Вхід | Реєстрація

На ГРВІ хворіють значно менше людей

На ГРВІ хворіють значно менше людей

Валентина Семиног, керівник міжрайонного підрозділу «Полтавського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я», повідомила, що за 10 тиждень цього року в Кобеляцькому районі захворюваність на гострі респіраторні вірусні інфекції знизилася на 65 випадків, у порівнянні з попереднім тижнем. Показник нижчий епідпорогового на 53,7 відсотка.

За тиждень у районі на ГРВІ захворіли 132 особи, у тому числі 82 дитини віком до 17 років, з них школярів — 46, дошкільнят — 6. Порівнюючи з попереднім тижнем, захворюваність серед дітей знизилася на 39 випадків. Серед вікових груп найбільш уражені діти 5–14 років.

Найбільше випадків захворювання на гостру респіраторну вірусну інфекцію зафіксовано в Кобеляках (29 чоловік, у тому числі 14 дітей), Біликах (24 особи – 21 дитина) та Бутенках (22  – 13 дітей). Найнижчі рівні захворюваності реєструються у Світлогірському (3) та Орлику (4).

З початку епідсезону (з 40 тижня минулого року) на гострі респіраторні вірусні інфекції в районі захворіли 3969 осіб, з них дітей віком до 17 років — 2791. У 2018‑му в чотирьох чоловік лабораторно підтверджене захворювання на грип.

Усього в Кобеляцькому районі вакцину від грипу отримали 563 особи, що є вкрай недостатнім показником.
За 10 тиждень цього року в районі зареєстровані кишковий ієрсініоз та три скарлатини в учнів із Кобеляцького реабілітаційного центру, вітряна віспа в дорослого з Кобеляк, гастроентероколіт у студента з Біликів.


Автор: «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 березня 2018, 17:46 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації