Вхід | Реєстрація

Голова ОТГ відмовив афганцям у допомозі

Голова ОТГ відмовив афганцям у допомозі

На адресу тижневика надійшов відкритий лист від Новосанжарської районної організації спілки ветеранів Афганістану. У листі керівник новосанжарських афганців Михайло Коркішко звертається через газету до голови Малоперещепинської ОТГ Анатолія Трояна. Ми друкуємо повну версію листа без змін та скорочень.

«15 лютого 2018 року в смт. Нові Санжари, у центрі культури та дозвілля, відбулися заходи, присвячені Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 29‑ій річниці виводу військ Радянського Союзу з Афганістану. За традицією, у цей день збираються усі воїни-інтернаціоналісти, які проживають на території Новосанжарського району. Їх вітають керівники району, влаштовується святковий концерт, воїни-інтернаціоналісти отримують матеріальну допомогу. Я не помилюсь, коли скажу, що цієї зустрічі ми чекаємо цілий рік. Цього року ми теж зібралися на святкову зустріч. Приємно було відчувати піднесений настрій, радість від спілкування та зустрічі бойових побратимів.

Треба відмітити, що всі голови новостворених ОТГ і керівництво району з розумінням віднеслись та надали матеріальну допомогу і моральну підтримку.

Лише воїни-інтернаціоналісти, які проживають на території Малоперещепинської ОТГ, були дуже обурені Вашим ставленням до них. Вони були єдині, хто не отримав матеріальної допомоги, яка традиційно, починаючим з 1999 року, надається членам нашої організації з нагоди цього свята. Були навіть наміри всім членам організації поїхати до Вас і висловити своє обурення. Напевно, Ви пам’ятаєте, як напередодні керівництво організації зустрічалося з Вами і ми прохали з розумінням поставитись до проблем своїх ветеранів. На нашу пропозицією надати матеріальну допомогу воїнам-інтернаціоналістам до свята по 200 гривень кожному, Ви відмахнулись, сказавши: «А навіщо їм 200 гривень? Вони там у райцентрі нап’ються». Така брутальність з Вашої сторони нас шокувала і ми зрозуміли, що Ви думаєте, що «взяли бога за бороду». Вам надали не тільки великі права, але і обов’язки перед своїми людьми, які Ви зобов’язані вирішувати своїми силами. Врешті, почитайте Закон України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». Там чітко сказано, що органи місцевого самоврядування зобов’язані (підкреслено автором — Ред.) сприяти діяльності ветеранських організацій, до яких належить і наша організація.

Одночасно ми висловлюємо щиру подяку керівництву району, головам Новосанжарської, Руденківської, Нехворощанської та Драбинівської ОТГ за сприяння у проведенні урочистих заходів 15 лютого, присвячених до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Ми вдячні ТОВ «Елеватор «Чиста криниця», ТОВ «Востокстройгаз» (керівник Іван Гак), ТОВ «НФМ АГРО» (Денис Савельєв), ФГ «Писаренка В. І.» (Віталій Писаренко), СФГ «Козубівське» (Михайло Васюта) за надану матеріальну підтримку.»

Михайло Коркішко, голова районної організації Української спілки ветеранів Афганістану»

 

З приводу змісту листа, ми отримали коментар у голови Малоперещепинської ОТГ Анатолія Трояна:

— Щоб виділити кошти на будь-яку потребу, чи то на ветеранську організацію, чи ще кудись, потрібно прийняти Програму, затвердити її на сесії і потім надавати кошти. Крім цього, покажіть мені закон, який зобов’язує нас виділяти ці гроші? До мене звернулись керівники організації воїнів‑інтернаціоналістів, щоб ми виділили кошти афганцям, які живуть на території громади. Коли я запитав, куди підуть ці гроші, мені пояснили: поїсти каші, випити на свято. Вибачте, але якщо ми за таким принципом будемо роздавати гроші з бюджету ОТГ, то не зможемо реалізувати жодного проекту. Ми їх краще закумулюємо і збудуємо нову амбулаторію.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 березня 2018, 16:30 | Нові Cанжари | Суспільство


1. ukr2017 / 9 березня 2018, 17:34
звичайно він закумулює кошти, щоб мати бензин іздити з Полтави і назад додому кожний день на роботу.Оце ще щоб Троян кормив кого попало, а що потім самому їсти.
2. Vlada82 / 9 березня 2018, 18:11
1.ukr2017
«а що потім самому їсти»

Це точно. Але в мене є запитання: а хто не дозволяв цьому голові ОТГ прийняти відповідну Програму і затвердити її на сесії? Втім, відповідь він сам же і дав, збираючись «акумулювати» кошти. З цього висновок: ветерани Другої світової (хто ще живий зостався), не ждіть допомоги від свого безголови ОТГ на 9 травня, він вам її не дасть, бо ще проп"єте чи потратите на якусь солдатську кашу. Чорнобильці, ви теж не дуже сподівайтесь на надмірну увагу до себе, нічого вам пити за бюджетні гроші! Те саме хай знають інші категорії електорату (наприклад, майбутні першокласники, яким з якогось дива ще заманеться одержати подарунки 1 вересня від свого безголови). Не роззявляйте рота на бюджетний шматок, громада збирає гроші на нову амбулаторію! Добре шо свято 8 Березня офіційно відмінили, тепер не треба на квіточки для нас жінок витрачатися...
Вибачайте за іронію, але такого цинізму я ще не бачила. В кого підніметься рука ще раз голосувати за цього Трояна? Жаль, шо наміри поїхати до нього і висловити своє обурення, залишилися намірами. А заодно варто спитати, за чиї гроші він катається на службовому авто в особистих справах? Упевнена, шо подібних троянів багато, і шо невдовзі такі ж «увага» і «повага» будуть і до нинішніх воїнів, які зараз сидять в окопах на Сході, й до Небесної Сотні.
3. Adekvatov / 9 березня 2018, 20:59
2.Vlada82
«В кого підніметься рука ще раз голосувати за цього Трояна?»

А вони що, не знали його раніше? Виберуть ще раз. Нєбось Троян той свідомий патріота? Якщо так, то діє він сповна адекватно, як зараз кажуть у тренді пацан. А тренд такий, що усі оті афганці, чорнобильці і різні там ветерани будуть оголошені ворогами народу. Ось тільки приймуть закон про визнання радянського режиму окупаційним так і зразу. СУГС! Так що нехай дякують за те що ще не посадили.
4. Нс777 / 10 березня 2018, 09:41
[[ЦИТАТА|Анатолій Троян|. Ми їх краще закумулюємо і збудуємо нову амбулаторію.]]
Цікаво,а ось таким чином закумульованих коштів вистачить хочаб на двері омріяної цим чинушою амбулаторії.
5. Vlada82 / 10 березня 2018, 11:44
3.Adekvatov
«А вони що, не знали його раніше?»

Оце якраз найцікавіший момент. Яскравий приклад того, як деякі люди змінюються в угоду нинішній політичній ситуації. Ще кілька років тому Троян не дозволив би собі такої виходки, він не тільки знайшов би кошти на допомогу афганцям, а й на букет квітів шоб до пам"ятника покласти, інакше добряче получив би "по шапці". І своїм службовим авто особисто привіз би їх у райцентр і публічно привітав би, даже був би рядом на святкуванні. Але політична ситуація змінилася, афганці тепер "не в тренді", можна покласти на них... Ви ж розумієте, шо будівництво фапу - це лише отговорка, причому невдала, в нього розуму не вистачило придумати шось переконливіше. Колеги Трояна ще не посміли так діяти, але це питання часу. Так само як прийде час і забудуть Небесну Сотню, загиблих на Сході і т.д. Відчуваєте, шо все це єдиний ланцюжок однієї проблеми - чинуші типу Трояна відверто зневажають тих хто їх поставив над собою.
6. Adekvatov / 10 березня 2018, 20:15
5.Vlada82
«Яскравий приклад того, як деякі люди змінюються в угоду нинішній політичній ситуації. Ще кілька років тому Троян не дозволив би собі такої виходки, він не тільки знайшов би кошти на допомогу афганцям, а й на букет квітів шоб до пам"ятника покласти, інакше добряче получив би "по шапці".»

Тут ключові слова "получив би "по шапці"". Так само й Спиця ніколи б не написав раніше того, що написав зараз, бо раніше був контроль зверху. Тепер нам пропонують контролювати владу знизу, а ми до цього не готові. І що далі?
7. Ольга Волоська / 10 березня 2018, 20:18
Ми вдячні ТОВ «Елеватор «Чиста криниця», ТОВ «Востокстройгаз» (керівник Іван Гак), ТОВ «НФМ АГРО» (Денис Савельєв), ФГ «Писаренка В. І.» (Віталій Писаренко), СФГ «Козубівське» (Михайло Васюта) за надану матеріальну підтримку.»
Зверніть увагу - жодного голови ОТГ тут немає. Все приватні підприємці. Цікаво, чого саме до Трояна претензії?!
8. Adekvatov / 10 березня 2018, 21:09
7.Ольга Волоська
«Зверніть увагу - жодного голови ОТГ тут немає. Все приватні підприємці. Цікаво, чого саме до Трояна претензії?!»

А че тут цікавого? Не знаю місцевих особливостей, можу помтлятися, але "Лише воїни-інтернаціоналісти, які проживають на території Малоперещепинської ОТГ, були дуже обурені Вашим ставленням до них. Вони були єдині, хто не отримав матеріальної допомоги, яка традиційно, починаючим з 1999 року, надається членам нашої організації з нагоди цього свята." Тобто Троян хлопців послав, не організував підприємців і сам нічого не виділив. А в інших ОТГ були заходи і допомога, за що афганці їм і дякують.
9. Vlada82 / 10 березня 2018, 22:47
7.Ольга Волоська
«Зверніть увагу - жодного голови ОТГ тут немає.»

А ось цитата вище того абзаца, який ви процитували: "Одночасно ми висловлюємо щиру подяку керівництву району, головам Новосанжарської, Руденківської, Нехворощанської та Драбинівської ОТГ за сприяння у проведенні урочистих заходів 15 лютого, присвячених до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав."
Шановна пані Ольго, ви уважно читаєте те, шо коментуєте?
Я так зрозуміла, шо всі голови ОТГ, до кого зверталися афганці, допомогу надали, один Троян відмовив, через те й претензії до нього. Бо у нас у кожного голови сільради чи ОТГ іноді (не завжди - підкреслюю це, шоб не наражатися на «каміння» у свій бік) своя Конституція, свої Закони і свої правила, не завжди сумісні із совістю і порядністю.
10. Adekvatov / 11 березня 2018, 07:37
5.Vlada82
«чинуші типу Трояна відверто зневажають тих хто їх поставив над собою.»

"Стало быть, обязанность и право избирателей состоит в том, чтобы они все время держали под контролем своих депутатов и чтобы они внушали им ни в коем случае не спускаться до уровня политических обывателей..". (Сталин) Посилання на www.youtube.com
11. Maksym / 11 березня 2018, 08:19
Яке скіглення, як один казав, розвели за 200 гривень. Завжди смішили такі голови районних афганських організацій, що за радянською звичкою корчать з себе бонапартів. Ви подивіться минулі числа ЕХО, там усі публікації від імені новосанжарівських афганців такі.
12. ukr2017 / 11 березня 2018, 13:04
11.Maksym
«Яке скіглення, як один казав, розвели за 200 гривень. Завжди смішили такі голови районних афганських організа»

Яке скіглення? Питання не 200 грн,це просто відношення хамовитого зарвавшогося чиновника,який не тільки так вчиняє до афганців. Він думає послав одних, завтра йому інші скажуть -дякуємо. Його пошлють таке само і якщо він вже Старих Санжарах накрав, то Мала Перещепина ще йому аукнеться,хіба йому не прийдеться ходити і просити з протягнутою рукою
13. Beri Mor / 11 березня 2018, 14:39
12.ukr2017
«Яке скіглення? Питання не 200 грн,це просто відношення хамовитого зарвавшогося чиновника,який не тільки так вчиняє до афганців. Він думає послав одних, завтра йому інші скажуть -дякуємо. »

Може й так.Але з іншого боку робити проблему з того,що не дали якихось 200 гривень на святкування здоровим, дорослим дядькам.Мені було б соромно «роздувати» цю тему.Інша справа,якби не дав коштів на якийсь пам"ятник загиблим афганцям,чи не дай Бог на лікування котрогось із них,а так..
14. Ольга Волоська / 11 березня 2018, 15:52
9.Vlada82
« Бо у нас у кожного голови сільради чи ОТГ іноді (не завжди - підкреслюю це, шоб не наражатися на «каміння» у свій бік) своя Конституція, свої Закони і свої правила, не завжди сумісні із совістю і порядністю.»

Мій досвід спілкування з Трояном не надто позитивний. скажу відверто. Чоловік досить часто досить різко, щоб не сказати хамовито, висловлює свою позицію. Тож бути його адвокатом я не хочу і не буду.
Але і виділити кошти з бюджету на свято не так просто. Це теж із досвіду.
9.Vlada82
«щиру подяку керівництву району, головам Новосанжарської, Руденківської, Нехворощанської та Драбинівської ОТГ за сприяння у проведенні урочистих заходів 15 лютого, »

А тепер основне і ключове слово "СПРИЯННЯ". Скоріш за все, подзвонили до ПП чи хто там у них працює, ті виділили кошти, за що головам ОТГ щира вдячність. Якось так.
15. Ольга Волоська / 11 березня 2018, 15:53
13.Beri Mor
«не дали якихось 200 гривень на святкування здоровим, дорослим дядькам.»

От тут абсолютно згодна......
16. Vlada82 / 11 березня 2018, 16:15
14.Ольга Волоська
«Скоріш за все, подзвонили до ПП чи хто там у них працює, ті виділили кошти, за що головам ОТГ щира вдячність. »

А що, на ваш погляд, Трояну заважало так вчинити? Чи принципи не дозволили, типу "до моїх посадових обов"язків це не входить"?
17. Ольга Волоська / 11 березня 2018, 16:30
16.Vlada82
«А що, на ваш погляд, Трояну заважало так вчинити?»

Звідки я знаю. І ви не знаєте. Поки що ми лише одну сторону почули.
Ті ж афганці навряд чи звертались до голів ОТГ з пропозиціями про те, чим вони могли б бути корисні громаді. Якось звикли своє «дай» сприймати ближче, ніж "на"..... Це доволі таки суперечлива і позиція. і стаття.

Змінено 11.03.2018, 16:32
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації