Вхід | Реєстрація

Потяги зупинятимуться і в Біликах, і в Бутенках

Потяги зупинятимуться і в Біликах, і в Бутенках

До редакції з Біликів дійшла чутка, що нібито «Укрзалізниця» надіслала на місцеву залізничну станцію повідомлення про те, що приміські «електрички» там не зупинятимуться. Причина — із Кобеляцького району не надійшли кошти у вигляді компенсації за пільговий проїзд окремих категорій громадян. І через це поїзди проходитимуть через Білики та Бутенки, не зупиняючись.

Відверто кажучи, така інформація видалась дещо «дикуватою» із самого початку. Адже громадянин, який придбав квиток у касі по його повній вартості, аж ніяк не може бути жертвою нерозпорядливості якогось чиновника, котрий не оплатив рахунки, виставлені залізничниками. І навіть розуміючи, що ми живемо у не зовсім правовій державі, можна було передбачити, що посадовці «Укрзалізниці» навряд чи ризикнуть на подібний крок, аби потім не платити компенсацію через програні судові позови. Та все ж, вирішили перевірити, наскільки відповідає дійсності ця інформація. Для цього звернулися за коментарем до Таміли Шевченко, голови Кобеляцької райдержадміністрації.

Таміля В’ячеславівна розповіла, що схожі чутки курсували ще наприкінці минулого року. Тоді чиновники «Укрзалізниці» дійсно скаржилися на відсутність компенсаційних виплат із бюджету Кобеляцького району. Але ще в грудні районне управління соцзахисту перерахувало залізничникам 120 тисяч гривень. І зараз підстав говорити про якусь заборгованість, надто — про бойкот місцевих залізничних станцій, немає.

Інформацію, надану головою РДА, підтвердила і Зоя Петренко, начальник управління соцзахисту. Вона сказала, що у найближчі кілька тижнів відбудеться чергова сесія депутатів райради і будуть виділені додаткові кошти для проведення компенсаційних виплат. Так що, за словами кобеляцьких посадовців, приводів для панічних настроїв бути не може, потяги зупинятимуться і в Біликах, і в Бутенках.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 лютого 2018, 10:20 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації