Вхід | Реєстрація

Районний зліт юних краєзнавців та активістів шкільних музеїв

Районний зліт юних краєзнавців та активістів шкільних музеїв

Нещодавно районна станція юних туристів  провела черговий зліт юних краєзнавців та активістів шкільних музеїв. Основними завданнями  зльоту стало поглиблення знань учнів щодо історичного минулого, духовних надбань народу, природних багатств рідного краю; виявлення та вивчення кращого досвіду туристсько-краєзнавчої та дослідницької роботи, пропаганди та розповсюдження цієї діяльності; обмін досвідом краєзнавчої та музейної роботи; зміцнення дружніх зв’язків юних краєзнавців району, підвищення рівня їх підготовки, виховання у них почуття любові до рідної землі, свого народу; розвиток творчих інтересів учнів до науково-дослідницької краєзнавчої роботи.

У роботі зльоту взяли участь представники  пошукових загонів та активісти музеїв з 10-ти закладів освіти  району, а саме: Кобеляцького НВК №1, Кобеляцької ЗОШ  №2,  Білицької  ЗОШ №2, Іванівської, Бутенківської, Василівської, Красненської, Лебединської шкіл, Будинку дитячої та юнацької творчості, станції юних туристів.

Програма  зльоту передбачала роботу творчих майстерень за  різними напрямами, під час якої пошуківці звітували про роботу шкільних музеїв,  про власні набутки  з вивчення природи та історичного минулого рідного краю  у 2017 році. Приємно, що деякі навчальні заклади взяли участь одразу в кількох напрямах. Так, після цікавих і змістовних виступів юних краєзнавців, подолавши високу конкуренцію, перемогу здобули наступні команди: у творчій майстерні «Музейна справа»: юні екскурсоводи Кобеляцьких НВК №1 та ЗОШ №2 (керівники  Ярмоленко О.О. та Чуніхіна Н.В.),  «Природниче краєзнавство» - пошуковий загін «Мандрівник» Кобеляцького НВК №1 (керівник Андронова І.М.), у напрямі «Історія та культура рідного краю»  -  пошуковий загін «Еврика» Кобеляцького НВК №1 (керівник Ярмоленко О.О.), пошуковий загін «Джерело» Красненської школи (керівник Шабалтій О.М.),  пошуковий загін «Журналістика» Будинку дитячої та юнацької творчості (керівник Білаш О.В.).  Призери та лауреати зльоту нагороджені грамотами відділу освіти. Також прийнято рішення, що юних краєзнавців району  на аналогічному обласному зльоті буде представляти  делегація Кобеляцького НВК №1 (керівник Ярмоленко О.О.).

Абсолютно всі команди продемонстрували високий рівень підготовки  до заходу, зацікавили членів журі  новизною та глибиною своїх досліджень, різноманітністю форм роботи як у краєзнавчих дослідженнях, так і у розвитку музейної справи в  закладах загальної середньої освіти, використали для презентації своєї діяльності сучасні технології. А начальник відділу освіти Кобеляцької райдержадміністрації  Наталія Мефодіївна Коваль у своєму виступі перед учасниками зльоту наголосила  на тому, що поширення краєзнавчого руху в районі лежить на плечах ентузіастів, творчих і креативних педагогів,  які люблять свою справу та уміло залучають до неї підростаюче покоління.


Автор: Кобеляцька районна станція юних туристів


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 лютого 2018, 18:38 | Кобеляки | Культура та освіта
1. Dana77 / 24 лютого 2018, 15:14
Скоро и у нас в Санжарах такие слеты будут проводить. Голова нашей РДА на сессии отчитывался перед депутатами, что санжарский краеведческий музей РАБОТАЕТ (это я в «Светлице» прочла). Только почему-то никак не могу попасть в этот музей, все время он "на обновлении экспозиции", что ли? Товарищ голова РДА, напечатайте в своей газете, в какие дни и какое время можно совершить экскурсию в это историческое заведение, или у него исключительно ночной график работы?
2. Ольга Волоська / 24 лютого 2018, 15:35
Гарні дітки. Приємний матеріал. А то якось все сумне та невеселе.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації