Вхід | Реєстрація

Ремонтували школи, лікарні, клуби, водогони і дороги

Ремонтували школи, лікарні, клуби, водогони і дороги

У минулому році на території Кобеляцького району проводилось капітальне будівництво кількох закладів соціальної сфери, з’явились нові спортивні майданчики та розпочалося впровадження грандіозного проекту з будівництва автодороги Дніпропетровськ — Решетилівка. Тому в номінацію «Проект року» потрапили одразу кілька об‘єктів.

 

Клуб за мільйон

У вересні в Сухинівці завершився капітальний ремонт місцевого Будинку культури. Ця будівля потребувала ремонту кілька десятиліть. Останнім часом приміщення було закрите, оскільки перебувало в аварійному стані. Плани щодо капремонту Будинку культури з’явились ще в 2013 році. Завдяки старанням сільського голови Ігоря Рябеки, у будівлі замінили і відновили практично все: від підлоги до даху. Також установили нові стільці для глядачів і обладнання для сцени. Загальна вартість виконаних робіт склала 1 мільйон 250 тисяч гривень. Усі ці гроші були виділені з сільського бюджету. 60 тисяч гривень надала агрофірма «Добробут», за які придбали електричні конвектори для обігріву приміщення.

 

У Комендантівці будують бібліотечно-музейний центр

Дороговартісний проект упроваджується і в Комендантівці. Там замість сільського Будинку культури має з’явитись бібліотечно-музейний центр. Вартість проекту — 4 мільйони 166 тисяч гривень. Будівельні роботи повинні завершити в цьому році.

Комендантівський сільський голова Алла Бабець говорить, що відремонтований Будинок культури стане центром дозвілля для місцевих жителів. Крім концертного залу, там буде бібліотека з інтернет-зв’язком, музей, приміщення для роботи різних тематичних гуртків та невеликий спортзал із сучасними тренажерами.

Таке грандіозне будівництво стало можливим завдяки участі сільради в державному проекті регіонального розвитку. Держава виділила на капремонт приміщення 55 відсотків від необхідної суми.

 

Шенгури забезпечили якісною водою

Тривалий період проблемним питанням для жителів Шенгурів було безперебійне водопостачання. Свердловина, яка обслуговувала житловий сектор, експлуатувалась ще з 70-х років минулого століття і потребувала капітального ремонту. За власні кошти провести її ремонт Шенгурівська сільська рада не мала змоги.

Проект капремонту артезіанської свердловини був включений в обласну програму «Питна вода Полтавщини». Депутати обласної ради проголосували за виділення коштів для ремонту водогону в Шенгурах. Загальна кошторисна вартість робіт склала 971 300 гривень. Реалізація проекту відбулась на умовах співфінансування: обласний бюджет — 680 300 гривень (70 відсотків), місцевий — 291 000 (30 відсотків). Отож, тепер жителі Шенгурів забезпечені якісною питною водою.

 

У міських школах замінили вікна й дах

Важливі проекти реалізовані в двох школах міста. У минулому році Кабінет Міністрів виділив більше двох мільйонів гривень на ремонт двох міських шкіл. У навчально-виховному комплексі №1 за майже півтора мільйона гривень замінили 113 старих вікон на нові енергозберігаючі. Ще сімсот тисяч виділені на ремонт будівлі, у якій навчаються учні початкових класів школи №2. За ці гроші будівельники «стягли» стіни будівлі, замінили несучі конструкції та покриття на даху. Ремонтні роботи проводила фірма «ГУР СІТІ».

Наприкінці року в район надійшли з держави ще 600 000 гривень. 400 000 витратять на внутрішні роботи в початковій школі №2. За 200 000 придбають меблі для навчальних закладів району.

 

У районній лікарні ремонтують пологове та створюють хоспісне відділення

У центральній районній лікарні триває ремонт пологового відділення. Також у медзакладі невдовзі відкриють відділення паліативної та хоспісної медицини.

На ремонт пологового відділення витратили 700 000 гривень. Із них 500 000 надали депутати облради Микола та Сергій Жуки і Геннадій Коваленко, 200 000 — районні обранці. Хоспісне обійшлось у 250 000. Воно розраховане на 20 ліжок. Невдовзі обидва відділення розпочнуть приймати пацієнтів.

 

Будується розв’язка і шляхопровід через залізницю

У минулому році на території Бутенківської сільської ради розпочалося грандіозне будівництво розв’язки автомобільних доріг Н-31 (Дніпро — Царичанка — Кобеляки — Решетилівка) та М-22 (Полтава — Олександрія). Також будується дорога над залізничними шляхами, які проходять через самі Бутенки. Обидві новобудови є частинами багатомільйонного проекту з будівництва автодороги, що сполучатиме Дніпро і Київ.

Дворівневу розв’язку мають завершити в 2018-му, а нову автодорогу — протягом трьох років.
І хоча будівництво відбувається виключно за державні кошти, але керівники району та Бутенківської громади приклали багато зусиль, аби воно розпочалося вчасно.

 

Два нові спортмайданчики

У грудні в Канавах і Бутенках відкрили спортивні майданчики.

Їх будівництво відбувалось на умовах співфінансування обласного і місцевих бюджетів. За кошти сільських рад була створена основа під футбольне поле, побудована система огородження. Для цього депутати Бутенківської сільської ради виділили 523 тисячі гривень. Їх колеги з облради направили 559 тисяч для придбання покриття та його вкладання. Канавська сільська рада витратила 49 000 гривень на проектно-кошторисну документацію, 550 000 — на створення основи для поля і огорожу.

Нагадаємо, що подібні спортивні майданчики функціонують у Кобеляках, Біликах і Світлогірському.

 

Парк «Центральний»

Одним із головних проектів міської ради став відреставрований парк у центрі міста, поряд із Центром культури і дозвілля. Там з’явилися фонтан, альтанка, бесідки, лавки для відпочинку, каруселі та ігрові майданчики. Також нещодавно в парку встановили музичний супровід.

Парк «Центральний» вподобали діти і дорослі, часто в ньому відпочивають. Назвати точну суму, у скільки обійшлася реконструкція скверу, ми не можемо, оскільки міська рада не оприлюднювала цих даних.
У наступному році міськрада планує продовжити розбудовувати парк з іншої сторони РЦКД.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 січня 2018, 16:43 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації