Вхід | Реєстрація

Донорами стали 60 чоловік

Донорами стали 60 чоловік

Минулого четверга відбувся плановий забір крові в Кобеляцькій районній лікарні.

22 лютого в Кобеляки приїжджали фахівці обласної станції переливання крові. Вони, разом із кобеляцькими медиками, приймали донорів у хоспісному відділенні паліативної допомоги. Здати кров для медичних потреб виявили бажання більше шістдесяти жителів району. За таку масовість можна подякувати місцевим медикам, які постійно проводять активну просвітницьку роботу серед населення.

Старша медична сестра відділення паліативної допомоги Оксана Дашко розповіла, що серед донорів багато рідні вагітних жінок. Оскільки саме цій категорії пацієнтів при пологах може знадобитись переливання крові. Також традиційно кров здають працівники лікарні, Центру первинної медико-санітарної допомоги та територіального центру соціального обслуговування населення. Серед постійних донорів медсестра виділила Станіслава Жука, Ігоря Бражка, Данила Суєтіна, Оксану Кіт та інших. Наймолодшим серед донорів був Владислав Фещенко 1994 року народження, а найдосвідченішим — Іван Москаль 1960‑го.

Кожен, хто виявив бажання здати кров, проходив попереднє медичне обстеження. Після процедури донорам пропонували солодкий чай і цукерки.

Фахівці обласної станції переливання крові залишилися задоволеними кількістю людей, які стали донорами. Наступний забір запланований на кінець травня.

Для тих, хто сумнівається в корисності здачі крові, Оксана Дашко назвала приклади позитивної дії донорства на організм:

— Потрібно розуміти, що донор допомагає врятувати життя не лише іншим людям, а приносить користь і своєму організму. По-перше, можна дізнатись про стан свого здоров’я, адже донорська кров перевіряється на всі можливі хвороби. По-друге, це профілактика серцево‑судинних захворювань, атеросклерозу, порушення обміну речовин у організмі. При регулярній здачі крові відбувається омолодження організму, поліпшується функціонування багатьох органів і систем.

До речі, донором може стати кожна людина, яка досягла 18‑річного віку, але не старше 60 років, і не має протипоказань для цієї процедури.

Отож, усі, хто бажає долучитись до цієї благородної справи, звертайтесь за телефоном (050)198–13–91 (Оксана Вікторівна).


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 березня 2018, 14:38 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації