Вхід | Реєстрація

Мешканець Кобеляк пограбував храм у Царичанці

Мешканець Кобеляк пограбував храм у Царичанці

У ніч з 5 на 6 березня до чергової частини царичанської поліції зателефонували медичні працівники приймального відділення лікарні та повідомили про травмовану молоду жінку близько 30 років, у якої спостерігався больовий шок через двійний перелом ноги. Дівчина також перебувала у збудженому емоційному стані, була дуже налякана.

Потерпіла повідомила правоохоронцям про те, що сталося. Вона знаходилася у Свято-Покровському кафедральному соборі селища Царичанка, оскільки є служницею храму та виконує функції відповідальної за церковну лавку. Близько 21:20 вірянка почула підозрілий шум, який долітав від вхідних дверей. Пішовши на дивні звуки, вона побачила у передпокої невідомого чоловіка, який витягував віконне скло та збирався проникнути в приміщення. Жінка негайно хотіла покликати на допомогу, та швидко їй цього зробити не вдалося. У зловмисника була миттєва реакція: розбивши скло, яке не встиг витягти остаточно, він схопив налякану жінку за верхній одяг, при цьому завдавши їй сильного і чуттєвого удару по лівій нозі.

Погрожуючи, наказав сидіти мовчки, а сам зайшов до зали храму. Далі злодій відкрито заволодів срібними церковними прикрасами, що знаходилися у великій іконі неподалік лавки, та грошима з карнавок, куди люди кидають пожертву. Карнавки понівечив.Також забрав мобільний телефон потерпілої. А в цей час шокована молода жінка сиділа на підлозі і не могла нічого вдіяти через біль від травми. Поспішаючи з награбованим, бандит зник.

Залишившись наодинці, громадянка якимось дивом відповзла за вхідні двері і покликала на допомогу, довгий час перебуваючи на морозі. У цю ніч, близько 23:00, був мороз і ожеледиця, тож випадкових перехожих не було. Врятувала бідолаху місцева мешканка, що живе поруч із собором. За щасливою випадковістю, вийшовши із свого помешкання, вона ледь-ледь почула голос, який слабо долинав з боку церкви. Вирішила упевнитися, припускаючи, що, можливо, хтось травмувався на дорозі та просить допомоги. Діставшись до постраждалої, рятівниця викликала карету швидкої допомоги. Потерпілу оглянули та надали першу медичну допомогу, відвезли у лікарню міста Кам’янське.

Наступного дня, 6 березня, близько 15 години працівники Царичанського і Новомосковського карних розшуків особу зловмисника знайшли. Ним виявився молодик віком до 30 років, мешканець Кобеляк, який вже мав проблеми із законом, учинивши крадіжку в місті. У цей же день громадянин був затриманий.

7 березня Царичанським районним судом правопорушнику було обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За фактом вчинення розбійного нападу проводиться досудове слідство.

 

Украв машину чи не вкрав?

10 березня за орієнтуванням Головного управління національної поліції у Київській області на території селища Царичанка був затриманий автомобіль з реєстрацією польських номерів. За оперативними даними, автівкою незаконно заволоділи на території вищезазначеної області. Указане авто було доставлено до Царичанського відділення поліції, а водій запрошений для з’ясування обставин. На цей час за фактом проводиться перевірка.

 

Перебував у розшуку

10 березня в ході патрулювання працівниками Царичанської поліції на автобусній зупинці (Глинище) був затриманий громадянин, який перебував у розшуку по всій Україні. 36-річний чоловік колись проживав у Царичанському районі. У ході затримання на молодика склали протокол за паління на зупинці. Потім з’ясували, що правопорушник у свій час уже був судимий за вчинення крадіжки. До нього викликали працівника сектору пробації (колишня кримінально –виконавча інспекція). Відносно даної особи міра запобіжного заходу судом не обиралася. У подальшому громадянин повинен вчасно відмічатися про своє місцеперебування у секторі пробації.

 

Металісти не сплять

У цьому матеріалі ми повідомимо про декілька кримінальних подій, які відбулися зовсім недавно, а саме, у лютому місяці.

14 лютого до чергового відділення Царичанської поліції надійшло повідомлення, що у селі Преображенка із нежилого будинку невідома особа викрала металеві вироби.

На місці події працівники поліції провели розслідування і встановили тих, хто здійснив крадіжку. Зловмисниками виявилися двоє місцевих жителів 35 і 38 років. Обоє не працюють. Один із них був засуджений.

Провадження внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань, яке визначається за правовою кваліфікацією частини 2 статті 185 «крадіжка», карається обмеженням волі або позбавленням волі від 1 до 3 років. Ведеться досудове розслідування.

 

Виявили громадян, які незаконно знаходились на нашій території

У ході відпрацювання Царичанського району працівниками поліції було виявлено трьох громадян з Росії та Азербайджану, які незаконно перебували на території України.

Іноземні громадяни були запрошені до районного сектору Департаменту еміграційної служби, де відносно них та їх знайомих, що запросили вищезазначених осіб, були складені відповідні протоколи про адміністративні правопорушення. Затриманим громадянам було вказано негайно залишити країну.

 

Допомога водіям вантажівок

25, 26 та 27 лютого, через погіршенням погодних умов та тимчасову заборону в’їзду до Полтавської області великогабаритного транспорту, була надана допомога водіям вантажівок.

Поліцейські Царичанського відділення запропонували кермувальникам переждати негоду на центральній площі Царичанки. 22 водії автотранспорту погодились та розташували свої машини на площі. Їм також була надана допомога щодо обігріву.

У цей час працівники Царичанської філії автодору вживали заходи щодо очищення дороги Н-31 від снігового покриву. Дана дорога була розчищена і посипана піском для безперешкодного руху автотранспорту в напрямку Полтави та Дніпра. За час опадів на автодорогах Царичанського району відбулося 4 дорожньо-транспортні пригоди, у яких автомобілі зазнали механічних пошкоджень.


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 березня 2018, 14:20 | Царичанка | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації