Вхід | Реєстрація

Ліцей випустив перших перукарів

Ліцей випустив перших перукарів

Дипломи про завершення професійно-технічного навчального закладу за спеціальністю «Перукар та манікюрник» отримали дев’ять випускниць.

Спеціалістів цієї професії у Кобеляцькому аграрному ліцеї почали готувати два роки тому. Учні мають можливість пройти навчання як після 9 класу, так і по завершенню 11‑го.

Як розповів директор навчального закладу Олег Бровко, дев’ятикласники оволодівають професією протягом трьох років, одинадцятикласники навчаються півтора.

— Ця професія користується популярністю серед наших учнів, — говорить директор. — Діти активно здають документи в ліцей, аби вивчитись на перукаря і манікюрника. У цьому році ми випускаємо перших спеціалістів.

Перукарською справою випускниці оволодівали разом із викладачем Юлією Ярмоленко. Стати кваліфікованими манікюрницями дівчатам допомагала Людмила Коротаєва. А уроки гігієни і санітарії викладала Вікторія Шкарбан. Кожна з наставниць професійно займається у цій сфері і має значний досвід. Євгенія Тарасенко, майстер із виробничого навчання, слідкувала за тим, аби отримані знання учениці правильно застосовували на практиці.

Зі слів заступника директора з навчально-виробничої роботи Яніни Монастиренко, аграрний ліцей співпрацює зі студією перукарського мистецтва «ESTEL». Майстри перукарської справи проводили для учнів ліцею майстер-класи з фарбування волосся. Ліцеїсти беруть участь у обласному конкурсі перукарів «Снігова королева», який організовує студія. До речі, випускниця Анна Лижина стала призером цього конкурсу, а першокурсник Арсен Білаєнко отримав диплом учасника. Арсена також можна вважати своєрідним першопрохідцем, оскільки поки що він єдиний хлопець, який навчається професії перукаря.

У середу 24 січня на дев’ятьох майбутніх випускниць чекав захист дипломних і творчих робіт. Крім теоретичної частини, вони готували презентації. Кожна з дівчат продемонструвала на манекені свої вміння виконувати стрижки і зачіски. Також ліцеїсти представили художні розписи нігтів.

П’ятниця стала важливим днем одразу для випускників двох спеціальностей, які навчались на базі 11 класів. Цього дня дипломи кваліфікованого робітника за професіями «Перукар; манікюрник» та «Кухар; кондитер» отримали 24 випускники ліцею. Документи з відзнакою вручили Анні Лижиній, Юлії Бабарикі, Яні Рачинській, Лілії Гриценко і Тетяні Рубанченко.

Із важливим днем випускників привітав Олег Бровко та майстер виробничого навчання Тетяна Рєпіна, які побажали випускникам стати справжніми професіоналами своєї справи.

Також директор ліцею розповів, що наступного навчального року заклад додатково оголошуватиме про набір швачок і плиточників та монтажників гіпсокартонних конструкцій. Навчальний заклад має домовленості з Полтавською фірмою «Ворскла», яка займається пошивом одягу. Якщо потрібна кількість учнів набереться, то товариство обіцяє забезпечити їх професійним обладнанням для навчання, а по закінченню ліцею — надати роботу.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації