Вхід | Реєстрація

Допоможіть дитині-сироті отримати родинне тепло

Допоможіть дитині-сироті отримати родинне тепло

Кожній дитині потрібна сім’я — мама і тато, які б зігрівали її родинним теплом, захищали від життєвих негараздів, любили, піклувалися, раділи досягненням і успіхам. Лагідне слово мами, тепла посмішка тата, бабусина казка на ніч зігрівають дитину вдень і вночі, даруючи відчуття щастя і благополуччя.

На жаль, кількість дітей, які внаслідок смерті батьків чи з інших причин залишилися без батьківського піклування, не зменшується. Нам, цілком благополучним людям, важко уявити, що відчуває дитина, від якої відмовилися батьки, або їх позбавлено батьківських прав.

Станом  на 1 січня 2018 року на первинному обліку в службі у справах дітей перебуває 71 дитина, яка залишилися без батьківського піклування. З них — 23 дитини-сироти і 48 дітей, позбавлених батьківського піклування. Під опікою (піклуванням) знаходиться 51 дитина, у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу виховується чотирнадцять, п’ятеро перебувають на вихованні у державних закладах, сімнадцять — на обліку з усиновлення. На сьогодні в суді завершується розгляд справ про позбавлення батьківських прав батьків ще стосовно шести дітей, які вже перебувають в державних закладах і бажають потрапити на  виховання до окремої сім’ї.

Кожна дитина має право на любов, турботу і своє майбутнє. Тому одним із пріоритетних напрямків  роботи служби є соціальний захист дітей, створення сприятливих умов для їхнього фізичного, інтелектуального та духовного розвитку, майбутньої повноцінної життєдіяльності.

Законодавчо закріплені форми сімейного виховання дітей:

  • біологічна сім’я як найбільш природна форма зростання дитини;
  • сім’я усиновителів, яка юридично прирівняна до біологічної сім’ї (це передача на виховання в сім’ю дитини на правах сина чи дочки);
  • встановлення опіки чи піклування (це влаштування дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, в сім’ї громадян України);
  • прийомна сім’я ( це сім’я, яка добровільно взяла на виховання та спільне проживання від одного до чотирьох дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, включаючи рідних);
  • дитячий будинок сімейного типу (окрема сім’я, що створюється за бажанням подружжя або окремої особи, яка не перебуває у шлюбі, для забезпечення сімейним вихованням та спільного проживання від п’яти до десяти дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування)  
  • сім’я патронатного вихователя (новітня форма сімейного виховання в Україні, яка здійснює тимчасовий ( до 3 місяців) догляд, виховання та реабілітацію дитини на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин).

Кожен громадянин України, який досяг повноліття, не має медичних та інших протипоказань, усвідомлюючи свою відповідальність за виховання дитини, може взяти на себе піклування про дитину-сироту або позбавлену батьківського піклування.

Тому, якщо ви маєте бажання детальніше ознайомитися з інформацією щодо усиновлення, створення прийомної сім’ї, дитячого будинку сімейного типу, або стати потенційними опікунами, якщо прагнете дати шанс знедоленій дитині назвати вас татом і мамою, створити їй родинний затишок, звертайтеся до служби у справах дітей Кобеляцької райдержадміністрації за адресою: Кобеляки, вулиця Касьяна, 26 ( ІІ поверх Центру культури і дозвілля), або за телефоном 3-14-08.


Автор: Надія Коваленко, начальник служби у справах дітей Кобеляцької райдержадміністрації


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 березня 2018, 15:41 | Кобеляки | Благодійність
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації