Вхід | Реєстрація

Кобелячан відзначили у всеукраїнському конкурсі

Кобелячан відзначили у всеукраїнському конкурсі

24 лютого в Полтаві підвели підсумки ІІ етапу конкурсу «Змагаймось за нове життя!». У різних номінаціях кобелячани посіли призові місця.

Конкурс учнівської та студентської творчості, присвячений пам’яті української письменниці Лесі Українки, був започаткований ще у 2004 році громадською діячкою Марією Фішер-Слиж (Торонто, Канада). Упродовж 10 років змагання проводилися в Автономній Республіці Крим. Крім кримчан, у ньому брали участь таланти з Києва, Одеси, Львова, Глухова, Луганська, Івано-Франківська, Коломиї та Волині.

У 2015‑му конкурс відродився в Полтавській області і отримав статус всеукраїнського. У 2017‑му фестиваль зібрав більше 4000 талановитих дітей. Цього року він проходить як конкурс-фестиваль. Перший етап, відбірковий, відбувається в Полтаві, а другий, фінальний гала-концерт та нагородження, — у Чернівцях.

Учасники змагаються у номінаціях «Декламування», «Твір» (поезія), «Малюнок», «Вокал», «Науково‑пошукова робота» та «Аудіо-візуальний твір». Фестиваль-конкурс проводиться в чотирьох вікових категоріях: учні 1–4 класів; 5–7 класів; 8–9 класів; 10–11 класів і студентська молодь.
24 лютого в Полтавському університеті економіки і торгівлі відбувся відбірковий тур. Його проводили в очній та дистанційній (Skype-режим) формах.

Кобеляцький район на цьому конкурсі представляли учні Придніпрянської, Шенгурівської, Канавської шкіл, навчально-виховного комплексу №1, міської ЗОШ №2, Будинку дитячої і юнацької творчості та навчально-реабілітаційного центру.

Згідно рішення журі, 2 місце в номінації «Аудіо-візуальний твір» зайняла дев’ятикласниця Ірина Жеребець, яка відвідує гурток журналістики БДЮТ. Юні вокалісти Інна Козько та Аміна Хачаперян, котрі також навчаються в Будинку дитячої творчості, посіли другі місця. Ще одна вихованка БДЮТ Анна Черкаська стала третьою серед декламантів.

17 березня у Чернівецькій обласній філармонії відбудеться великий гала-концерт та нагородження переможців фестивалю-конкурсу. Поки що журі підбиває підсумки і визначає переможців. Сподіваємось, що список талановитих дітей нашого району, які отримають нагороди в цьому конкурсі, буде продовжений. Їхні імена ми повідомимо в наступних номерах тижневика.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 березня 2018, 10:19 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації