Вхід | Реєстрація

Жінку, яка убила та розчленила власну матір, засудили до 15 років тюрми

Жінку, яка убила та розчленила власну матір, засудили до 15 років тюрми

Працівники апарату прокуратури Полтавської області у Київському районному суді Полтави підтримали державне обвинувачення щодо 44-річної лубенки, яка у жовтні 2016 року вбила та розчленувала свою 70-літню матір. Вироком суду 1-ї інстанції жінка засуджена за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України до 15 років позбавлення волі.      

Заступник начальника управління прокуратури Полтавщини Наталія Лець поінформувала, що у судовому засіданні підсудна свою вину не визнавала. Однак прокурори довели, що 5 жовтня минулого року між донькою та матір’ю виникла сварка, під час якої донька умисно вдарила матір ножем у шию, від чого остання померла на місці події. Аби приховати  злочин, підсудна за допомогою 2 ножів і молотка розчленувала труп та розвезла його частини у різні місця Лубен. Після цього вона пофарбувала ту частину підлоги у кімнаті, де лежало закривавлене тіло. А через кілька днів звернулася до поліції із заявою про безвісне зникнення матері.

Як повідомлялося раніше, 19 жовтня  неподалік автовокзалу в м. Лубни місцеві жителі знайшли голову людини. Ще одну схованку, де знаходилися інші частини тіла, правоохоронцям показала вже сама горе-дочка. Також у ході слідчого експерименту вона вказала місце, куди викинула знаряддя вбивства (ножі). Молоток оперативники виявили у квартирі.

«Під час досудового розслідування були проведені молекулярно-генетичні експертизи, які встановили, що знайдені частини тіла збігаються між собою та належать одній особі жіночої статі. Психолого-психіатрична експертиза показала, що підсудна є осудною і не потребує застосування примусових заходів медичного характеру», - розповіла Наталія Лець.

Нагадаємо, обвинувальний акт щодо жінки прокурори затвердили та направили до суду у квітні 2017 року https://pol.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_t=rec&id=206463&fp=150

Довідково:  ч. 1  ст. 115  КК  України  (умисне вбивство)  передбачає  покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до п'ятнадцяти років.


Автор: Прес-служба прокуратури Полтавської області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 грудня 2017, 15:29 | Лубни | Кримінал
1. Ltava / 16 грудня 2017, 17:39
"Молоток оперативники виявили у квартирі." Хазяйновита виявилася донька:))
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації