Вхід | Реєстрація

Володимир Федан прозвітував про рік роботи

Володимир Федан прозвітував про рік роботи

Начальник Кобеляцького відділу поліції розповів представникам місцевих ЗМІ про результати роботи ввіреного йому підрозділу протягом минулого, 2017 року.

Як розповів керівник відділу поліції, протягом минулого року його підлеглі розкрили майже половину злочинів, скоєних на території району. Точніше, 48,4 відсотка. Багато це чи мало — однозначно відповісти важко. Для цього необхідно мати можливість порівнювати. Різні джерела «малюють» різну статистичну картину криміногенної обстановки в Україні. Громадська організація «Громекс», яку очолює один із колишніх високопоставлених прокурорів, пише, що у 2016 році поліцейські розкрили лише 25 відсотків від усіх зафіксованих злочинів. І, навпаки, джерела, наближені до МВС, пишуть, що у 2017‑му знизився загальний рівень злочинності і виріс відсоток розкриття.

Особливо Володимир Федан зосередився на розповіді про стан боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів. Протягом 2017 року до суду були направлені 87 кримінальних проваджень, із них шість — за фактами збуту. Відзначив Володимир Федан і активну громадську позицію кількох жителів Кобеляк. Саме завдяки їм, був затриманий і знаходиться в СІЗО відомий у місті «наркобарон» громадянин Н. (від редакції: до оголошення вироку називати прізвище ми не маємо права).

Розповів начальник поліції і про ситуацію з кримінальними справами, що викликали в районі певний резонанс. Так, справа щодо завдання тяжких тілесних ушкоджень юнаку в Біликах давно направлена в суд. До цього часу вона не розглянута через те, що вирок щодо особливо тяжких злочинів має виносити колегія суддів у складі трьох осіб. У Кобеляках лише двоє суддів мають відповідну кваліфікацію. Зараз, після об’єднання Кобеляцького і Новосанжарського судів, ситуація має змінитися і розгляд таких справ прискориться. Така ж ситуація і з провадженням щодо вбивства дідуся у Світлогірському.

Відзначив Володимир Федан, що після затримання і суду над організованою злочинною групою, яка «спеціалізувалася» в тому числі і на викраденні великої рогатої худоби, у Кобеляцькому районі аналогічні злочини вже не зафіксовані. За весь 2017 рік надійшла лише одна заява щодо зникнення корови.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 січня 2018, 17:30 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації