Вхід | Реєстрація

Правила безпеки ніхто не відміняв

Правила безпеки ніхто не відміняв

Рятувальників треба слухатися

Зима — найкраща пора року для дитячих розваг. Ковзани, лижі, санки… Проте, розважаючись, треба дотримуватися правил безпечної поведінки, не наражаючи себе на трагічні наслідки. Про це застерігають працівники рятувальних служб.

Тому наприкінці минулого тижня рятувальники Царичанського району завітали до учнів 8–9 класів опорної школи. Співробітники служби порятунку розповіли дітям, як запобігти виникненню надзвичайної ситуації, характерної для зимової пори (наприклад, як діяти людині, котра провалилася під лід), нагадали правила надання першої допомоги при переохолодженні та обмороженні.

Також рятувальники зупинилися на питанні попередження виникнення пожеж у житловому секторі. На сьогоднішній день вогняні стихії, які виникають досить часто, призводять до травмування і загибелі людей. Зі слів працівників служби, старшокласники дізналися про кількість пожеж, що виникли на території району упродовж 5–6 років. Був проведений інструктаж з того, як діяти людині у випадку виникнення пожежі в житловому секторі (квартирі).

Працівники рятувальних служб у своїй бесіді окремо наголосили на діях людини у випадку виявлення підозрілих предметів. Спеціалісти розровіли, що торкатися незнайомих предметів категорично заборонено, потрібно триматися від них на безпечній відстані та повідомити дорослих про знахідку.

У підсумку рятувальники нагадали учням номери викликів пожежної охорони, поліції, медичної та газової служб.

Пожежники і поліцейські відвідали аграрний професійний ліцей. На зустріч із ними прийшли учні 1–3 курсів. Тем було кілька: «Попередження виникнення надзвичайних ситуацій та подій на водних об’єктах у зимовий період»; «Попередження виникнення пожеж у житловому секторі»; «Недопущення адміністративних та кримінальних правопорушень серед підлітків»; «Твоя безпека».

Рятувальники нагадали про порядок дій при пожежах в житловому секторі, привели приклади вогняних трагедій, що виникли на початку цього року на території району, та зробили акцент на необхідності дотримання правил пожежної безпеки. Наприклад, не використовувати для обігріву приміщень саморобні нагрівальні прилади, праски, електроплити тощо; не вмикати одночасно кілька побутових електроприладів великої потужності; не використовувати для опалення печі з тріщинами та інше. Якщо підлога перед піччю дерев’яна, то треба прибити до неї металевий лист розміром 50 х70 сантиметрів.

Ознайомилися підлітки і з правилами дотримання безпеки на льоду, профілактичними порадами боротьби із застудою, уникнення переохолодження і обмороження. Співбесідники загострили увагу на важливості людини зберігати спокій в критичній ситуації та діяти згідно інструкцій.

По завершенню заходу, для закріплення озвучених тем, пожежники роздали присутнім наочні листівки, а представник поліції вручила посібники, розроблені організацією з безпеки та співробітництва в Європі, під назвою «Твоя безпека». У них  зазначені корисні поради для неповнолітніх, зокрема, як уберегтися від різних видів злочинів.


Автор: Олена МАРЕНИЧ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації