Вхід | Реєстрація

«Літератор» відзначив черговий День народження

«Літератор» відзначив черговий День народження

Нещодавно члени громадської організації підвели підсумки семирічної роботи творчого об’єднання.

Традиційно на початку лютого місцеві письменники й шанувальники сучасної української літератури зібрались у читальному залі Кобеляцької районної бібліотеки, аби відзначити сьому річницю з дня заснування громадської організації «Літератор». Працівники книгозбірні провели захід у формі літературного журналу, який отримав назву «Мистецтво дихати красою слова».

За сценарієм, захід був розділений на «сторінки». Спершу ведучі разом із членами «Літератора» пригадали, як з’явилось об’єднання творчих людей Кобеляччини. Вони розповіли, що ідея створити громадську організацію літераторів виникла в середині грудня 2010 року, а вже 1 лютого 2011‑го відбулось перше засідання спілки. Засновниками «Літератора» стали 15 кобелячан. Керівником обрали Леоніда Митька.

Далі присутні обговорили співпрацю «літераторів» із органами влади і громадськими організаціями. У виданні книг кобеляцьким письменникам допомагають районна і міська ради, райдержадміністрація. «Літератори» активно співпрацюють із творчими об’єднаннями Царичанки, Козельщини, Нових Санжар та Решетилівки.

Також ведучі зупинились на успіхах і досягненнях винуватців свята, їхніх літературних мандрівках. За сім років члени громадської організації провели багато цікавих зустрічей із місцевими школярами, жителями району й колегами з інших райцентрів та Полтави, організували творчі вечори, видали і презентували ряд книг.

Творчими планами на майбутнє поділився голова «Літератора» Леонід Митько. З його слів, генеральний план письменників — якомога більше налягати на перо і писати в різних жанрах.

Під час заходу присутні обмінювались вітаннями, читали свої літературні твори. Працівник відділу культури Алім Чесак виконав для «літераторів» кілька музичних композицій.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 лютого 2018, 15:46 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації