Вхід | Реєстрація

Прокуратура виявила земельні зловживання у Полтавському районі

Прокуратура Полтавської області у грудні 2009 -січні 2010 р., тобто ще до інтернет-конференції, проведеної 27 січня в ОКІА «Новини Полтавщини» за участю голови Постійної депутатської комісії з питань екології та природокористування Полтавської районної ради Володимира Степанюка та голови Постійної депутатської комісії з питань АПК, земельних відносин та розвитку села Володимира Пілата, проводила перевірку додержання вимог земельного законодавства у Полтавському районі.
Зокрема, прокуратура перевіряла дії Полтавської облдержадміністрацієї при вилученні земельних ділянок ФК «Полтава», ТОВ «Сучасний дім», ТОВ «Будкомплект» площею 0,9 га лісу кожному під розміщення бази відпочинку футбольного клубу «Полтава» за рахунок лісових земель в адміністративних межах Терешківської сільської ради за межами населених пунктів, що перебувають у постійному користуванні ДП «Полтавське лісове господарство». Установлено, що вилучення вказаних земельних ділянок здійснено з грубим порушенням вимог законодавства, а саме: без проведення земельних торгів (аукціонів), за відсутності позитивного висновку спеціально уповноваженого органу виконавчої влади у сфері охорони навколишнього природного середовища та всупереч вимогам розпорядження Кабінету Міністрів України від 10.04.2008 року № 610-р, яким зупинено прийняття рішень про надання згоди на вилучення ділянок із земель лісогосподарського призначення, їх передачу у власність та оренду із зміною цільового призначення.
Як повідомила Новинам Полтавщини старший помічник прокурора Полтавської області з питань нагляду за додержанням природоохоронного законодавства Галина Скотаренко, при прийнятті вищевказаних рішень поза увагою Полтавської облдержадміністрації залишилося питання відсутності позитивного висновку експертизи землевпорядної документації проектів землеустрою. На усунення порушень закону голові Полтавської обласної державної адміністрації внесено подання. Окрім того, перевіркою, проведеною прокуратурою Полтавського району, встановлено, що господарські товариства, яким виділено земельні ділянки, без правоустановчих документів розпочали використовувати земельні ділянки та здійснювати незаконну порубку дерев. Тож прокуратурою Полтавського району начальнику Держземінспекції в області внесено подання про усунення порушень закону та притягнення винних осіб до відповідальності, а також припис начальнику Державної екологічної інспекції в Полтавській області про усунення порушень Лісового кодексу України та винесення рішення про зупинення протиправної діяльності.

Автор: www.regionnews.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтава |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації