Вхід | Реєстрація

У Царичанській громаді зустрічали Масляну

У Царичанській громаді зустрічали Масляну

У неділю на базарній площі Царичанки із самого ранку лунала музика, було гамірно та святково. Це відзначалося свято Масляної.

Спочатку для жителів громади і її гостей відбулася яскрава театралізація з героями свята: Масляною (Маргарита Чистоклет), Млинцем (Артем Манза), Весною (Світлана Мітлицька), веселими скоморохами (Яна Овчаренко і Єва Кучугурна). Млинець із Масляною пригощали всіх бажаючих смачними млинцями, скоморохи закликали народ до веселощів, а Весна радувала присутніх своєю красою і чарівністю. На свято завітали керівник громади Геннадій Сумський разом із керівниками району, депутатами. Прямо біля сцени розташувався намет Царичанської селищної ради, де усіх святкуючих пригощали безкоштовно млинцями, пиріжками, пельменями, чаєм. До Масляної долучилася і Ляшківська ОТГ. Її представники взяли участь у концерті та презентували свій святковий павільйон.

Програма свята передбачала виступи аматорських колективів з Бабайківки, Михайлівки, солістів Центру культури та дозвілля, вихованців Будинку дитячої та юнацької творчості, школи естетичного виховання.

Виступи вдало перемежовувалися розвагами різного характеру: спортивними, ігровими, конкурсними. Цього дня проводилися змагання між силачами-гирьовиками. Мешканці Царичанки, Михайло Корсун (підняв гирю 70 разів) та Михайло Василенко (110 разів) отримали від організаторів шампанське і коробку цукерок. А доки гирьовики старалися, чоловіки-відчайдухи залазили на високий стовп та зривали з нього призи. Любителі пісні могли спостерігати за конкурсом-караоке між трьома суперницями. Студентка Мар’яна Мельник отримала перемогу, а заодно і курку та гроші. Молода жіночка, Тетяна Власенко, яка приїхала торгувати з Магдалинівського району, не думала і не гадала, що буде співати в караоке. Їй вручили яйця та гроші. Між тим, розпочалися дотепні конкурси, які провела ведуча свята Валентина Сергієнко. Їх учасники шукали гроші у відрі з зерном, змагалися, хто швидше вип’є пиво, боролися за тараньку.

У ході свята продавалася лотерея по 10 гривень. У її розіграші  взяли участь понад 100 осіб. Призами були речі, що у господарстві не зайві. Головним же презентом свята став вгодований кріль, якого виграв Сергій Власенко.

Гарне свято для жителів громади організував актив селищної ради. Фінансова допомога відбулася за сприяння Царичанської селищної ради.


Автор: Олена МАРЕНИЧ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook


1. Adekvatov / 22 лютого 2018, 14:55
Зрада зрадная! Що ж це діється? Де вятрович, де себеу, де правий секотор і свідомі вишиватники у каструлях? Яка масляна? Це ж старо-словянське свято. Воно навіть підпадало під гоніння з боку іудохристиянства. Так чого доброго дійдемо і до братання з агресором, ну, тобто, з своїми древніми родичами. Ой леле. А пельмені!? Та це ж вАще! Якщо про масляну ще можна щось придумовувати, мовляв, на Київській Русі свято виникло, а ми ж хоч і від шумерів пішли, хоч море Чорне копали, але Русь таки ми засновували і хрестили, то про пельмені.... Алес. Російська Вікіпедія прямо пише "блюдо... попало в русскую кухню с Урала". В свідомій Вікі вже про Урал затерли, видно вятрович так наказав. Але правду ж не заховаєш. Хто захоче, той знайде:"русское слово пельмени является заимствованием из фино-угорских языков". Ой лала! Фіноугри вже тут. Це ж не жарти. У Висоцького пісенька є про переселення душ. Дослівно не памятаю, але суть у тім, що не можна їсти нічого ворожого, фіноугрського, а особливо коли назву зїсиш - то хана. Назва - вона нематеріальна і потім її ніяк не виведеш із організму. І як я цю статейку прозівав? А свідомі, так ті взагалі бдітєльность втратили. Навіть тут мовчать. Кудись подівались полумяні патріоти. Що ж це воно таке? Може вже нові тюбетейки шиють?
2. земеля / 22 лютого 2018, 16:31
1.Adekvatov
«Це ж старо-словянське свято. »


Сам же подтверждаешь что это древнесловянский праздник, к сословию которого относимся и мы. У нас православных, в Украине он празднуется с покон веков перед пасхой. Только у нас готовили к примеру не пельмени а вареники. Так зачем праздник который нравится простым людям политизировать и что это зрада и что он российский? Тем более слушать какого-то вятровича. Мало ли у нас придурков. Они были, есть и будут. Поэтому и страдаем все. Кому нравится пусть празднуют на здоровье.
3. Adekvatov / 22 лютого 2018, 18:15
2.земеля
«Сам же подтверждаешь что это древнесловянский праздник, к сословию которого относимся и мы»

Если бы свидомые были славянами, так они бы понимали, что спасение славянства в его единстве. Об этом, кто только не говорил и не писал. Например Шевченко:«… як згадаєш, що ми одної матері діти, що всі ми слов’яни. Серце болить, а розказувати треба: нехай бачать сини і внуки, що батьки їх помилялися, нехай братаються знову з своїми ворогами. Нехай житом пшеницею, як золотом, покрита, не розмежованою останеться навіки од моря і до моря Слов’янська земля». Говорил и Сталин, пытавшийся донести до народа причины войны и предупредить о будущей опасности. «Вековая борьба славянских народов за свою свободу и независимость закончилась победой», - сказал он в своей речи в честь Победы. Посилання на www.youtube.com
4. Adekvatov / 22 лютого 2018, 18:26
Далее, Сталин, насколько мог, пытался донести необходимость единения славянских народов для их будущего выживания. И он пытался донести это до всех освобожденных стран Европы не зависимо от социального устройства. В своей речи на обеде в честь Э. Бенеша 28 марта 1945 года он говорил:«Мы, новые славянофилы, стоим за союз независимых славянских государств. Первая мировая война разыгралась на спинах славянских народов. Мы видим, что и вторая мировая война — идет на спинах славянских народов» «Мы считаем, что независимо от разницы в политическом и социальном положении, независимо от бытовых и этнографических различий все славяне должны быть в союзе друг с другом … Вся история жизни славян учит, что этот союз нам необходим для защиты славянства». Но власть, свидомые и так называемая свободная пресса панически боятся не только Сталина, но и Тараса Шевченко. Я вот писал комент под статьей о выступлении артиста театра Гоголя и там задавал вопрос: почему не читался "Заповит", ведь это было бы так логично. Но не читали и читать не будут. Боятся. Свидомые поцриоты боятся читать даже того, из кого они сделали икону. И бояться не только потому, что Тарас написал "поховайте та вставайте..." а еще и потому, что он написал "І мене в СІМЇ ЄДИНІЙ....". Теперь им Тарас стал занозой и поэтому они уже потихоньку начинают ломать и его памятники.
5. Adekvatov / 22 лютого 2018, 18:38
2.земеля
«У нас православных, в Украине он празднуется с покон веков перед пасхой»

Не знаю, как там у вас, а "у нас управдом друг человека". Шутка, земеля, не воспринимай все буквально, в том числе и мои коменты. Это старославянский праздник и астрономическая суть его в весеннем солнцестоянии. Повороте к весне и лету. Все остальное - наносное и придуманное. С христианизацией Руси его пытались искоренить, но не вышло. А свидомые поцриоты, они ведь поклонники "еврейской девы сына", попутчики врагов рода человеческого и исполнители их воли, и потому не должны праздновать праздника своих предков. Христианизация Руси была первым и главным ударом по славянству. Теперь, руками поцреотов, наносится очередной из ударов. Так как поумневшая Германия уже не готова в очередной раз быть использованной для развязывания очередной мировой войны, на эту роль выбрали свидомых поцреотов. конечно, понять такие элементарные вещи не все могут. «Заслуга» Германии была еще и в полном опорочивании славяно-арийской символики и к полному ее запрету. Сейчас наши поцреоты выполнюют примерно такую же задачу по дискредитации всего национального, и готовят общественное мнение к полному его отторжению.
6. Adekvatov / 22 лютого 2018, 18:43
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
2.земеля
«Мало ли у нас придурков»

Такого добра хватает в избытке. Но вятрович же не простой придурок, он глава Института национальной ПАМЯТИ.Этот институт наделен большими правами и, если не ошибаюсь, функционирует на правах органа исполнительной власти.
2.земеля
«Поэтому и страдаем все.»

Таки да. И страдать будем пока не поумнеем.
2.земеля
«Кому нравится пусть празднуют на здоровье.»

Ну так таки и пусть празднуют. Мне вот например хочется завтра 23 февраля отпраздновать. Так придется праздновать спрятавшись на кухне.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації