Вхід | Реєстрація

Пільги на телефон та міжміський проїзд діятимуть і в цьому році

Пільги на телефон та міжміський проїзд діятимуть і в цьому році

Ірина Божко, начальник відділу ведення персоніфікованого обліку одержувачів пільг, розповіла про зміни в законодавстві, які почали діяти у 2018 році.

 

Змінені тарифи на послуги зв’язку

Начальник відділу ведення персоніфікованого обліку одержувачів пільг наголосила, що з 1 січня набрало чинності рішення Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, «Про затвердження граничних тарифів на загальнодоступні телекомунікаційні послуги».

Для пільгових категорій населення компенсація абонплати за користування телефоном визначається згідно тарифів:

Пільги надаються інвалідам війни, учасникам бойових дій, учасникам війни, особам, на яких поширюється чинність Закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»; ветеранам військової служби, ветеранам органів внутрішніх справ; учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС І-ІІ категорій; багатодітним сім’ям.

— Право на отримання пільг з послуг зв’язку окремим категоріям громадян здійснюється відповідно до постанови Кабміну «Про затвердження Порядку надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї», — додала представник Управління соцзахисту.

 

Пільги для проїзду на міжміських маршрутах

Як повідомила представник Управління соціального захисту населення, у 2018-му в Полтавській області продовжує діяти програма виплати компенсацій за проїзд автомобільним транспортом на міжміських та міжобласних маршрутах загального користування. Ця програма передбачає відшкодування вартості проїзного квитка.

Відповідними пільгами можуть скористатись такі категорії громадян: учасники бойових дій; інваліди війни; особи, які супроводжують інвалідів війни І групи; діти з багатодітних сімей; інваліди (50-відсоткова знижка вартості проїзду в період з 1 жовтня по 15 травня); особи, які супроводжують (не більше однієї особи) інвалідів І групи або дітей-інвалідів (50-відсоткова знижка вартості проїзду в період з 1 жовтня по 15 травня); батьки загиблих військовослужбовців (50-відсоткова знижка вартості проїзду); інваліди військової служби (50-відсоткова знижка вартості проїзду); учасники-добровольці антитерористичної операції на підставі посвідчення, статус яким встановлено комісією облдержадміністрації.

— Щоб отримати компенсацію, пільговикам необхідно одержати іменний квиток на проїзд, звернутися з проїзними документами, пільговим посвідченням, паспортом до управління соцзахисту, де вони перебувають на обліку, та подати відповідну заяву, — пояснила Ірина Божко. — Вартість  проїзду відшкодовується на зазначений в заяві банківський рахунок або через пошту. З усіх питань, що стосуються пільгового перевезення, необхідно звертатись у наш відділ. Контактний телефон: 3-12-85.


Автор: Ігор Бабаєв, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 лютого 2018, 18:45 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації