20:11
От твоей зневаги теряю сознание. И потерял бы, но тема труселей не раскрыта :))
12. Ltava / 20 грудня 2017, 21:48
1.земеля
«Яна, Вы умница написав такую статью.»

Підтримую повністю !!!
13. Ltava / 20 грудня 2017, 21:50
4.Beri Mor
«,видно гени й передалися,»
Мда !!! Гени пальцем не роздавиш!!! :))
4.Beri Mor
«,не можу донести свою думку без мату.»

так як нема чого нести не напрягайся , Не " газуй " :))
14. Ltava / 20 грудня 2017, 21:50
4.Beri Mor
«Зараз на жаль в кожного своє мірило справжнього українця.»

У кожного свій метр !!!!!!!!!!
15. Ltava / 20 грудня 2017, 21:52
8.земеля
« Про национальность и балачок не было»

Не тринди !
16. Ltava / 20 грудня 2017, 21:54
8.земеля
«( Сивый по нашему)»

:)))))))))))))))))) Встрітились два меріна :))))))))
17. don / 21 грудня 2017, 11:40
9.Седой
«А я боярышник посмакую в Мухосранке,»

ну ото й смокчи, а ми ту якось самі розберемось
11.Седой
«но тема труселей не раскрыта :))»

ну ото й розкривай по мєсту своєго житєльства, а тут нічого православних лякати
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації