Вхід | Реєстрація

Святого Водохреща чекають усі

Святого Водохреща чекають усі

А надто ті, хто сміливо поринає в освячену крижану купіль, щоб очистити душу і тіло, бо вірять у її чудодійну силу.

Кожного року 19 січня широко відзначається на території китайгородських церков. На святкове дійство збирається сила-силенна народу, щоб стати його учасником.

Так і цього року відбулося.Після святкової літургії у Свято-Успенському храмі відбулася хресна хода до Орелі. Урочиста процесія з хоругвами та іконами, очолювана благочинним округу протоієреєм Сергієм Пігарєвим, у супроводі церковного хору прошкувала до вирубаної ополонки у вигляді хреста. Далі був цікавий обряд Водосвяття з голубами, які злітали у небо за кожним порухом  хреста отця Сергія. На березі зібралися люди для освячення води і для занурення у крижану купіль. Священицтво щедро кропило учасників дійства. Дзвонили церковні дзвони. Було багато і тих, хто побажав умитися водою з освяченого місця.

У цей день чергували рятувальники, медпрацівники і правоохоронні органи. Вірянам пропонували гарячі кашу, борщ та глінтвейн. З гарним настроєм повертався народ додому. Освяченою водою можна користуватися до наступного Водосвяття.

Не так велелюдно, як у Китайгороді, святкували Святе Водохреща і у Могилеві та Бабайківці. У Могилеві святкове дійство відбувалося на місцевому пляжі «Коти». За традицією обряд провів настоятель Свято-Воскресенського храму ієромонах Авель.

У Свято-Покровському кафедральному соборі селища Царичанки після відправи Божої служби відбувся чин водосвяття. Великий натовп зібрався на подвір’ї перед собором для освячення води. Отець Діонісій Насс кропив вірян святою водою. Церковний хор співав хрещенські піснеспіви.


Автор: Олена МАРЕНИЧ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 січня 2018, 13:43 | Царичанка | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації