Вхід | Реєстрація

Шенгури на два дні залишилися без води

Шенгури на два дні залишилися без води

Причиною стала несплата за спожиту електроенергію. У результаті працівники «Полтаваобленерго» відключили від електроенергії адмінбудівлі сільради, вуличне освітлення і артсвердловини.

Кілька днів тому до редакції зателефонували жителі Шенгурів і попросили висвітлити проблему, що виникла у селі. Люди поскаржилися на те, що на два дні залишилися без води. На їх думку, причиною відключення свердловин від електроенергії стала недбалість місцевої влади. Крім того, за словами цих людей, вода, яку п’ють жителі Шенгурів і Коваленківки, поганої якості, її ніхто і ніколи не перевіряв на забрудненість та вміст мікроорганізмів.

Шенгури, точніше, адмінбудівлі, вуличне освітлення та артсвердловини, були відключені від енергопостачання із 31 січня по 2 лютого. Цей факт підтвердили і керівник Кобеляцької філії «Полтаваобленерго» Сергій Зінченко і шенгурівський сільський голова Світлана Толмачова. Причина — несвоєчасна оплата. Перед цим енергетики, як і належить, попередили сільську раду про майбутнє відключення.

Світлана Толмачова у телефонній розмові пояснила, чому ж виник борг за спожиту електроенергію. Вона розповіла, що зараз усі жителі села мають доступ до централізованого водопостачання. Це — 228 дворів у Шенгурах. Споживаючи воду, люди платять лише за електроенергію. За січень її «нагоріло» на 12 576 гривень. Тут потрібно зауважити, що ціна на електроенергію для підприємств зростає ледве не щомісяця і становить 2,48 гривень за кіловат.

У свій час місцева влада прийняла рішення, що споживачі платитимуть по 15 гривень із людини щомісяця. Цього мало б вистачити на оплату рахунків за електроенергію, спожиту для підняття і подачі води. Але платять не всі. Та й ціна на електрику виросла. Тому й виник борг.

Після того, як енергетики провели відключення, сільрада організувала збори людей. На них прийняли рішення платити вже по 25 гривень у місяць із людини. Але далеко не всі абоненти погодилися з таким рівнем оплати. Тому проблему важко вважати вирішеною. Не виключено, що борг за електроенергію виникне і в наступному місяці.

Щодо якості, то Світлана Толмачова пообіцяла, що сільська рада звернеться до фахівців із Кобеляцького лабораторного центру (екс-санепідслужба) з проханням провести аналіз. І оплатить їх послуги. А потім надасть у редакцію «ЕХО» результати досліджень для оприлюднення.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 лютого 2018, 11:20 | Кобеляки | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації