Вхід | Реєстрація

Надали житло і підняли тариф

Надали житло і підняли тариф

Минулого тижня у Царичанській селищній раді відбулося засідання виконкому, на якому було розглянуто понад 10 питань. Вів захід голова громади Геннадій Сумський.

У ході засідання виконкому присутні затвердили план роботи виконавчого комітету на рік і перший квартал поточного року. Також визначили претендента на забезпечення житлом. Із 13 осіб віком від 18 до 23 років, які мають статус дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, перебувають у черзі на позачергове отримання житла. За рішенням житлової комісії (голова – Володимир Стрілець, заступник керівника громади) Олександру Кострубському, який перебував на черзі з 2009 року, виділено житло у селі Драгівка.

Також присутні задовольнили клопотання 12 громадян про надання їм матеріальної допомоги. Усі прохачі через різні обставини потрапили у складні життєві ситуації. Вони прохали допомоги на вирішення соціально-побутових потреб, лікування, поховання рідних, ремонт будинку після пожежі та інше.

Не обійшов виконавчий комітет увагою і малечу з дитсадків. Питання стосувалося звільнення від сплати за харчування 6 дітей, які проживають у багатодітних, малозабезпечених сім’ях та сім’ях учасників бойових дій. Про організацію безкоштовного гарячого харчування учнів шкіл та дитсадків поінформував начальник відділу освіти громади Сергій Китайгора. Безкоштовним одноразовим харчуванням за рахунок місцевого бюджету забезпечені діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування; учні 1–4 класів, які проживають у сім’ях, що мають статус малозабезпечених, і діти з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних інклюзивних класах. Безкоштовним триразовим харчуванням користуються вихованці дитсадків, які відносяться до пільгових категорій.

До виконкому селищної ради звернувся комунгосп із листом про коригування тарифів на збирання, перевезення та захоронення твердих побутових відходів. Представник комунгоспу обґрунтувала запропоновані тарифи та запевнила присутніх у необхідності їх коригування. Таким чином, на особу тариф зріс на 3 гривні 53 копійки (із 15,10 гривень за метр кубічний до 18,63). Для установ тариф зріс на 19 гривень 18 копійок (із 82,44 гривень за метр кубічний до 101,62). Підняття тарифу відбудеться через два тижні з моменту опублікування рішення. Нагадаємо, що Царичанське ВОЖКГ має борги з фінансових питань і не знаходиться на балансі громади.


Автор: Олена МАРЕНИЧ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 лютого 2018, 17:38 | Царичанка | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації