Вхід | Реєстрація

Новий рік прийшов на Приорілля

Новий рік прийшов на Приорілля

Напередодні Нового року по всій території Приорілля відбулися тематичні заходи. Розповімо лише про кілька з них.

 

У гості до дітей — з казковими героями та солодкими подарунками

Минулого четверга до дітей сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, завітали в гості Дід Мороз, Снігуронька та клоун Кузя.

Солодкі подарунки були приготовлені виконкомом Царичанської об’єднаної територіальної громади. Того дня 11 діток із Царичанки, Лисківки, Івано-Яризівки, Прядівки, Новостроївки одержали від казкових героїв солодощі.

Приїзд гостей був цілковитою несподіванкою для дітей. Один семирічний хлопчик із Прядівки з подивом зізнався:

— А я думав, що Діда Мороза немає. Так він таки є!

Дітлахи розповідали про себе, співали і розказували вірші для новорічних героїв, щиро дивувалися і, прощаючись, махали рученятами:

— Дякуємо! Прощавайте Дідусю Морозе, Снігуронько, Кузю!

А гості, у свою чергу, вітали, загадували загадки, проводили розважальні ігри. Одна дівчинка, першокласниця Лера, показувала свої роботи з пластиліну та все тулилася до казкових героїв, виражаючи свою радість і прихильність. Щирі усмішки та сяючі оченята були найкращою нагородою для Діда Мороза, Снігурочки й Кузі, роль яких виконали працівники Центру культури та дозвілля Юрій Шульга, Олена Сульжик і учениця 10 класу Царичанської опорної школи Світлана Мітлицька.

 

Веселе свято у Михайлівці

Новорічний вечір у Михайлівському клубі відбувся 29 грудня о 18 годині, а закінчився пізньої ночі.
Культурну програму організувала директор СБК Маргарита Чистоклет, яка була і ведучою, і Снігуронькою. Роль Діда Мороза виконав Юрій Кравчук. Новорічна програма складалася з пісень, танців, гуморесок, які перемежовувалися дотепними конкурсами та іграми для усіх категорій населення. До речі, михайлівські Снігурочка і Дід Мороз цього року були у новеньких костюмах, які придбала для них Царичанська громада. За участь у розвагах кожному вручалися заохочувальні призи.

Місцеві жителі були дуже задоволені концертом. Це було видно по їхніх щирих оплесках. Особливо сміялися до сліз із героїв новорічної сценки «Казка для Діда Мороза», де знову взяли участь улюбленці села, учасники театрального колективу «Скарб», яким керує Маргарита Чистоклет (Юрій Кравчук, Зінаїда Михайлюк, Валентина Попович, Надія Лебеденко, Наталки Солдатенко, Шпак, Свічкарь). До номерів додалися виступи Тихона Кухти, Наталії Кирилюк, вокального ансамблю «Михайляночка», танцюристів‑школярок Лери Онищенко, Уляни Шебеди, Тетяни Шпак.

Новорічний захід відбувся за фінансової підтримки Віктора Ткача і Артура Шеремета, керівників місцевих агроформувань. Як відомо, без їхньої допомоги не обходиться жодне свято у Михайлівці. Віктор Ткач доставив потужний тепловентилятор для обігріву клубного приміщення, придбав дуже гарну високу ялинку, виділив кошти на призи. Артур Шеремет забезпечив транспортні послуги, фінансував роботу запрошеного музиканта.

А наступного дня, 30 грудня, усі діти дошкільного віку, які проживають у Михайлівці, отримали від Діда Мороза і Снігурочки солодкі набори. Новорічні герої обійшли домівки 2‑х малят. Про подарунки подбав директор ТОВ «Агрофірма «Світанок» Артур Шеремет. У організації заходу допомагав виконуючий обов’язки старости села Володимир Лях.

 

І Китайгород святкував…

30 грудня у сільському Будинку культури відбувся новорічний концерт, який приготували місцеві аматори села та запрошені артисти з інших громад.

Зал був заповнений на половину, але це не завадило тим, хто прийшов, щедро дарувати оплески та не шкодувати долонь для артистів. Діти, які знаходились у залі, під кожну рухливу пісню танцювали. Крім того, Дід Мороз та Снігурочка (Олександр і Оксана Волнянські), привітавши малечу, вручали їм солодощі. Відчуваючи підтримку глядачів, артисти дуже старалися сподобатися. І це їм вдавалося. Вдячні глядачі гаряче реагували на виступи. Дотепності та зацікавленості до концертної програми додавав професійний конферанс ведучої Олени Сульжик.

Для китайгородців співали, жартували Олександр Білоножко, Євгеній Горобець, Сергій Сідак, Микола Руденко, Марія Білоножко, Антоніна Бондар, Любов та Василь Павелки, Станіслав Турчак, Дмитро Івженко, Надія та Василь Соколянські, народний вокальний ансамбль «Орільчанка» (керівник Володимир Гов’язов).


Автор: Олена МАРЕНИЧ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1. Ltava / 7 січня 2018, 12:55


Змінено 19.01.2018, 03:41
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації