Вхід | Реєстрація

Чому Козловський запам’ятає «Дзвінкі голоси»?

Чому Козловський запам’ятає «Дзвінкі голоси»?

У другий конкурсний день «Дзвінких голосів» глядачі побачили достатньо вокальних сюрпризів: співаючих членів журі, юного соліста, який підкорив зал своєю енергетикою, та дівчину, яка своїм співом змусила зал завмерти, а усіх суддів — підняти «десятки». Про усе це — у нашому репортажі про конкурс.

 

Майстер-клас від журі та успіх Козловського

Другий конкурсний день починається із виступів суддів. Спочатку для глядачів та учасників «Дзвінких голосів» співає Олександр Пиляй, який виконує авторську пісню про батьків. Не встигають ущухнути оплески після виступу одного члена журі, як на сцену виходить інший. Дмитро Соколов потужно виконує «Ой ти, дівчино, з горіха зерня», чим викликає справжній шквал овацій від вдячних слухачів.

Після такого старту учасники конкурсу просто не мають морального права на невдалий виступ. Учасники молодшої вікової групи в цей день співають пісні на слова композитора Олександра Злотника, а вокалісти старшої вікової групи — музичні твори Андрія Кузьменка «Скрябіна».

Судді в другий конкурсний день оцінюють виступи учасників досить поблажливо. І не рідко підіймають такі бажані для вокалістів «дев’ятки» та «десятки». При цьому високо оцінюють не лише виконавську майстерність, але й артистизм. Так, компліменти і високі бали від суддів отримує новосанжарець Матвій Козловський, який хоч співає іще не ідеально, проте на сцені тримається впевнено.

— Те, що ми поставили тобі високі бали, це поки що аванс! — коментує оцінки за першу пісню голова журі Наталія Сулаєва. — Проте, якщо ти будеш наполегливо займатися далі, у тебе все вийде!

Інший член журі Дмитро Соколов припускає, що своєю артистичністю Матвій вже змушує хвилюватися майстрів сцени.

— Якщо ти так само виступатимеш надалі, квартет «Гетьман» матиме проблеми! — щиро посміхається один із суддів.

Матвій Козловський дякує членам журі і за аванси, і за компліменти. І хоч поки що він і близько не дістався слави свого однофамільця Віталія Козловського, проте «Дзвінкі голоси» вже дали йому старт для вокального майбутнього. Чи скористається він ним, — то вже інше питання. Зрештою, для кожного із учасників «Дзвінких» кожен виступ — це маленький шанс для реалізації.

 

Сльози і радість конкурсантки

Кожен конкурс — це, насамперед, емоції. У другий день «Дзвінких голосів» їх вистачає. Так, під час виконання першої пісні учасниця із Малого Кобелячка Тетяна Перерва у середині другого куплету… забуває слова. Композиція Кузьми Скрябіна «Мовчати» лунає, проте співачка деякий час розгублено стоїть на сцені і не може продовжити виступ. Зрештою, збирається із силами і з підтримкою залу зі сльозами на очах закінчує пісню. Підтримують учасницю не лише глядачі, але й члени журі. Так, соліст театру імені Гоголя Сергій Озерянко розповідає випадок із власного сценічного життя.

— Я вийшов на сцену перед повним залом, під супровід оркестру почав співати пісню і… зовсім забув слова. Так і простояв до кінця композиції, усміхаючись глядачам. Такі випадки бувають у кар’єрі будь-якого артиста! Тому нічого страшного не трапилося!

Тетяна Перерва дослухається до слів члена журі. І коли виходить співати другу конкурсну пісню «Ой, у вишневому саду», зал завмирає. Дівчина співає акапельно і не лише не забуває слів, а й змушує відчувати кожну ноту всіх присутніх у залі. Після закінчення пісні зал вибухає оплесками, а судді вперше (і востаннє) у цей конкурсний день синхронно підіймають «десятки». Учасниця щасливо посміхається.

 

Переможцем «Дзвінких» стає…

Важко сказати, хто стає переможцем цьогорічних «Дзвінких голосів». Особливо, у старшій віковій групі. Навіть уважним глядачам, які нібито підраховували кожен бал від журі, складно сказати напевно, хто ж отримає головний приз? Можливо, Катерина Геня, яка була фавориткою після першого конкурсного дня, але дещо здала позиції у день другий? Чи Софія Дейнека, яка заробила від суддів чотири «десятки» за пісню Кузьми «Спи собі сама», але не так вдало виконала улюблену пісню Наталії Сулаєвої «Опять метель». А може шанси на перше місце зберігає новосанжарка Вероніка Мороз, яка за два виступи зібрала аж сім «десяток» і отримала чимало компліментів від журі за яскравий «народний» голос.

Абсолютно точно дізнатися ім’я переможця «Дзвінких голосів‑2018» можна буде лише 23 лютого. Цього дня о 17:00 у Центрі культури та дозвілля Нових Санжар розпочнеться гала-концерт конкурсу. У програмі будуть не лише найкращі виступи двох конкурсних днів, але й дуети учасників із членами журі та представниками оргкомітету. Цей концерт просто не можна пропускати, щоб потім не жалкувати за видовищем, яке пройшло без вашої присутності.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації