Вхід | Реєстрація

Із 5 березня призовники почнуть проходити медкомісію

Із 5 березня призовники почнуть проходити медкомісію

Днями в Кобеляцькому райвійськкоматі відбулася прес-конференція щодо початку весняної призовної кампанії. У ній взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Жанна Шевцова, виконуючий обов’язки військового комісара Олександр Наливайко, заступник начальника райвідділу поліції Юрій Стеценко, завідуючий сектору мобілізаційної роботи РДА Валерій Сергєєв, представник медиків Віра Смик.

Говорили про особливості цьогорічної призовної кампанії та загальну ситуацію з призовом до лав Збройних Сил України. Призов офіційно стартує 1 квітня і продовжуватиметься до 31 травня. Медичну комісію призовники Кобеляцького району почнуть проходити з 5 березня. Усього для проходження медкомісії мають прибути близько чотирьохсот юнаків. До війська відправлять лише кілька десятків із них. Відбиратимуть юнаків віком від двадцяти до двадцяти семи років. Щоправда, за бажанням, до лав Прикордонних військ призиватимуть і молодших за двадцятирічних. Але учасники прес-конференції наголосили, що у прикордонників особливо прискіпливі вимоги до стану здоров’я. До цих військ набирають далеко не всіх.

Серед проблем відзначили поганий стан здоров’я сучасної молоді, а також міграцію населення, у тому числі й за кордон. Через ці два чинники досить важко навіть із кількох сотень юнаків знайти два-три десятки, які можуть і бажають служити в армії.

Крім того, частина чоловіків просто ухиляються від призову. Інколи цьому потурають посадовці на місцях. Вони попереджають юнаків про час візиту працівників військкомату, котрі приїжджають у села розшукувати тих, хто ухиляється від призову.

Говорили й про те, що хлопці, які закінчують 9 класів, можуть вступити на навчання до Полтавського військового коледжу. Навчання там повністю фінансує держава. Після закінчення освітнього закладу випускники отримують ще й цивільну професію та право відразу продовжити навчання у військовому вузі.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 березня 2018, 15:47 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації