Вхід | Реєстрація

Полтавський райсуд ув’язнив трьох ромів, які пограбували пенсіонерку на 4 тисячі гривень

Полтавський райсуд ув’язнив трьох ромів, які пограбували пенсіонерку на 4 тисячі гривень

Полтавський райсуд призначив від 3,3 до 4,5 років ув'язнення трьом грабіжникам, які вдерлися до помешкання пенсіонерки, побили її та забрали майна майже на 4 тис. грн.

26 лютого Полтавський районний суд області виніс вирок трьом чоловікам, які вдерлися до будинку пенсіонерки, побили її та пограбували. Злочинці забрали у жінки гроші, продукти харчування, побутову хімію та інше майно на суму майже 4 тис. грн. Колегія суддів у складі Ігоря Кіндяка, Людмили Стрюк та Леоніда Шелудякова засудила їх до 3,5, 4 та 4,5 років ув'язнення.

Згідно з Єдиним реєстром судових рішень, 1 грудня 2016 року близько 21-ї години вечора, троє чоловіків ромської національності — Артур і Роман Череповські та Микола Ніколаєнко — вдерлися до будинку пенсіонерки Наталії М.

Жінка вже відпочивала. Чоловіки скористалися її безпорадним станом, накрили її простирадлом та вдарили кілька разів. Били жінку, щоб дізнатися, де вона ховає свої заощадження. Наталія М. сказала, що не має грошей. Тоді чоловіки почали шукати гроші самостійно.

Зловмисники забрали:

  • 1200 грн;
  • телефон Nокіа 105;
  • три пляшки соняшникової олії;
  • миючий засіб;
  • відбілювач;
  • пральний порошок;
  • вазу;
  • 12 стаканів;
  • чайний сервіз;
  • фарфорову статуетку;
  • електричний чайник;
  • алюмінієву миску;
  • алюмінієвий бідон;
  • 2 чавунних казана;
  • 6 алюмінієвих каструль;
  • 2 чавунні сковорідки;
  • алюмінієві ложки;
  • алюмінієві виделки;
  • 3 кг цукру;
  • 8 кг цибулі.

Вартість усього викраденого становить 3,8 тис. грн.

Під час судового засідання зловмисники свою вину визнали частково. Вони зізналися, що пограбували пенсіонерку, але заперечили, що били її. Та суд вирішив, що їхня вина доведена повністю. Доказами послугували покази потерпілої та свідків, результати судово-медичної експертизи та протоколи огляду місця подій.

Враховуючи всі обставини, суддівська колегія визнала Артура Череповського, Романа Череповського та Миколу Ніколаєнка винними у грабежі, поєднаним з проникненням у житло (ч. 3 ст. 186 ККУ). Суд призначив їм 3,5, 4 та 4,5 років ув'язнення.


Автор: Анастасія НЕДОГОРСЬКА, «Полтавщина»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 березня 2018, 11:32 | Полтава | Кримінал


1. Beri Mor / 5 березня 2018, 12:49
Пишіть же і далі:"але за законом Савченко звільнені в залі суду".Слава Україні,в якій рай бандюкам!
2. Adekvatov / 5 березня 2018, 13:06
" 1 грудня 2016 року близько 21-ї години вечора, троє чоловіків ромської національності .." Ну й нах придавати події національний окрас? Злочин не має національності, так нам кажуть. Це ж не що інше, як розпалювання національної ворожнечі. Ну от, якби я написав, що десяток євреїв пограбували до нитки цілу державу, то як би до цього поставились? А про ромів виходить можна писати що завгодо. Один знайомий журналіст з цього приводу мені пояснив, чим відрізняються роми від богообраних. (Обидві нації, якщо знаєте, в списку постраждалих від нацизму. Але згадують лише про одних.) Виявляється все дуже просто. Коли роми когось пограбують, так в суспільстві навмисне формується образ рома-злочинця, якого люди повині ненавидіти, а коли богобрані когось пограбують, тоді навпаки - ЗМІ роблять так, аби складалось враження, що вони це зробили з благими намірами і люди їм за це ще й повинні дякувати.
3. Vlada82 / 5 березня 2018, 13:50
Справді, коли пишуть про інших злочинців, то ніколи не вказують хто з них української чи російської національності. А про євреїв ось написали і зразу ж попали під прес Посилання на nsju.org Хоча шо там написано неправильно?
4. Adekvatov / 5 березня 2018, 15:31
3.Vlada82
«Хоча шо там написано неправильно?»

Там неправильно написано одне єдине, що Трамп - єврей. І Трамп чомусь поставлений на першому місці. Цей факт настрожує і дає підстави думати, що вся ця стаття - заздалегіть продумана провокація влаштована і проплачена тими, хто найдужче кричить "держи вора". Мало віриться в те, що якась чортківська журналістка рискнула би це надрукувати. Тим більше, що для західних областей найбільшим із ворогів є "москаль". Вони навіть нас у цьому переконали. Всі ці сценарії «лохокостів» прописані у релігії і важко пізнаваємі обивателем і зовсім непізнаваємі свідомими каструлями. Зараз у суспільстві йде свіома цілеспрямована «накачка» антисемітських настроїів і з цим потрібно бути обрежним, бо скінчиться все так як скінчилося із німцями, які й досі виплачують їм компенсації. То тут то там вчиняються якісь акти вандалізму на їхніх цвинтарях, в синагогах, куди непомітно підкидають свинячі голови і винних ніхто не знаходить. Ви можете повірити в те, що це правда. В соцмережах сто разів пишуть про те, що можна ж найняти охорону, можна ж поставити камери спостереження і багато чого ще. Не роблять цього навмисне. Хіба у збудувавших у Дніпропетровську найбільший у світі єврейський центр немає грошей на обладнання усіх синагог камерами чи охороною? Ми, або врешті решт включимо мізки і зрозуміємо те що з нами роблять, або загинемо. Третього не дано. Посилання на www.youtube.com
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації