Вхід | Реєстрація

Трішки про адекватність

Трішки про адекватність

Не так давно до автора цієї статті зателефонував чоловік і попрохав про допомогу. Він відчув себе зле. Із невідомої для нього причини у чоловіка носом пішла кров. Крім того, почала боліти голова. На перший погляд, здавалося б, навіщо людині просити про допомогу і пораду стороннього? Але це, якщо не знати всіх нюансів.

Чоловік живе у малесенькому селі. Має лише чотири класи освіти. Тобто, у певній мірі є не зовсім соціалізованим, простіше — не знає багатьох аспектів, які для інших людей є банальністю. Та водночас… Чоловік чітко усвідомлює, що автор цієї статті всі ті нюанси і аспекти знає. І допоможе.

Усе так і сталося. Довелося провести чоловіка по кабінетах поліклініки. Він розповів про свою проблему лікарю, здав необхідні аналізи. І навіть купив вітаміни, які рекомендувала медик. Адже якоїсь серйозною патології лікарі не виявили. У цьому випадку мова йде про банальне погане харчування. Допоможемо і з цим. І все у людини буде добре.

Якраз у ці дні довелося писати про вакцинацію від дифтерії. І наслухатися історій від медиків про поведінку деяких «просунутих» пацієнтів. Особливо «мамочок, які приходять до лікарів і з порогу обзивають їх ледве не садистами, котрі своїми щепленнями прагнуть покалічити, а то і вбити діток.

І от порівнюєш поведінку людей малограмотних, бідних, з іншими, нібито освіченими, із грошима і посадами. І виникає питання: хто із них адекватніший? Чоловік із чотирма класами освіти, котрий сам для себе розробив і втілив у життя абсолютно правильний алгоритм дій, чи люди, які користуються всіма благами цивілізації?

У людей зараз є безперешкодний доступ до величезного масиву інформації. Інтернет дає можливість отримати знання у будь-якій сфері життя: від медицини до квантової фізики. Але люди чомусь вперто вибирають якесь мракобісся. Дивляться українські «чорнушні» новини по телевізору, «зависають» на всіляких шоу екстрасенсів та іншої чортівні, з піною біля рота доводять професіоналам свою правоту, користуючись інформацією із Ютуба чи Фейсбука. А потім щиро дивуються, звідки в їх дім приходить біда.

Мені, приміром, уже навіть набридло пояснювати деяким колегам по хворобі цукровий діабет прості і зрозумілі речі про те, як із цим потрібно жити. Про те, що штучний інсулін є величезним благом і дієвим порятунком при хворобі, про те, що і коли потрібно їсти. І так далі, і тому подібне. Пояснював десяткам, наводив приклади, у тому числі і власний. Адекватно реагують одиниці. А потім чуєш: той сліпне, тому ноги відрізають, та у кому постійно впадає. А винні у всьому медики.

А, можливо, причина таки в собі, у виборі інформації, якою користуєшся?


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 лютого 2018, 09:05 | Полтавщина | Редакційна


1. don / 9 лютого 2018, 10:58
про які «чорнушні» новини по телевізору, та всілякі шоу екстрасенсів та іншої чортівні балачка, якщо навіть під цією писаниною реклама в три ряда де повненька ложка соди на тощак помагає від усіх хвороб, розлуплене яйце від суставів і сільдка від простатіта
2. Selena2017 / 9 лютого 2018, 11:33
"Часто советы не достигают своего назначения, потому что даются для себя... и сочувствие, и жалость, и забота текут о самом себе... такие советы бывают очень житейски применимы, но для выполнения требуют совершенно другую ауру." Це скорочена цитата : Олена Реріх, "Живая этика". стор 111 у виданні 1992 року. Хоч наміри того, хто радить, щирі , але не завжди мета досягається. Мабуть, це природно.
3. Beri Mor / 9 лютого 2018, 11:49
2.Selena2017
«"Часто советы не достигают своего назначения, потому что даются для себя... и сочувствие, и жалость, и забота текут о самом себе... такие советы бывают очень житейски применимы, но для выполнения требуют совершенно другую ауру." Це скорочена цитата : Олена Реріх, "Живая этика". стор 111 у виданні 1992 року. Хоч наміри того, хто радить, щирі , але не завжди мета досягається. Мабуть, це природно.»

"Страшно,когда человек говорит и не знаешь,зачем он говорит,что говорит и кончит ли когда-нибудь." (М.Е.Салтыков-Щедрин.)
4. Selena2017 / 9 лютого 2018, 12:37
3.Beri Mor
«Страшно»

Якщо страшно та ще й не второпаєш чого, то сховайся на піч, там безпечно і злість втихомириться.
5. Adekvatov / 10 лютого 2018, 11:25
"А, можливо, причина таки в собі, у виборі інформації, якою користуєшся?" Причина в собі, якщо є голова на плечах. А якщо кастрюля? Колись Майер Ротшільд говорив: "Дайте мне управлять деньгами страны, и мне нет дела, кто будет устанавливать там законы». У відповідності до його настанови пять його синів заснували 5 банків у Парижі, Лондоні, Відні, Неаполі, Франкфурті на Майні пікорив відразу пять ведучих держав Європи. Молодоший придставник тієї ж династії Натан Ротшільд говорить: "КТО ВЛАДЕЕТ ИНФОРМАЦИЕЙ, ТОТ ВЛАДЕЕТ МИРОМ". І лише свідомі телепні за гроші і пряники тих же роштшільдів остаточно поклали країну під банки і СМІ, повдягали вишиванки і піют щеневмерлу.
6. Adekvatov / 10 лютого 2018, 11:28
4.Selena2017
«то сховайся на піч»

Піч, то найбільша у світі зрада, тому що навіть свідома Вікіпедія пише: "Ру?ська піч — масивна піч з лежанкою (полом). Використовується для обігрівання житла, приготування їжі, сушіння продуктів та місце на печі для перебування в холодну пору людей, широко поширена в Україні, Росії, та Білорусі" Алєс! І гол Вятровичу.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації