Вхід | Реєстрація

Запалені свічки та паперові янголи — для Небесної Сотні

Запалені свічки та паперові янголи — для Небесної Сотні

20 лютого новосанжарці зібралися біля пам’ятника Героям Небесної Сотні, щоб вшанувати пам’ять загиблих на Майдані у січні-лютому 2014 року.

О 10:00 кілька десятків мешканців селища зібралися біля пам’ятного знака Героям Небесної Сотні. На початку заходу юні вихованці Новосанжарського центру культури та дозвілля виконали хореографічну композицію, тримаючи в руках запалені свічки та вирізаних із паперу янголів, які символізували душі загиблих майданівців. Біля самого знака для загиблих героїв горіли сто лампадок.

Секретар селищної ради Олена Вовк, яка відкрила урочистий мітинг, нагадала присутнім про події зими 2013–2014 року. Про те, як мирний протест українців за свободу і гідність закінчився кривавим розстрілом Небесної Сотні 20 лютого.

Потім перед присутніми виступили представники влади — голова районної ради Геннадій Супрун, голова райдержадміністрації Сергій Бульбаха. Зокрема, керівник РДА у своєму виступі закликав новосанжарців не розслаблятися і не забувати ціну, яку країна заплатила за право на свободу.

— Сьогодні якраз той день, коли кожен із нас може задати собі питання — чи достатньо я зробив для зміни цієї країни? І якщо відповідь негативна, сьогодні іще не пізно! — закликав Сергій Бульбаха.

Разом із новосанжарцями спільну молитву за загиблих на Майдані провів священик Української православної церкви Київського патріархату отець Євген. Він, як киянин, на власні очі бачив події страшного зимового ранку 20 лютого.

— Немає страшнішого видовища, ніж людська кров, яка рікою тече бруківкою! Ми не маємо забути подвигу цих людей, які віддали найдорожче, своє життя, за друзів і свободу країни! — наголосив священик.

Після мітингу та хвилини мовчання новосанжарці поклали квіти до пам’ятного знака Героям Небесної Сотні.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації