Вхід | Реєстрація

Злодіям стало холодно красти

Злодіям стало холодно красти

За минулий тиждень до новосанжарської поліції із заявами та повідомленнями зверталися лише 35 разів. За цей період поліцейські не зареєстрували жодної крадіжки, а єдина кримінальна справа була порушена за фактом раптової смерті.

До Новосанжарської ЦРЛ доставили без свідомості мешканця району 1956 року народження. Чоловік помер у реанімаційному відділенні. Імовірною причиною смерті стало зловживання алкоголем.

Відсутність за тиждень фактів крадіжок у поліції пояснюють традиційно — вдало проведеною профілактичною роботою. А ще — раптовим зниженням температури, яке заважає крадіям у їх «роботі».

— У мороз викрадати метал важко — примерзає до рук. Навіть крадії це розуміють. Звичайно, зниження рівня злочинності нас не може не радувати, але припускаю, що після потепління кількість злочинів знову піде угору, — говорить начальник Новосанжарського відділення поліції Владислав Грімов.

Втім, до поліції звертаються не лише із приводу кримінальних правопорушень, але й у спірних випадках цивільних відносин. Так, мешканець Нових Санжар поскаржився до відділення, що його знайомий не повертає борг у сумі 15 000 гривень. У потерпілого є і розписка, і рішення суду, яке зобов’язує винуватця повернути гроші. Проте коштів той не віддає. І допомогти потерпілому не можуть ні у виконавчій службі, ні у поліції. Виконавча служба відвідала позичальника, але не віднайшла у нього майна, після продажу якого можна було б відшкодувати позичені гроші. На роботі чоловік офіційно ніде не працює. І змусити піти на роботу його за законом не можуть. У поліції ж пояснюють — кошти чоловік позичив знайомому добровільно, за згодою, тож жодних ознак криміналу у цій історії немає. У відділенні поліції радять — аби убезпечитись від таких ситуацій, потрібно просто кілька разів думати, перш ніж позичати гроші навіть добре знайомій людині. Тому що повернення їх може стати складною, якщо не зовсім неможливою справою.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 лютого 2018, 12:46 | Нові Cанжари | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації