Вхід | Реєстрація

Страусів у звіринці не буде. Вирощуватимуть поросят

Страусів у звіринці не буде. Вирощуватимуть поросят

22 січня відбулось спільне засідання постійних комісій депутатів Кобеляцької міської ради. На ньому обговорили бюджет міста за минулий рік, заслухали пропозиції щодо видатків по вільному залишку, внесли зміни в Програму покращення стану міських доріг та вирішували, що робити з кінноспортивною школою.

На фінансові питання прозвітувалась начальник фінвідділу Віра Детюк. Вона повідомила, що в міському бюджеті на вільному залишку знаходяться 815 700 гривень. Їх депутатам запропонували розподілити наступним чином:

81 000 

придбання контейнерів для сміття

50 000

упорядкування сміттєзвалища

300 000

поточний ремонт доріг

282 385

капремонт доріг у парку Центральний

37 600

оздоровлення дітей

18 215

громадські роботи

1 500

електроенергія для камер відеоспостереження

45 000

концертна програма до 8 Березня

 

Міські обранці погодились із таким розподілом.

Про зміни до Програми покращення стану дорожнього господарства в місті на 2018 рік розповіла секретар міськради Юлія Телятник. Вона нагадала, що ця Програма була прийнята на 12 сесії 14 лютого минулого року (у 7‑му номері «ЕХО» стаття під назвою «Фонтан, світлофори і спортивний майданчик» — ред.). Та у зв’язку зі зверненнями жителів міста, у неї потрібно внести доповнення. Посадовець запропонувала додатково розробити проектно­кошторисну документацію на капремонт таких вулиць: Покровська, Декабристів, Павла Волявського, Лісне селище, Оздоровча, Броварська, Черкеська. Також провести капітальний та ямковий ремонт вулиць: Покровська, Декабристів, Павла Волявського, Оздоровча, Броварська, Черкеська, Дніпровська, Лісне селище, Полтавська і Павла Загребельного. Крім того, прогрейдерувати вулицю Лісне селище.

 

«Пішов Копелець і пішла кінноспортивна школа»

Найобговорюванішим у часі виявилось питання про встановлення меж земельної ділянки площею 1,5 гектара по вулиці Заворскло, 80, де знаходиться  кінноспортивна школа і де міський голова планує відкрити зоопарк.

Тут пояснення надавав Олександр Копелець. Він сказав, що кінноспортивна школа не є юридичною особою. Її можна зареєструвати як підрозділ міської ради або у інший спосіб. Та всі документи на землю потрібно виготовити, аби залучити інвесторів,  потім «відкривати звіринець».

— Щоб не було, як у 2004‑му: Копелець пішов і кінноспортивна школа пішла. На сьогоднішній день там залишилось троє коней із тринадцяти. Дитячо­юнацька спортшкола (попередній балансоутримувач — ред.) витрачала на утримання тварин близько 100 тисяч гривень та на зарплати працівників — 155 тисяч. Землевпорядник вивчає, куди відносяться землі кінноспортивної школи, щоб закріпити їх.

Далі міський голова почав розповідати про «цих людей, які борються за те, щоб віддати землі школи Валентину Панічевському» (керівнику госпрозрахункового мисливсько­рибальського господарства, яке орендує частину території школи — ред.). І що, на його думку, у цьому місці має бути база відпочинку для дітей Заворскло.

Голова комісії Василь Мирошнеченко сказав, що кінно­спортивна школа може стати окремим комунальним господарством міськради, але воно буде неприбутковим.

Ясність спробував внести міський голова:

— Право вирощувати диких тварин у неволі може мати лише спеціалізоване мисливське господарство. Та для цього потрібна ліцензія. Ми не зможемо утримувати тварин самостійно. Я бачу вихід у тому, щоб там (у кінноспортивній школі — ред.) мисливське господарство робило розплідник і вирощувало тварин. Великих випускало в природу, малих залишало. Я побіг перед паровозом, але начало цього вже є. Уже там воно (напевно, тварини — ред.) сидить у клітках. Там карантин зараз наложений.

У підсумку питання вирішили винести на сесію.

 

Голосують, не читаючи

24 січня відбулась 24 сесія міськради. На ній міський голова пообіцяв Валентину Панічевському залишити орендовані мисливським господарством споруди, що знаходяться на території кінноспортивної школи. А депутатам запропонував надати дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 2 гектари по вулиці Заворскло, 80. Зі слів Олександра Олександровича, усього розроблятиметься документація на три земельні ділянки. Дві ділянки по 2 гектари надасть міська рада. Третю — Сухинівська сільрада. З керівництвом сільради є усні домовленості, так як їхні діти також відвідуватимуть розплідник.

Депутати голосують позитивно. Та через кілька хвилин до Копельця звертається депутат Олег Сіроштан. Він зачитує проект рішення, де вказується, що 2 гектари відводитимуться для ведення особистого селянського господарства Руслану Богомолу та Івану Педченку. Його цікавить, хто ці люди і у яку форму власності їм надаватимуть землю?

 — Це предполагаємі люди, якщо виділиться земля, будуть там керувати. Це мисливці, мєлкі фермери, які хочуть шось вкладать. При «Артеміді» (мисливське господарство — ред.) створюється оце (розплідник диких тварин — ред.). Коли будуть договори, будемо вирішувати, чи в оренду, чи у власність. Хто, може, претендує на ту ділянку? Давайте!

 

Копелець знову всіх переграв

Дивлячись на  Олександра Копельця, складається враження, що він біжить не попереду паровоза, а уявляє себе машиністом, який не підконтрольний нікому, навіть рейкам. Він ніколи не радиться зі своїми колегами­депутатами. Навіщо, коли в міській раді діє абсолютна монархія. Лише прийнявши рішення, Олександр Олексанрович починає переконувати депутатів у його істинній правоті й необхідності. Звичайно, є декілька вірних товаришів у залі, які завжди підтримають розумного керівника.

Якщо дійсно міський голова уже закупив диких тварин, то чиї кошти для цього використав: власні чи бюджетні?

Також у проекті рішення щодо землі на Заворскло є третій пункт. У ньому депутати надали згоду на оренду приміщень кінноспортивної школи ГМРГ «Велес». Можливо, господарство тільки з’явиться, а, може, просто перейменують МРГ «Діана», яке у свій час заснував Копелець.

До речі, міський голова сказав, що страусів не буде розводити, так як не хоче, аби його порівнювали з «лєгітімним» президентом, а лосі коштують дорого. Напевно, будуть лише ті тварини, на яких є попит у мисливців.

У телефонній розмові з автором статті керівник спортшколи Руслан Сабіров уточнив, що проблеми з фінансуванням кінноспортивної школи почались у 2011­му, коли посаду голови РДА залишив Олег Решетило. А не в 2003 році, як звільнили із цього місця Копельця.

У принципі, розвиток приватного господарства — це добре, оскільки в міську казну надходитимуть податки, з’являться нові робочі місця. І розплідник — це не зоопарк, а бізнес.

Отож, постає питання: для чого дітьми прикриватись?


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 січня 2018, 15:46 | Кобеляки | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації