Вхід | Реєстрація

Василь Мигуля судиться із Держгеокадастром

Василь Мигуля судиться із Держгеокадастром

78‑річний житель села Бережнівка збирається через суд відстоювати своє право на земельний пай, що дістався йому у спадщину від померлої мами.

Олександра Мигуля померла ще у далекому 2007 році. У її власності залишився земельний пай площею 4,24 гектара на території Василівської сільської ради. У 2013 році син Олександри Тихонівни звернувся до державного нотаріуса із заявою на отримання спадщини. Чому Василь Мигуля чекав цілих шість років, чоловік не говорить. Натомість стверджує, що через помилки та зволікання чиновників, які займаються земельними питаннями, не може отримати і користуватися належною йому землею.

Василь Мигуля сам зателефонував до редакції. Він сказав:

— Я вважаю, що мою землю хочуть забрати і віддати сторонній людині. Кажуть, що була якась помилка в документах, їх потрібно переробляти, за щось платити гроші. А я хочу, щоб для початку знайшли і покарали того, хто допустив помилку, і нічого не змінювали у державному акті, як мені пропонують. Думаю, що тільки змінять, то я попрощаюсь із землею. Я звернувся до суду. А вас інформую про свою історію для того, аби всі люди знали, що робиться. Думаю, що помилка була зроблена спеціально. І таке багатьох чекає. І в них землю теж заберуть.

Василь Мигуля для початку звернувся у місцеве бюро правової допомоги, де йому безкоштовно допомогли скласти заяву до суду і знайшли юриста, який буде відстоювати інтереси пенсіонера. За справу Мигулі взялася адвокат Оксана Бердніченко.

6 лютого 2018 року мало відбутися вже друге судове засідання за позовом Василя Мигулі до обласного управління Держкомзему. Проводила його голова районного суду Ірина Омельченко. Оскільки на засідання не з’явилися адвокат Оксана Бердніченко та представники обласного управління Держгеокадастру, то Ірина Омельченко постановила, що наступне слухання у справі відбудеться 26 лютого.

На засіданні суду 6 лютого був присутній василівський сільський голова Микола Блискун. Він, як і керівник Кобеляцького районного підрозділу Держгеокадастру Юрій Калюжний, коментуючи позов Василя Мигулі, сказали, що у цьому випадку можна було б обійтися і без звернення до суду. Обидва посадовці наголосили, що земельна ділянка, яка за правом спадщини повинна належати Мигулі, має статус не витребуваних паїв. Ніхто її у Василя Мигулі не забере і він отримає землю у приватну власність.

Більш детально про нюанси цієї земельної справи читайте у наступних номерах «ЕХО».


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 лютого 2018, 09:10 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації