Вхід | Реєстрація

Сергій Турський очолює Китайгородську громаду

Сергій Турський очолює Китайгородську громаду

30 грудня 2017 року Сергій Турський отримав документ, підписаний Президентом України, про припинення своїх повноважень як голови райдержадміністрації. Тепер обов’язки очільника місцевої адміністрації виконує Олена Бакуліна, яка займала посаду керівника апарату.

5 січня 2018 року у Китайгороді відбулася 3‑я сесія сільської ради, на якій оголосили про початок повноважень у якості голови громади Сергія Турського. Голова Китайгородської сільської виборчої комісії Олександр Саржан повідомив депутатам, які були присутні на сесійному засіданні, про результати виборів. Інформацію взяли до уваги. Після цього Сергій Миколайович проголосив присягу посадової особи місцевого самоврядування. Також йому присвоїли 7 ранг посадової особи місцевого самоврядування в межах 4‑ї категорії посад.

Черга денна складалася із 7 питань. Їх розглянули за півгодини.

Присутні затвердили Статут Китайгородської сільської об’єднаної територіальної громади. Юрист, депутат сільської ради Наталка Бондар, пояснила присутнім основні пункти Статуту та наголосила, що це є основний документ, яким буде керуватися у своїй діяльності депутатський корпус.

Головний бухгалтер сільської ради Людмила Бровко ознайомила народних обранців із Положенням про порядок преміювання працівників виконавчого комітету та встановлення надбавки Турському як сільському голові.

Згідно Положення, преміювання працівників проводиться з метою матеріального стимулювання високопродуктивної та ініціативної праці. Здійснюється місячна або квартальна премія, розмір якої встановлює сільський голова, шляхом видання відповідного розпорядження. Загальний розмір премій не може перевищувати 30 відсотків фонду посадового окладу за рік. Фонд преміювання управління встановлюється в розмірі 10 відсотків загального фонду посадових окладів за рік та економії фонду оплати праці. Преміювання проводиться в межах наявних коштів на оплату праці, передбачених у кошторисі. Посадовий оклад голови сільської громади становить 5100 гривень. Депутати проголосували за надбавку у розмірі 50 відсотків посадового окладу з урахуванням надбавки за ранг посадової особи місцевого самоврядування та надбавки за вислугу років. У голови райдержадміністрації, зі слів Турського, оклад понад 9 тисяч гривень.

У ході сесії депутати затвердили передавальний акт Рудківської сільської ради шляхом приєднання до Китайгородської, а також говорили про використання службових автомобілів у сільській раді. На балансі їх два. Сергій Турський повідомив, що автівки будуть для голови і секретаря, але ніхто з працівників сільської ради не буде обмежений у транспорті. Також голова громади повідомив, що на перші півроку заплановані такі заходи: по Рудківському НВК — заміна вікон, капітальний ремонт дороги по вулиці Крупської (Китайгород). У планах — виготовлення проектно-кошторисної документації на ремонт 900 метрів відрізку дороги: в’їзд у Китайгород від мосту до центру, ремонт дороги у Рудці по вулиці Шевченка. Котельню у Китайгородській школі також будуть реконструювати.


Автор: Олена МАРЕНИЧ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 січня 2018, 15:26 | Царичанка | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації