Вхід | Реєстрація

Валимо з хворої голови на здорову, або Театр абсурду

Валимо з хворої голови на здорову, або Театр абсурду

Останнім часом сталося кілька подій, які доводять абсолютну інертність різних гілок влади та багатьох установ, що функціонують у нашому місті. Про першу з них більш ширше мова піде в одному з матеріалів, надрукованому в цьому номері.

Кобелячани та гості міста, які звертають увагу не лише на покращення зовнішнього вигляду окремих вулиць, постійно відзначають, що райцентром снують величезні зграї собак. Цією проблемою особливо не переймалось ні попереднє керівництво міськради, ні теперішнє. Собак не стерилізували і не вакцинували. Відмовка одна: мала наповнюваність міського бюджету. Як наслідок, це призвело до того, що кількість безпритульних тварин збільшилась у рази і вони почали загрожувати життю і здоров’ю кобелячан.

Виявилось, що жодна установа в місті не хоче займатись цією нагальною проблемою. Усі валять з хворої голови на здорову. Міський голова Олександр Копелець розказує про недолугість законодавства і прямо відмовляється проводити якісь дії. Натомість усіма силами прагне відкрити на околиці міста розплідник диких тварин. Керівники райдержадміністрації та райради теж немов у іншому місті знаходяться. Ветеринари стверджують, що в їхні функціональні обов’язки входить лише нагляд за агресивними тваринами. І то — на відстані, бо у них, бачите, жодних спецзасобів для відловлювання і місця для утримання таких тварин немає.

Усі згадують про рушницю, якою у свій час володіло міське комунальне господарство. За допомогою неї вирішували подібні проблеми. Та, у зв’язку із введенням в дію закону про гуманне ставлення до тварин, зброю вилучили. Поліцейські не в змозі зарадити у цій ситуації, рятувальники теж. Керівники та працівники усіх служб, тримаючись обома руками за свої ясні голови, думають, хто ж відповідатиме за безпритульних тварин.

Тепер про іншу подію. У парку Богдана Хмельницького більше десяти років функціонує спортивний майданчик. Штучне покриття на ньому потребує термінової заміни. У минулому році з’явилась можливість зробити це за рахунок обласного бюджету. Та виявилось, що у відділі освіти, на балансі якого перебуває споруда, немає документів на земельну ділянку під нею. Тобто, земля належить місту. Голова міськради та члени виконкому відмовили освітянам у дозволі на розробку земельної документації. Через це область не придбала штучне покриття вартістю півмільйона. Уявляєте, Олександр Копелець, який заснував футбольну команду щойно очолив міськраду, ВІДМОВЛЯЄТЬСЯ допомагати ФУТБОЛІСТАМ!!! При цьому він хоче збудувати в мікрорайоні Заворскло сучасне футбольне поле. І в цьому задумі йому допоможе президент Федерації футболу України Андрій Павелко! Що скажете, не абсурд?

У понеділок в райдержадміністрації виступив голова спорторганізації «Колос» і нагадав, що покриття на спортмайданчику потребує заміни. Голова РДА Таміла Шевченко наголосила, що місто відмовило у розробці документації.

Будучи депутатом міськради, Таміла Шевченко не виносить земельне питання на комісію чи сесію, а відділ освіти не звертається повторно. Можливо, чекають, доки область знову буде готова надати покриття, а вони його знову профукають? Звинувачувати буде ж кого!

Іще, ні для кого не є секретом, що окремі місцеві чиновники ділять усіх жителів району на своїх і чужих. Народ, ви закерувалися! Усі ці люди платять вам зарплату.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 лютого 2018, 09:12 | Кобеляки | Редакційна
1. Beri Mor / 2 лютого 2018, 09:27
Як може мер віддати землю під футбольний майданчик,коли ця ділянка являється ще одним,ідеальним місцем під гараж :))
2. КАМаз / 2 лютого 2018, 20:19
Вегі "не в бровь, а в глаз". Ну сказано просто клас!!
3. Чудо Юдо / 3 лютого 2018, 01:08
Та що, там рано чи пізно багатоповерхівку поставлять. За приблизними підрахунками вона займе весь той закуток від церкви до кафе "Молодіжне". І воно нехай би, ділянка не використовується, так місця під заїзд до багатоповерхівки та гаражі де будуть? Вибудують вздовж алеї що до Хмельницького веде? Круто! Я б купив би собі квартирку з гаражиком біля пам’ятника українському гетьману.
І з парка залишиться лише три деревини біля туалету.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації