Вхід | Реєстрація

«Еменесники» врятували Вонючку

«Еменесники» врятували Вонючку

Напередодні Нового року кобеляцькі вогнеборці дістали із вбиральні маленьке собача, яке зголосився забрати житель Сухинівки.

Ця історія сталася зранку 28 грудня в райцентрі. Її тижневику розповів Артур Ковач, який утримує вдома неофіційний притулок для собак і котів.

Зі слів чоловіка, він зайшов у вбиральню, поряд із районним Центром культури та дозвілля, і почув, що з ями доноситься скавучання.

— Я спершу побіг по ліхтарик, щоб присвітити, — пояснює чоловік. — Дивлюсь, а в ямі маленьке собача. Оскільки самостійно не зміг його дістати, то викликав рятувальників. Вони прибули оперативно.

Валентин Ломаков і Роман Тихоненко швидко врятували цуценя від загибелі. Артур Ковач разом із дружиною викупали його й обігріли. Собача виявилось сучкою. Зважаючи на обставини, при яких цуценя знайшлося, йому дали кличку Вонючка.

— Не знаю, як собача потрапило в туалет, але сподіваюсь, що це не людських рук справа, — говорить чоловік. — Невже хтось міг вкинути його спеціально? Тим більше, що в Центрі культури якраз проходило дитяче новорічне свято. Доведеться забрати Вонючку доки підшукаємо їй нового господаря.

Також Артур Ковач розповів, що тварини, які перебувають у притулку в Сухинівці, забезпечені зерновими в достатній мірі. За це чоловік дякує Володимиру Білоуську, Артему Письмаку і Асоціації фермерів Кобеляцького району.

— Качачими головами і лапами нас забезпечує житель одного з сіл району, — каже Ковач. — Не вистачає лише медичних препаратів, що необхідні для лікування тварин. Останнім часом ми беремо до притулку хворих собак і виходжуємо їх. Здорових тварин нам нікуди брати. Тим більше, що люди фактично не цікавляться собаками. За цей рік у нас забрали одну тварину.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 січня 2018, 11:58 | Кобеляки | Цікаве
1. Ltava / 7 січня 2018, 12:29


Змінено 19.01.2018, 03:41
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації