Вхід | Реєстрація

Усього лиш дата

Усього лиш дата

Через кілька днів усі ми відзначатимемо прихід нового 2018 року. Уже зараз господарі й господині проводять масові закупи в продуктових магазинах, у порівнянні з якими відома «чорна п’ятниця» (день розпродажів) видається справжньою дрібницею.

Люди складають меню, вирішують, де і з ким будуть святкувати, захоплено читають різні календарі і гороскопи на Новий рік. Одним словом, готуються до нового року, нового етапу у своєму житті, до нових радощів і звершень. Звичайно, що багато й таких, які нічого хорошого від 1 січня 2018 року не чекають, скаржачись на труднощі життя, проблеми вдома, в країні, на роботі. Та все ж більшість хоча й говорять, що не мають гарного настрою, але до свята готуються.

Звичайно, такі очікування є досить наївними. Особливо у приязні до того, що написано в численних східних календарях. Адже по великому рахунку рік Жовтого Земляного Собаки, яким є 2018‑й за китайським календарем, настає не в ніч із 31 грудня на 1 січня, а набагато пізніше. У нашому випадку — аж 16 лютого. Та й узагалі, Новий рік є дуже умовною датою. Протягом тисячоліть існування людства настання нового календарного року відзначали в різні дні. У основному — 1 березня або 1 вересня. І прив’язувалися при цьому до початку або закінчення сільськогосподарських робіт. Пізніше ніяк не могли вирішити: за григоріанським чи юліанським календарем визначати дату. Як кажуть у народі, тягали той Новий рік, як петлюрівську гармошку.

Урешті-решт визначилися. Але не всі. Святом «наш» Новий рік є лише для України, Росії, Білорусі, Сербії, Чорногорії і деяких кантонів Швейцарії. Більша частина людства в ніч із 31‑го на 1‑ше банально спить. І не чекає ні появи Діда Морозі з Снігуронькою, ні початку якогось нового життя персонально для себе.

Ну та й Бог із ним, із усім іншим світом. Ми ж таки Новий рік відзначатимемо. Хоча ми, дорослі й розумні, чудово знаємо, що це лише звичайна дата в календарі. Знаємо, що ніяких вікопомних змін у новорічну ніч не відбудеться, розуміємо, що своє, власне, «нове» життя можна розпочати з будь-якого понеділка, а бо й взагалі — із наступної хвилини. А Дід Мороз виявиться сусідом чи колегою по роботі.

Але це не означає, що про свято потрібно забути і не зважати на нього. Воно дає нехай і наївну, але надію на щось нове і обов’язково краще. А без надії життя стає нудним, інколи — нестерпним.

Так що, зі святом усіх вас, дорогі наші земляки. І нехай кожен день календаря буде для вас новим. Як Новий рік. Це — у ваших силах.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 грудня 2017, 09:15 | Полтавщина | Редакційна


1. земеля / 29 грудня 2017, 10:06
Игорь, такое впечатление что ты пишешь не сам. Зайди в инет и увидешь что не празднуют несколько стран, из крупных Индия, Китай, а также Саудовск. Аравия, Израиль и еще несколько стран. А то с твоей речи можно понять, что Новый год празднуют у нас, в России, в Беларуси и все. А Америка, Европа ? Или ты специально?
2. don / 29 грудня 2017, 10:25
як можна таку дурницю писати?
гнати його потрібно з редакції
3. земеля / 29 грудня 2017, 10:25
Хлопцы и девчата! Не будем о грустном. Предлагаю хотя бы на свята быть добрыми, в том числе и в отношении друг к другу на сайте, и без политики. Объявим мораторий на все плохое. Пишите интересные истории, анекдоты, кому что снилось и т.д. И так начинаю, не то правда не то байка.
Из письма в редакцию " У нашего дедушки на праздник был приступ почечной колики, мы вызвали скорую. Приехал вдымину пьяный врач, сделал укол в диван, обложил всех матом, сложил инструмент в мамину сумку и уехал. Дедушка так смеялся, что описался и песок вышел! Теперь он здоров! Спасибо нашим докторам! "
4. Адекватник / 29 грудня 2017, 16:00
Интересная рождественская история из-за океана - колыбели демократии и несбыточной мечты всех свидомых. Сама же история вполне «сбыточная» и актуальна для многих украинцев. "Торгуясь с зеленщиком, бакалейщиком и мясником так, что горели уши, Делла насобирала всего доллар и восемьдесят пять центов. На эти гроши она должна купить подарок на рождество своему мужу Джиму.

Джим и Делла снимают меблированную квартирку, обстановка которой не то чтобы вопиющая нищета, а скорее красноречивая бедность. У этой семьи два сокровища: роскошные волосы Деллы, перед которыми померкли бы все драгоценности самой царицы Савской, и золотые часы Джима, которым позавидовал бы сам царь Соломон.

Делла остановилась возле вывески: «Всевозможные изделия из волос». За двадцать долларов она продала своё сокровище и на вырученные деньги купила Джиму платиновую цепочку для его часов. Готовя мужу ужин, она молилась, чтоб ему не разонравиться с короткой стрижкой.

Пришедший домой, замёрзший без перчаток Джим то ли с удивлением, то ли с ужасом, то ли с гневом рассматривал свою жену. Никакая причёска, стрижка или другая причина не могут заставить Джима разлюбить свою жену, но он никак не мог осознать факт, что у Деллы больше нет кос. Наконец Джим вытащил свёрток, в котором был набор черепаховых гребней с драгоценными камушками — предмет тайных желаний Деллы. В ответ она преподнесла мужу цепочку. Но её подарок, как и подарок Джима пришлось пока спрятать: Джим заложил часы, чтобы купить жене гребни.

Волхвы, те, кто завели моду делать рождественские подарки, были люди мудрые, поэтому и их дары были с оговорённым правом обмена в случае непригодности. Эти двое были наимудрейшими, так как пожертвовали друг для друга своими величайшими сокровищами." Полный текст для желающих читать здесь. Посилання на booksonline.com.ua
5. земеля / 29 грудня 2017, 18:19
Будьте осторожны на Новый Год со льдом, особенно это касается дам, да и недам тоже.

"Водка со льдом вредит почкам,
Ром со льдом - печени,
Джин со льдом - сердцу,
Виски со льдом - мозгу.

Страшная вещь этот ЛЕД.
А вот про самогон молчат, наверное не опасен.
6. Ltava / 30 грудня 2017, 08:50
4.Адекватник
«Интересная рождественская история»

І тут прийшов ржевський(адекватний ) і все опошлив вольхвами і вурдалаками :))
7. Адекватник / 30 грудня 2017, 15:02
Я тобі привів
6.Ltava
« і все опошлив вольхвами і вурдалаками :))»

Я тобі процитував американського класика. Чи ти вже святкувати почав? На тобі рецепт на закусь. "Рецепт классического «салата Оливье», приготавливаемого в лучшие времена в ресторане Эрмитаж (восстановленный в 1904 году по описаниям одного завсегдатая ресторана):
• Филе двух отваренных рябчиков,
• Один отваренный телячий язык,
• Около 100 граммов паюсной чёрной икры,
• 200 граммов свежих листьев салата,
• 25 отваренных раков или один большой омар,
• 200-250 граммов мелких огурчиков,
• Полбанки сои кабуль (паста из сои),
• 2 мелко порезанных свежих огурца,
• 100 граммов каперсов,
• 5 мелконарубленных, сваренных вкрутую яиц,
• Заправка соусом Провансаль: 400 граммов оливкового масла взбитые с двумя свежими яичными желтками, с добавлением французского уксуса и горчицы".
8. Ltava / 30 грудня 2017, 15:52
7.Адекватник
«На тобі рецепт на закусь. »

:)) Нормальна закусь , " паюсной чёрной икры ",тут правда засада - алергія у мене на чорну :((
9. Адекватник / 30 грудня 2017, 17:22
8.Ltava
«алергія у мене на чорну :((»

Бачиш, мабуть від предків лишилось, бо вона не кошерна. Заміни на червону.
10. земеля / 30 грудня 2017, 17:26
Для жен рыбаков:

" Муж праздничным утром проснулся и на цыпочках пошел в прихожую.
- Куда?- строго спросила жена.
- На рыбалку.
- Так... рыба на балконе... водка в холодильнике...
а лунка под одеялом !!!!!
11. земеля / 30 грудня 2017, 19:20
Травка зеленеет
Зимний дождь идет....
В сапогах резиновых
Дед Мороз бредет
12. Ltava / 30 грудня 2017, 19:42
9.Адекватник
« Заміни на червону»

червоної хвата :))
13. земеля / 31 грудня 2017, 08:57
Женщинам на заметку. Будьте осторожными после обильного праздничного застолья.

"Муж храпит....Жена решила под шумок тихонько..пукнуть. Но получилось громко..
Голос мужа...Если я сильно храплю...толкни локтем...
а то так сразу травить...."
14. Beri Mor / 31 грудня 2017, 16:00
3.земеля
«Пишите интересные истории, анекдоты,»

Після весілля перша шлюбна ніч.Наречена в в очікуванні бурного сексу.Натомість жених веде її в ванну кімнату,набирає в ванну води і кілька разів притоплює,потім іде спати.І так чотири ночі підряд.Наречена в розпачі дзвонить мамі:"-Мамо,чоловік мене не тр.ахає,а топить в ванні,що ж робити?Мама відповідає:"-Доцю,потерпи трішки,він же шиномонтажником працює,мабуть так дірку шукає."
15. земеля / 1 січня 2018, 00:22
С Новым Годом всех,всех, всех!!!!!!! Здоровья и удачи!
Быть добру!!!!!!
16. земеля / 6 січня 2018, 20:41
Шутка на тему " Наливай"

-Ты что больше любишь пить:настойку или наливку?
-Если настаивают, то настойку,а если наливают,то
наливку.
- А если самообслуживание?.
- То тогда самогонку.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації