Вхід | Реєстрація

Не ображайтеся, а виконуйте закон

У зв’язку із публікацією статті «У білицьких пожежних заблокований рахунок» у тижневику «ЕХО» № 6 (752) від 8 лютого 2018 року, Полтавське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів викладає свою позицію на цей матеріал.

Статтями 19, 20 Закону України «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні», «Порядком надання підприємствами, установами, організаціями та фізичними особами, що використовують найману працю, звітів про зайнятість і працевлаштування інвалідів та інформації, необхідної для організації їх працевлаштування», затвердженого Постановою КМУ «Про реалізацію статей 19 і 20 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні»» від 31 січні 2007 року № 70, встановлено норматив робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю, передбачено обов’язок роботодавців зі сплати адміністративно-господарських санкцій та пені за невиконання нормативу.

Місцевою пожежною частиною № 1 у селищі Білики не виконуються вимоги закону України «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні» щодо працевлаштування осіб з інвалідністю, у зв’язку з чим виникла заборгованість по сплаті адміністративно-господарських санкцій та пені. Так як організацією самостійно, в установлений законом термін, адміністративно-господарські санкції сплачені не були, облвідділення звернулося із позовами до Полтавського окружного адміністративного суду, яким були прийняті рішення на користь Полтавського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів та які набрали законної сили.

Згідно статті 124 Конституції України, судові рішення є обов’язковими до виконання на всій території України. Місцева пожежна частина № 1 селища Білики самостійно рішення суду не виконала. Держава забезпечує виконання судового рішення у визначеному законом порядку. Примусове виконання рішень покладається на органи державної виконавчої служби, відповідно до Закону України «Про виконавче провадження», отже, наклавши арешт на кошти боржника, державні виконавці виконують обов’язок відповідно до законодавства.

Підсумовуючи, хочу зазначити, що працівники Полтавського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів діють відповідно до вимог чинного законодавства, жодним чином не порушуючи його.

Ображеному арештом рахунків керівнику білицької пожежної команди, перш ніж писати листи з безпідставними припущеннями та оціночними судженнями, що носять негативний характер по відношенню до репутації працівників Полтваського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів (жодним чином не підтверджені), необхідно було вживати заходів щодо виконання вимог законів України та рішень судів, тобто кваліфіковано виконувати свої посадові обов’язки.


Автор: Олександр Дяченко, директор Полтавського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 березня 2018, 09:06 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації