Вхід | Реєстрація

Сімейним лікарям поновили керівника

Сімейним лікарям поновили керівника

21 лютого відбулась чергова сесія Кобеляцької районної ради, на якій депутати з другої спроби продовжили контракт з керівником Центру первинної медико-санітарної допомоги.

На 24 сесійне засідання зібралися майже всі депутати: 32 із 34. Напевно, така явка була викликана тим, що на зібранні районні обранці ділили гроші. Та спершу вони обговорили не фінансові питання, а вирішили, чи продовжувати контракт із головним лікарем Центру ПМСД Любов’ю Коломієць. Вказавши на недоліки в роботі сільських медиків, яких очолює Коломієць, депутати все ж продовжили з нею контракт строком на п’ять років.

Без обговорення районні обранці затвердили виконання бюджету за попередній рік і вже хотіли пакетом проголосувати за зміни в бюджеті-2018, але Володимир Жуков нагадав, що в проект пропонувалось внести зміни. Їх зачитав голова фінансової комісії Володимир Дрига. Виявилось, що регіонально-ландшафтному парку «Нижньоворсклянський» необхідно виділити під районну програму фінансової підтримки 300 000 гривень. Ці кошти потрібні установі для виплати заробітної плати тринадцяти працівникам, придбання пального та засобів криптографічного захисту інформації.

Депутат Олег Решетило попрохав голову фінкомісії пояснити, скільки коштів конкретно розподілятиметься за статтями видатків. Дрига не надав відповідь, а голова райради Володимир Кішінський поставив зміну на голосування. Олега Решетила підтримав Віктор Труш. Тоді виступив керівник ландшафтного парку Олександр Шуліка. З його слів, на цей рік установі потрібно додатково 638 000 гривень (Райрада передбачила у 2018‑му на утримання «Нижньоворсклянського» 721 600. — Авт.). Зараз він прохає половину.

— Шо Ви там сидите умнічаєте? — звернувся Решетило до голови райради, коли той хотів поставити питання на голосування. — Ви штат розширили на одну людину, Володимир Іванович. У кого Ви питали, щоб це зробити? Штат збільшили, а гроші не заклали.

Тим часом депутати погодили зміни до бюджету.

Також Олег Решетило підняв питання про вбиту лосицю на території ландшафтного парку.

У «Різному» виступили Олександр Шуліка і керівник Кобеляцького відділення поліції Володимир Федан. Перший пояснив, що 13 січня його колегам надійшло повідомлення про факт браконьєрства. Вони виїхали на вказане місце. Біля тіла тварина були чотири особи. Працівники парку викликали поліцію і зняли на відео те, що відбувалось. Потім разом із правоохоронцями вони доставили тварину до ветеринарної лабораторії в Кобеляки. Володимир Федан додав, що у лосиці виявлене кульове поранення в голову та надрізи на шиї і нозі. Відкрита кримінальна справа по факту браконьєрства. Її розслідують працівники обласного відділення.

Знаково, що під час обговорення цієї події депутати більше жартували, ніж переймались ситуацією, що відбулась.

Про розгляд інших сесійних питань читайте в наступному номері.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 лютого 2018, 14:19 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації